Chelsea-Liverpool. Οι όμορφες μνήμες μας από το Stamford Bridge.

Οπαδοί της ομάδας μας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Πρωταθλήματος μέσα στο Stamford Bridge

Το βράδυ της Παρασκευής η ομάδα μας θα βρίσκεται στην Αγγλική πρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα στο Stamford Bridge όπου καλείται να αναμετρηθεί με την Chelsea του Antonio Conte. Από την εποχή που οι μπλε του Λονδίνου εδραίωσαν την μόνιμη θέση τους στην πρώτη κατηγορία, τα παιχνίδια μας εκεί σπάνια αποτελούσαν 'εύκολη δουλειά'. Με τις ώρες λοιπόν να περνούν και την Liverpool να βρίσκεται για ακόμα μια φορά προ του ντέρμπι (γιατί αναμφίβολα τέτοιο θα είναι το μεθαυριανό ματς) στο Bridge εμείς θυμόμαστε μερικές όμορφες στιγμές χάρη στις οποίες η ομάδα μας επέστρεψε στο Merseyside με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο του κεντρικού Λονδίνου!

3/5/1986 Chelsea-Liverpool 0-1
O Dalglish σκοράρει για το Πρωτάθλημα! 


Η ομάδα μας βρίσκεται μια ανάσα απ' την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το μόνο που χρειαζόταν εκείνο το απόγευμα είναι μια νίκη στην έδρα της Chelsea. Με χιλιάδες ταξιδιώτες απ' το Merseyside στο πλευρό τους, οι Κόκκινοι δεν ξεκίνησαν το παιχνίδι καλά όμως σιγά σιγά ισορρόπησαν και μάλιστα πήραν και κεφάλι στο σκορ με το γκολ του King Kenny, ένα γκολ που υπάρχει χαραχτεί στην μνήμη πολλών φίλων της Liverpool! Το παιχνίδι κύλησε έτσι μέχρι το τέλος του, με την Chelsea να πιέζει και να έχει τις στιγμές της και την Liverpool να πανηγυρίζει μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για την κατάκτηση του 16ου! 


16/12/1989 Chelsea-Liverpool 2-5
H Chelsea διασύρεται στο δρόμο των 'mighty Reds' προς την κούπα! 

Με την Liverpool στα καλύτερά της, σε μια χρονιά που φαινόταν πως το πρωτάθλημα δύσκολα θα χανόταν, κάναμε περίπατο στο Λονδίνο νικώντας την ανήμπορη Chelsea χάρη σε δύο γκολ του Rush και προηγούμενοι ήδη 3-1 στο ημίχρονο! Peter Beardsley, Ray Houghton και Steve McMahon έβαλαν τα υπόλοιπα και η ομάδα με τον Kenny Dalglish στον πάγκο πήρε εύκολα του πολυπόθητους 3 βαθμούς.

7/1/2004 Chelsea-Liverpool 0-1
Το γκολ του "μικρού Zidane" μας δίνει τη νίκη κόντρα στην Chelsea του Ranieri.


 Το γκολ του Bruno Cheyrou (ναι αυτός είναι ο μικρός Zidane) από το πρώτο ημίχρονο μας χάρισε τη νίκη κόντρα στους μπλε εκείνη την χρονιά. Γκολ για το οποίο χρειάστηκαν μόλις 4 πάσες και μια καταπληκτική ενέργεια από τον Emile Heskey! Παρά την αποβολή του El Hadji Diouf προς το τέλος του αγώνα, η ομάδα του Houllier κατάφερε να αποδράσει με τη νίκη στα χέρια της! 

26/10/2008 Chelsea-Liverpool 0-1
H Liverpool σπάει αήττητο 84 παιχνιδιών που διατηρούσε η Chelsea στην έδρα της σε αγώνες πρωταθλήματος! 

