Η... νεολαία της Λίβερπουλ έσωσε τη παρτίδα!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Τρίτος Γύρος FA Cup

Ο Κλοπ κατέβασε τα... δεύτερα να παίξουν με την Έξετερ (ομάδα Τέταρτης Ποδοσφαιρικής Κατηγορίας), η οποία ήταν κοντά στο θαύμα αλλά το 2-2 στο St James' Park, έδωσε... ανάσες στη Λίβερπουλ, η οποία θα διεκδικήσει τη πρόκριση στον επόμενο γύρο του FA Cup στο Άνφιλντ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Άρσεναλ για το πρωτάθλημα (Τετάρτη 13/1, 22:00 - OTE Sport 1 HD), στο Άνφιλντ.




Είχε πει ότι δεν θα υποτιμήσει την Έξετερ ωστόσο, ο μέσος όρος ηλικίας των (νεαρών) παικτών που χρησιμοποίησε ο Κλοπ στο παιχνίδι του Τρίτου Γύρου για το FA Cup, δεν ξεπερνούσε τα 22,5 χρόνια! Και παραλίγο να το πληρώσει...

Τον πρόωρο αποκλεισμό έβλεπαν να έρχεται κατά πάνω τους άπαντες στο κόκκινο στρατόπεδο μέχρι που ο Σμιθ ισοφάρισε σε 2-2 και έδωσε τη δυνατότητα στη Λίβερπουλ να... ρεφάρει τη γκέλα της. Στο Άνφιλντ η ρεβάνς (29 ή 30/1).


Το ματς

Με τον Μπεντέκε αρχηγό και με αρκετούς μικρούς στη σύνθεσή της (λόγω των πολλών τραυματισμών τις τελευταίες ημέρες), η Λίβερπουλ ξεκίνησε... μουδιασμένα το παιχνίδι, η Έξετερ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα και προηγήθηκε νωρίς-νωρίς στο σκορ.


Ο Νίκολς έμεινε αμαρκάριστος μες τη περιοχή και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 στο 9', με την απάντηση των κόκκινων να είναι άμεση. Ο Μπεντέκε προσπάθησε να σκοράρει, η μπάλα κατέληξε στον Σινκλέρ, ο οποίος με σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-1 στο 12'!

Η φιλοξενούμενοι πίεσαν μετά την ισοφάριση και προσπάθησαν να απειλήσουν με κύριο εκφραστή τον κεφάτο Τεϊσέιρα αλλά προτού λήξει το πρώτο μέρος, έγινε αυτό που όλοι στο κόκκινο στρατόπεδο απεύχονταν.


Στις καθυστερήσεις, ο Χόλμς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπογκτάν έκανε εντελώς λανθασμένο υπολογισμό και η μπάλα κατέληξε τον περίεργο τρόπο στα δίχτυα για το 2-1 της Έξετερ.


Το δεύτερο γκολ έδωσε... φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος, ζήτησαν (σωστά) πέναλτι όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, η... νεολαία της Λίβερπουλ συνεργάστηκε όμορφα και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Σμιθ να κάνει το τελικό 2-2.

Σχόλιο


Το πρώτο του ισχυρό σοκ πήγε να πάθει ο Κλοπ στον πάγκο των κόκκινων αλλά οι νεαροί έσωσαν την παρτίδα και έδωσαν την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να προκριθεί στον επαναληπτικό του Άνφιλντ.

Οι συνθέσεις

ΈξετερΌλενικ, Ριμπέιρο (66' Ντέιβις), Μπράουν, Τέιλορ-Μουρ, Γούντμαν, Τίλσον, Άλεξ Νίκολς, Νόουμπλ (62' Όκλεϊ), Χολμς (84' Γκραντ), Ριντ, Τομ Νίκολς
ΛίβερπουλΜπόγκνταν, Ράνταλ, Ιλόρι (78' Μαγκουάιρ), Ενρίκε, Σμιθ, Κεντ (58' Τσιριβέγια), Μπράναγκαν, Στιούαρτ, Τεϊσέιρα, Σινκλέρ (71' Ότζο), Μπεντεκέ

Good luck to Tiago Ilori, Kevin Stewart and Ryan Kent, who make their Liverpool FC debuts this evening!
Posted by Liverpool FC on Friday, 8 January 2016

The boss reflects on tonight's 2-2 draw with Exeter City Football Club...
Posted by Liverpool FC on Friday, 8 January 2016

"It was an honour to score my first goal for Liverpool." Brad Smith reflects on tonight's draw with Exeter City Football Club...
Posted by Liverpool FC on Friday, 8 January 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.