Klopp: "Θα έρθουν ένας ή δύο παίκτες"


Ο Jurgen Klopp μίλησε για την ικανοποίησή του με την νίκη με 2-0 επί της Wigan, για τις μεταγραφές και τα σχέδια για τις ΗΠΑ.

Για τον αγώνα...

Ήταν ένα καλό πρώτο μισάωρο, μετά χαθήκαμε λίγο και τους επιτρέψαμε να παίξουν. Είπα στα αγόρια ότι έχω δει πολλά παιχνίδια στη ζωή μου και μερικά από αυτά ήταν καλύτερα από το πρώτο ημίχρονο, ειδικά τα τελευταία λεπτά. Αλλά ήταν ΟΚ. Είδα πολλά καλά πράγματα, δημιουργήσαμε φάσεις. Η Wigan είχε μια καλή διάταξη και προπονείται μια βδομάδα παραπάνω, το ξέρω αυτό.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι για τον Phil. Μπορούσατε να δείτε ότι ο Sadio κι ο Roberto ήταν λίγο κουρασμένοι, γι' αυτό έπρεπε να παλέψουν από το πρώτο λεπτό. Ήταν ΟΚ, όχι παραπάνω. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παραπάνω από ΟΚ, γιατί τα νεαρά παιδιά προφανώς δεν σκέφτηκαν και πολύ τα κουρασμένα πόδια και την έντονη προπόνηση. Είχαν καλή οργάνωση, οι Tiago, Joel και Lucas μαζί με τον νεαρό Arnold-Alexander τα πήγαν πολύ καλά και οι υπόλοιποι ήταν μέσα στο επιθετικό μας παιχνίδι. Ήταν πολύ ευέλικτο, γρήγορο και άμεσο. Είχαμε καλή κατεύθυνση στο παιχνίδι και πετύχαμε δύο υπέροχα γκολ, και θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα ή δύο παραπάνω. Το αξίζαμε απόλυτα και γι' αυτό είμαι ευχαριστημένος.

Για την εμφάνιση των νέων αποκτημάτων...

O Loris είναι καλός τερματοφύλακας, όλοι το ξέρουν, και καλός ποδοσφαιριστής και αυτό είναι σημαντικό για μας. Μπορούμε να παίξουμε με αυτόν και είναι καλό. O Joel γίνεται όλο και καλύτερος, μπορείτε να το δείτε. Είχε πάλι το πρόβλημα με τον αστράγαλό του λίγο. Δεν είναι σοβαρό, αλλά έπρεπε να διαλέξουμε, Joel ή Dejan, ποιος πρέπει να παίξει 90 λεπτά; Αποφασίσαμε ο Joel, αλλά γι' αυτόν ήταν λίγο υπερβολικό το σημερινό (σ.σ. χθεσινό). Είναι σε καλό δρόμο, όπως βλέπετε. O Sadio πήγε πολύ καλά, αλλά ήταν λίγο κουρασμένος σήμερα. O Marko δεν ήταν εδώ, είχε ένα μικρό πρόβλημα στην πλάτη και ήταν λίγο άρρωστος. Είναι ένα νέο αγόρι και ήρθαν μερικά πράγματα μαζί, αλλά είναι ΟΚ.

Είχαμε τρία παιχνίδια, αλλά το σημαντικό είναι η δουλειά που γίνεται ανάμεσα στα παιχνίδια και γι' αυτό είμαι χαρούμενος. Είμαστε χαρούμενοι που θα πάμε στις ΗΠΑ και θα έχουμε όλους τους παίκτες μέχρι τις 26 του μήνα. Στις 21 θα έχουμε όλους τους Άγγλους, 22 τους Βέλγους και μέχρι 26 θα έχουν επιστρέψει και οι Allen και Can. Τότε θα έχουμε ένα μεγάλο γκρουπ και η δουλειά ξαναρχίζει με αυτούς και ελπίζω ότι μπορούμε να χτίσουμε πάνω στη δουλειά που κάναμε τις πρώτες τρεις βδομάδες.

Για την μεταγραφική δραστηριότητα...

