Κατηγορούμενος για ρατσισμό ο Σουάρες


Ο Λούις Σουάρες είναι και επίσημα κατηγορούμενος για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στο Πατρίς Εβρά. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Γιουν. ο Εβρά είχε κατηγορήσει δημόσια τον Σουάρες φραστική ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπό του, η οποία επίθεση αφορούσε εκφράσεις για την εθνικότητα του, το χρώμα του ακόμα και την φυλή του Εβρά.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και στην απολογία του μάλιστα είπε ότι χρησιμοποίησε λόγια που στην Λατινική Αμερική δεν θεωρούνται ύβρεις.
Η Αγγλική ομοσπονδία πραγματοποίησε έρευνα για το περιστατικό και ανακοίνωσε ότι χρεώνει στον Σουάρες επίσημα την κατηγορία για ρατσιστική επίθεση απέναντι στον Εβρά, πράγμα που σημαίνει ότι περιμένει τον Ουρουγουανό επιθετικό βαριά "καμπάνα".


Από την πλευρά της η Λίβερπουλ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον παίχτη.
"Ο σύλλογος ενημερώθηκε για την κατηγορία του Λούις Σουάρες για ρατσιστική συμπεριφορά από την Αγγλική ομοσπονδία και θα εξετάσουμε το σκεπτικό της απόφασης. Θα συζητήσουμε με τον παίχτη όταν γυρίσει από τις εθνικές του υποχρεώσεις. Ο παίχτης θα δηλώσει αθώος και είναι αποφασισμένος να καθαρίσει το όνομα του από τις κατηγορίες του Πατρίς Εβρά.
Η Λίβερπουλ δηλώνει την απόλυτη στήριξη στον Λούις σε αυτό το ζήτημα."

Share on Google Plus

About Yiannis Dimitriadis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.