Νίκησε η Λίβερπουλ και το... ποδόσφαιρο

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις, και αφού έπαιξαν εκπληκτική μπάλα στα 90' (2-2), η Λίβερπουλ έκαμψε την αντίσταση της Σίτι στα πέναλτι με 3-1 και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του International Champions Cup. Χορταστικό παιχνίδι στη Νέα Υόρκη με πολλές φάσεις εκατέρωθεν. Απάντηση στους επικριτές του έδωσε μέσα στο γήπεδο ο Γιόβετιτς από τη μία, έλαμψε το αστέρι του Στέρλινγκ από την άλλη. Επόμενο τεστ για την ομάδα μας η Μίλαν (ξημερώματα Κυριακής) με φόντο τον τελικό της διοργάνωσης.


Δύο γνώριμοι από Αγγλία μεριά, που πέρσι διεκδίκησαν αμφότεροι ως το τέλος τον τίτλο, τέθηκαν αντιμέτωποι στο Yankee Stadium, το οποίο χρησιμοποιείται για αγώνες μπέιζμπολ! Στο... παρά πέντε έσωσε την παρτίδα η Λίβερπουλ που ισοφάρισε στο 85' την μαχητικότατη Σίτι κι έστειλε το ματς στη "ρώσικη ρουλέτα" όπου επικράτησε επί των "άστοχων" πολιτών με 3-1. Εκρηκτικό το δεύτερο ημίχρονο, με τις τελικές προσπάθειες να ξεπερνούν τις 40!

Γρήγορος ρυθμός στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τη Σίτι να έχει την κατοχή και τη Λίβερπουλ να προσπαθεί να χτυπάει στις αντεπιθέσεις.

Στο 6’ ο Τζόουνς μπλόκαρε του σουτ του Τζέκο, στο 12’ ο Κουτίνιο έπιασε ωραίο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καμπαγιέρο και στο 15’ ο Λάμπερτ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου όταν είδε τον Καμπαγιέρο να αποκρούει εξ επαφής την κεφαλιά του Βρετανού επιθετικού και να κρατάει το μηδέν.

Η Σίτι εξακολουθούσε να έχει την κατοχή υπέρ της και η Λίβερπουλ ανέβαζε τον δείκτη πίεσης που ασκούσε στους πολίτες. Φλύαρη υπεροχή των πολιτών στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου, με τους παίκτες του Πελεγκρίνι να δημιουργούν φάσεις και να εξαπολύουν σουτ από απόσταση.

Στο 19’ το σουτ του Νάβας δεν ανησύχησε τον Τζόουνς ενώ στο 26’ ο Τζέκο σκόραρε για τους πολίτες αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες. Πάνω κάτω η μπάλα, πολύ γρήγορος ρυθμός στο παιχνίδι. Η Σίτι είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους κόκκινους να είναι κυρίως σε θέση άμυνας στο πρώτο μέρος. Η τριπλέτα Γιόβετιτς-Νάβας-Τζέκο είχε κέφια και πολιορκούσε διαρκώς την εστία του Τζόουνς, ενώ από την άλλη οι Τζέραρντ, Στάριτζ και Κουτίνιο δε βρήκαν τους απαραίτητους χώρους για να γίνουν απειλητικοί.

Με την είσοδο των Μινιολέ, Τζόνσον, Στέρλινγκ και Ρόμπινσον ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τους κόκκινους που πίεσαν από το ξεκίνημα της επανάληψης αλλά αυτοί ήταν που δέχτηκαν πρώτοι γκολ.

Στο 49’ ο Στάριτζ έκανε ωραία πάσα αλλά ο νεοεισελθόντας Ρόμπινσον δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χάρτ. Στο 53’ ωστόσο, μέσα σε έναν όμιλο παικτών, ο Γιόβετιτς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Μινιολέ αφού πέρασε ανάμεσα από τα πόδια του Τζέραρντ και άνοιξε το σκορ για τους πολίτες.

Μια ανάσα από την ισοφάριση οι κόκκινοι όταν στο 55’ ο Κουτίνιο βγήκε τετ α τετ με τον Χαρτ που απομάκρυνε σε κόρνερ. Στη συνέχεια μια κεφαλιά του Στάριτζ πέρασε άουτ.

Στο 59' όμως ήρθε η ισοφάριση. Ο Στέρλινγκ κουβάλησε τη μπάλα, τροφοδότησε τον Στάριτζ που κόπηκε αλλά με ωραίο πλασέ ο Χέντερσον που βρέθηκε δίπλα έκανε το 1-1 κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.
Στην αντεπίθεση οι πολίτες κατευθείαν και στην αμέσως επόμενη φάση έχασαν τριπλή ευκαιρία με τα σουτ των Νάβας, Σινκλέρ και Ιχεανάτσο να μπλοκάρονται από τους αμυντικούς.

Με τον πλέον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο ματς, με γκολ και φάσεις ένθε και ένθε και ο ρυθμός όσο πάει να αυξάνεται.