Μόλις 10 λεπτά από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, το σουτ του Xabi Alonso λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή του Cech αλλάζει πορεία στο σώμα του Πορτογάλου αριστερού μπακ Jose Bosingwa και καταλήγει στα δίχτυα, βάζοντας μας σε θέση οδηγού! Οι Λονδρέζοι δεν πήραν ποτέ τον έλεγχο του παιχνιδιού και οι Reds διατήρησαν σχετικά εύκολα τη νίκη. Κάπως έτσι η ομάδα μας έβαλε τέλος σε ένα σημαντικό ρεκόρ, που ήθελε την Chelsea να  αντέχει χωρίς ήττα στο γήπεδό της για 86 ολόκληρα παιχνίδια πρωταθλήματος! 

6/2/2011 Chelsea-Liverpool 0-1
Η Liverpool νικήτρια στο ματς που είδαμε τον "El Nino" να φοράει μπλε! 


Αν ρωτούσες κάποιον Scouser κανά μήνα πριν τη σέντρα της συγκεκριμένης αναμέτρησης των δύο ομάδων στο Stamford Bridge πως θα ερχόταν η στιγμή που θα γιουχάιζε τον Fernando Torres ως παίχτη μιας μεγάλης αντιπάλου, θα σε περνούσε μάλλον για τρελό. Κι όμως, Μόλις μια εβδομάδα μετά τη μετακίνησή του στους μπλε του Λονδίνου, ο Ισπανός στράικερ είδε την παλιά του ομάδα να φεύγει νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο! Το μοναδικό γκολ του ντέρμπι πέτυχε ο Raul Meireles στέλνοντας τη μπάλα στο πλεχτό μετά από μια σέντρα του αρχηγού με το δεξί! Όσο για το Torres; Έμεινε άφαντος για 66 λεπτά (όταν και έγινε αλλαγή) σε μια εμφάνιση μάλλον προφητική για το μέλλον του στην Chelsea! 

20/11/2011 Chelsea-Liverpool 1-2
O Glen Johnson πληγώνει την πρώην ομάδα του στα τελευταία λεπτά!

Μπήκαμε μπροστά στο σκορ μετά από πανέμορφη συνεργασία του Luis Suarez με τον Craig Bellamy και τελικό αποδέκτη τον Maxi Rodriguez που πλάσαρε ιδανικά για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα! Ο δικός μας πλέον Daniel Sturridge ισοφάρισε προσωρινά για την Chelsea πριν ο Glen Johnson ρίξει στο καναβάτσο την πρώην ομάδα του, βάζοντας το νικητήριο γκολ λίγες στιγμές πριν το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι! Οι Torres και Meireles που μπήκαν σαν αλλαγή για την Chelsea δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν.

31/10/2015 Chelsea-Liverpool 1-3
Ολοκληρωτική εμφάνιση και νίκη με τρία γκολ, με τον Jurgen Klopp πλέον στο τιμόνι μας! 

Για το τέλος το πιο πρόσφατο. Κάτι λιγότερο από ένα χρόνο πριν η Liverpool πήγε στο γήπεδο της Chelsea, για πρώτη φορά με τον Γερμανό coach στον πάγκο της, και έχοντας ως ενορχηστρωτή τον Phelippe Coutinho πήρε μεγάλο διπλό με το εμφατικό 1-3! Οι μπλε  άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Βραζιλιάνου μέσου Ramires αλλά ο Coutinho σκόραρε ελάχιστα πριν την ανάπαυλα με ένα υπέροχο πλασέ στην δεξιά γωνία του Cech, αλλάζοντας μια και καλή τη ροή του ντέρμπι. Μια Chelsea χωρίς αυτοπεποίθηση και μια Liverpool αποφασισμένη να πάρει το διπλό ήταν η ιστορία στο δεύτερο μέρος. Ο Coutinho έβαλε το δεύτερο, το οποίο ήταν σχεδόν όσο όμορφο όσο το πρώτο και ο Benteke έδωσε το τελειωτικό χτύπημα διαμορφώνοντας στο 82ο λεπτό το τελικό 1-3!  

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας
Share on Google Plus

About Δημήτρης Παπαδήμας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.