Ερωτηματικά αφήνει ο Klopp για την προετοιμασία (?)!



Eπιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Στα πλαίσια του φιλικού αγώνα με την Barcelona στο Wembley, o Jurgen Klopp παραχώρησε συνέντευξη τύπου εφ'όλης της ύλης, στην οποία μίλησε για όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν την ομάδα αυτήν την περίοδο. Ήδη αναφερθήκαμε στο θέμα Benteke, αλλά και τι συμβαίνει με τραυματισμούς και Sakho. Συνεχίζουμε λοιπόν, με τις εντυπώσεις του Γερμανού από την προετοιμασία:

"Δεν ξέρω αν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παιχτών στην προετοιμασία. Για να είμαι ειλικρινής, πάντα έχω ψηλές απαιτήσεις, θέλω τα πράγματα να γίνονται τέλεια. Δεν έχει να κάνει με τους μικροτραυματισμούς αυτό. Οι πρώτες δύο εβδομάδες ήταν εξαιρετικές. Μετά ήρθαν οι παίχτες που συμμετείχαν στο Euro, και βρίσκονταν σε διαφορετική φυσική κατάσταση από τους υπολοίπους. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, πρέπει να τα αποδεχόμαστε."

"Επιστρέψαμε από την Αμερική, προπονηθήκαμε εδώ και τώρα πρέπει να ξαναπολεμήσουμε. Έχουμε δύο φιλικά ακόμα. Έτσι είναι η προετοιμασία, έτσι την οργανώσαμε και τώρα πρέπει να διεκπεραιώσουμε το σχεδιασμό. Για μερικούς παίχτες, η προετοιμασία θα συνεχιστεί και αφού ξεκινήσει η Premier League. Είναι δύσκολο, αλλά έτσι πρέπει να γίνει."




Συνεχίζοντας, ο Jurgen Klopp μίλησε για το καυτό θέμα των μεταγραφών. Αριστερό μπακ; Αμυντικός μέσος; Θα πωληθεί κάποιος παίχτης;

"H τελευταία λέξη έρχεται στις 31 Αυγούστου, μέχρι τότε όλα είναι πιθανά. Πρέπει να είσαι έτοιμος να δράσεις, είτε είσαι στην πλευρά που πουλάει, είτε στην πλευρά που αγοράζει. Είμαστε καλά πάντως, το ρόστερ είναι καλό. Για την περίπτωση του κεντρικού αμυντικού, έχουμε δύο-τρεις παίχτες. Ο Joel είναι καλά και ελπίζουμε ότι θα αγωνιστεί σε ένα από τα δύο παιχνίδια το Σαββατοκύριακο. Θα δούμε ωστόσο τι γίνεται με τους τραυματισμούς και θα πράξουμε ανάλογα. Πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση για να βρούμε λύση όποτε χρειαστεί. Μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, μπορεί να γίνουν ακόμα μια-δυο κινήσεις."

"Θα δούμε τι θα γίνει, μπορεί να πουληθούν παίχτες. Αν κάποιος θέλει κάποιον ποδοσφαιριστή μας, θα πρέπει να πληρώσει, γιατί έχουμε μόνο καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν κάνουμε δώρα."

Μια ερώτηση που διχάζει αρκετούς προπονητές είναι: "Ποιότητα ή ποσότητα?"

"Η λογική λέει "ποιότητα". Πρέπει όμως να έχεις ένα αρκετά μεγάλο ρόστερ. Έχουμε μεγάλο ρόστερ, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα, θα μικρύνει. Έχουμε πολλούς ταλαντούχους νεαρούς παίχτες, θα πάρουν και αυτοί τις ευκαιρίες τους. Η ποιότητα αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερη από την ποσότητα, αλλά είναι και στιγμές που εύχεσαι να είχες παραπάνω παίχτες."




Ο Jurgen Klopp όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αγώνα με την Arsenal, την επόμενη εβδομάδα:

"Προφανώς δεν έχω αποφασίσει από τώρα για το πως θα παραταχθεί η ομάδα. Κάποιοι παίχτες είχαν 5,5 εβδομάδες φουλ προετοιμασίας, χωρίς τραυματισμούς. Είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλους. Ποδόσφαιρο είναι, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν σε μια εβδομάδα. Δε θα πω ότι όσοι παίξουν με την Barcelona θα ξεκινήσουν στον αγώνα με την Arsenal - η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Θα δω προσεκτικά και τα δύο παιχνίδια, αλλά δε θέλω να ασκήσω πίεση στους παίχτες. Αν κάποιος όμως δεν ξεκινήσει στον αγώνα με την Barcelona και απογοητευτεί, θα είναι το πρώτο λάθος που μπορεί να κάνει. Ακόμα είμαστε στο σημείο που προσπαθούμε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση."

Και κάπως έτσι, ο Jurgen Klopp άφησε το μικρόφωνο, αποχώρησε από τη συνέντευξη τύπου, και άφησε εμάς, τους υπολοίπους να διερωτόμαστε τόσο για τις διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν, όσο και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίχτες που αγωνίστηκαν στο Euro, η οποία προφανώς δεν είναι και η καλύτερη. 

Μείνετε συντονισμένοι, στις 19.15 η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την Barcelona στο Wembley, στο δυνατότερο της φιλικό μέχρι τώρα! Μέχρι τότε, YNWA!
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.