Πανζουρλισμός στα καρέ του Μινιολέ, όταν στο 64’ η Σίτι έχασε ξανά τριπλή ευκαιρία για το 2-1, με τον Σουκουλίνι να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και τα σουτ του Ιχεανάτσο να μη βρίσκουν στόχο.


Η είσοδος Τσαν, Σακό και Λούκας αλλά κυρίως η επίδραση του Στέρλινγκ έδωσε ιδέες και φρεσκάδα στα πόδια των κόκκινων, ανοίγοντας το παιχνίδι με τις επιταχύνσεις του και δημιουργώντας κενούς χώρους στην άμυνα της Σίτι. Οι πολίτες από την άλλη, όσο περνούσε η ώρα κέρδιζαν μέτρα και κινούνταν περισσότερο στον δεξιό άξονα της Λίβερπουλ από όπου προήλθε και το δεύτερο γκολ.

Στο 67’ ο Γιόβετις χτύπησε για δεύτερη φορά και εν ριπή οφθαλμού πλάσαρε τον Μινιολέ κι έκανε το 2-1, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στους πολίτες. Οι κόκκινοι επιχείρησαν να απαντήσουν ξανά άμεσα αλλά οι καλές προσπάθειες των Στάριτζ και Κουτίνιο δεν στάθηκαν ικανές να νικήσουν τον Χάρτ.

Ο ρυθμός έπεσε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα όπως ήταν φυσικό. Το τέμπο δεν μπορούσε να κρατηθεί στα μέτρα των πρώτων τρελών 25 λεπτών της επανάληψης. Αυτό έδωσε την ώθηση στη Λίβερπουλ να ανέβει και να πιέσει εκ νέου για την ισοφάριση. Και έτσι έγινε.

Μπορεί το σουτ του Τσαν να απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Χάρτ και η κεφαλιά του Τουρέ να πέρασε λίγο άουτ, αλλά 5' πριν την λήξη ο παίκτης που "άλλαξε" την ομάδα στο δεύτερο μέρος και την πήρε στις πλάτες του, όπλισε και σημάδεψε σωστά!

Στο 85', ο εκπληκτικός Στέρλινγκ, που βοήθησε τα μέγιστα αφότου μπήκε στο γήπεδο, βρήκε την ευκαιρία να γράψει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και με ωραία προσπάθεια έκανε το 2-2 σε ένα απίστευτο παιχνίδι. Μάλιστα, ο Στέρλινγκ σκόραρε ξανά λίγο αργότερα αλλά υποδείχτηκε σε αντικανονική θέση.

Με τον χρόνο να κυλά και με τις δύο ομάδες να μην έχουν κάτι άλλο για να εξουδετερώσουν η μία την άλλη, περάσαμε στα πέναλτι, έτσι όπως έχει καθοριστεί από τους ιθύνοντες του τουρνουά. Τις περισσότερες φορές που οδηγούμαστε σε αυτή την διαδικασια, την αντιλαμβανόμαστε ως μια κάτι ψυχοφθόρο που κρίνει κατά πολύς έναν αγώνα. Αυτά τα ψυχοφθόρα δεν έχουν λόγο ύπαρξης σε φιλικούς αγώνες προετοιμασίας κι έτσι το κλίμα που επικρατεί είναι εύθυμο με χαλαρά "γελάκια" από τους παίκτες.

Στη "ρώσικη ρουλέτα", οι κόκκινοι επικράτησαν της "άστοχης" (όπως φάνηκε) Σίτι, με τον Μινιολέ να πραγματοποιεί δύο σωτήριες αποκρούσεις και τη Λίβερπουλ να παίρνει την νίκη σε αυτό το απολαυστικό παιχνίδι.

Τα πέναλτι:
Κολάροφ (Σίτι), αστοχεί
Στάριτζ (Λίβερπουλ), αστοχεί
Τουρέ (Σίτι), αποκρούει ο Μινιολέ
Τσαν (Λίβερπουλ), 1-0 η Λίβερπουλ
Νάβας (Σίτι), αποκρούει ο Μινιολέ
Χέντερσον (Λίβερπουλ), 2-0 η Λίβερπουλ
Ιχεανάτσο (Σίτι), 2-1 η Σίτι
Λούκας (Λίβερπουλ), 3-1 η Λίβερπουλ

Και μη ξεχάσω. Μας έβλεπε κι ο ... Τζέιμς (Ντάνιελ Κρέγκ) Μπόντ χθες. Παρευρισκόμενοι στο γήπεδο και οι Βίγια και Λάμπαρντ που αμφότεροι αγωνίζονται πλέον επί αμερικανικού εδάφους.



Οι συνθέσεις:


Λίβερπουλ: Τζόουνς, Κέλλι (Τζόνσον), Τουρέ, Κοάτες (Σακό), Ενρίκε (Ρόμπινσον), Τζέραρντ (Λούκας), Χέντερσον, Άλλεν (Τσαν), Κουτίνιο, Λάμπερτ (Στέρλινγκ), Στάριτζ

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγιέρο, Κλισί, Κολάροφ, Μπογιατά, Νάστασιτς, Φερνάντο, Νάβας, Σουκουλίνι, Μίλνερ, Γιόβετιτς, Τζέκο
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.