Κλοπ: "Ακόμη υποφέρουμε από τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ αλλά θα μάθουμε!"

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχθηκε σε δηλώσεις του πως η Λίβερπουλ ακόμη υποφέρει από την στεναχώρια και απογοήτευση του χαμένου τελικού του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά επιμένει πως η ομάδα του θα μάθει από αυτή την πικρή εμπειρία μπαίνοντας στη νέα σεζόν.

Οι ελπίδες των Κόκκινων για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ έγιναν στάχτη μετά την άσχημη ήττα με 3-1 από την Σεβίλλη στον τελικό του Γιουρόπα.

Ο Ντάνιελ Στάριτζ είχε ανοίξει με πανέμορφο τρόπο το σκορ στο πρώτο μέρος, όμως στη συνέχεια δυο γκολ του Κόκε και ένα του Γκαμέιρο χάρισαν το τρόπαιο στην ισπανική ομάδα.

Δυο μήνες αργότερα και ο Κλοπ παραδέχεται πως τα σημάδια της ήττας αυτής παραμένουν χαραγμένα στη μνήμη της ομάδας:

"Φυσικά και το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Ήταν πριν αρκετό καιρό όμως ακόμη σε κάνει να νιώθεις άσχημα. Αμέσως μετά το ματς δεν είχα διάθεση να σκεφτώ πολύ το πρώτο ημίχρονο, όμως ήταν προφανές ότι κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος και θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερο προβάδισμα."

"Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ένα πέναλτι λόγω χεριού και άλλα τέτοια πράγματα που βλέπεις μετά. Δεν είναι ενδιαφέρον μιας και έχει τελειώσει, αλλά σαν άνθρωπος είναι δύσκολο να το αποδεχθείς. Φυσικά και υπάρχουν στιγμές που ακόμη σε κάνουν να υποφέρεις."

Στη συνέχεια ο Κλοπ δεν μπορούσε να εξηγήσει τι πήγε τόσο στραβά και η κατάσταση άλλαξε τόσο πολύ στο δεύτερο μέρος:

"Στην επανάληψη το γκολ της ισοφάρισης μόλις στα 18 δευτερόλεπτα παραήρθε νωρίς. Έχω σκεφτεί πολλές φορές την ανάπαυλα και δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να αναδείξω -ότι δεν ήμασταν πολύ σίγουροι για το παιχνίδι ή κάτι τέτοιο."

"Ξέραμε πως ήταν απλά το ημίχρονο και βγαίνοντας έξω θα είχαμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε αλλά μετά ό,τι έγινε, έγινε."

"Βλέποντας το ματς ξανά μοιάζει σαν κάτι να έσπασε εκείνη τη στιγμή. Διαφορετικοί παίκτες δίχως όπλα. Δίχως δύναμη και αυτοπεποίθηση."

"Το είδατε. Ήμασταν πολύ βαθιά στην άμυνα και πολύ μακριά από τις διεκδικήσιμες μπαλιές. Όλο αυτό δεν ήταν καλό, όμως είχε να κάνει με την ένταση που είχαμε σε όλη μας την πορεία προς τον τελικό. Έπρεπε να υπερ-αποδώσουμε μια-δυο φορές, να παίξουμε πολύ ιδιαίτερα παιχνίδια και πολλά ματς σε αριθμο."

"Είχαμε προσπαθήσει τα πάντα για να είμαστε φρέσκοι για τον τελικό όμως τίποτα από αυτά δεν είναι δικαιολογία, καθώς δεν ήταν ένας τελικός που έπρεπε να χάσουμε αλλά χάσαμε και αυτή είναι η αλήθεια."

Ήταν μια πολύπλευρη ήττα η συγκεκριμένη καθώς η ομάδα στερήθηκε 40.000.000 λίρες που θα έπαιρνε από την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η απώλεια ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα έχει επίπτωση και στα πλάνα του Κλοπ όσον αφορά την προετοιμασία, αλλά ο Γερμανός είναι αισιόδοξος πως η ομάδα του, που ταξιδεύει στο Χάντερσφιλντ για να αντιμετωπίσει σε φιλικό την τοπική ομάδα, θα μπορέσει να μετατρέψει την απώλεια αυτού του τελικού σε κάτι καλό φέτος.

"Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα και πολύ δύσκολες ημέρες μετά από αυτήν ωστόσο ανήκει στο παρελθόν και τέτοια ματς πρέπει να τα χρησιμοποιείς υπέρ σου αν μπορείς."

"Πρέπει να πάρεις τις σωστές σκέψεις από αυτό και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όμως δεν είναι εύκολο καθώς δεν μπορείς στην πρώτη συνάντηση να τα φέρεις όλα μαζί και να πεις: "Λοιπόν, ελπίζω να περάσατε καλά στις διακοπές αλλά αυτό το δεύτερο ημίχρονο στην Βασιλεία δεν ήταν καλό." Δεν θα έβγαζε νόημα."

"Δεν είχαμε τύχη σε αυτό το ματς. Η Σεβίλλη σε κάποιες στιγμές που την χρειάστηκε είχε την τύχη με το μέρος της, αλλά τώρα τελείωσε και πλέον δεν είναι τόσο άσχημο όσο ήταν τότε."


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: Liverpool Echo

Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.