Θα γίνει, μερικά πράγματα θα γίνουν σίγουρα. Δεν ξέρω τι ακριβώς, αλλά δεν έχει νόημα να βρίσκεσαι στην ομάδα αν δεν έχεις μια πραγματική ευκαιρία να παίξεις. Όταν δεν υπάρχει πιθανότητα, δεν βγάζει κανένα νόημα. Οι παίκτες είναι νέοι. Δε θα δώσουμε δανεικούς τους πολύ νέους μας παίκτες, σε καμία περίπτωση. Έχουμε μερικούς που θέλουν να φύγουν και πιστεύω θα συμβεί και ένας δύο ακόμα παίκτες θα έρθουν από άλλες ομάδες. Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις 31 Αυγούστου και πρέπει να δουλέψουμε.

Για τους νέους παίκτες...

Είναι η απόδειξη της καλής δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες. Πρέπει να είμαι τυφλός για να μη δω το ταλέντο αυτών των παικτών. Θα ήθελα να πω ότι έχω μεγάλη επίδραση σε αυτούς, αλλά δεν είναι αλήθεια. Το μεγαλύτερο προσόν μου είναι η υπομονή, οπότε μπορώ να περιμένω μέχρι να είναι πραγματικά έτοιμοι. Είναι θέμα τάιμινγκ, βρίσκονται σε καλό δρόμο και δεν θα τους ξεχάσουμε. Δεν είναι ότι τους έχουμε για την προετοιμασία και μετά θα τους ξεχάσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε, όταν είναι αρκετά μεγάλοι, θα είναι αρκετά καλοί.

Για το αν θα ταξιδέψουν κάποιοι νέοι στις ΗΠΑ...

Πιστεύω θα πάρουμε δύο, αλλά δεν πήρα τελική απόφαση. Τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία πολλοί νέοι παίρνουν μέρος στην προετοιμασία και όλοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι, αλλά μετά δεν ξανακούς για αυτούς. Δε θέλω να το κάνω αυτο, 100%. Βλέπουμε την ποιότητα και θέλουμε να βελτιώσουμε αυτά τα παιδιά. Αυτό κάνουμε. Δεν έχει να κάνει με την Αμερική. O Ejaria, o Alexander-Arnold και ο Ben πάνε ακόμα σχολείο. ΟΚ είναι ακόμα διακοπές, αλλά έχουν και άλλα πράγματα να κάνουν. Έτσι είναι η ζωή, οι ζωές μας είναι ίδιες. Θα είμαστε μαζί τους, θα τους βοηθάμε, και ξέρουμε για την ποιότητά τους, οπότε είναι η καλύτερη κατάσταση.

Για τον Woodburn...

Μου αρέσουν αυτές οι ιστορίες. Το πρόβλημα με αυτά τα παιδιά είναι ότι γράφετε υπερβολικά πολύ για αυτά. Έχετε αρκετό χρόνο, είναι αρκετά νέοι. Μπορείτε να γράψετε όταν θα είναι 18-19 και μην τους φέρνετε στην κατάσταση να πηγαίνουν ή όχι σχολείο. Είμαστε κάτι σαν οικογένεια και τους προσέχουμε. Αλλά δεν είναι σημαντικό ποιος θα έρθει στην Αμερική. Δεν πάμε για διακοπές και δεν είναι η πιο σημαντική προπόνηση γι' αυτούς στη ζωή τους. Αν μάθουν, μείνουν συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, τότε έχουν λαμπρό μέλλον, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά μεταξύ τους τώρα και του λαμπρού μέλλοντος υπάρχει πολλή δουλειά.

Για τον Mane...

Όλα είναι καλά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την μεταγραφή. Ξέραμε πολλά γι' αυτόν σαν παίκτη και λίγα ως άνθρωπο, αλλά καλά νέα. Ως άνθρωπος είναι εξίσου καλός όσο κι ως παίκτης. Είναι καλό για εμάς, για την ομάδα. Όλοι τον συμπαθούν. Του αρέσει η ομάδα, οι άλλοι παίκτες και να δουλεύει σε υψηλή ποιότητα. Σήμερα ήταν λίγο κουρασμένος. Προφανώς κανένα πρόβλημα. Όλα καλά.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.