Klopp για τη νίκη με Burnley, τον Emre Can, και τη ψυχολογία της Liverpool


Ο Jurgen Klopp εξύμνησε την ομάδα του, που φάνηκε ικανή να κερδίσει με 2-1 την Burnley στο Anfield, παρότι ήταν σε μια άσχημη μέρα.
Οι Κόκκινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, και πάλεψαν για να πάρουν τους 3 πολύ σημαντικούς πόντους, στη μάχη για την 4αδα της Premier League.
O Georginio Wijnaldum σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, πριν ο Emre Can κάνει μια καταπληκτική μακρινή μπαλιά, που κατέληξε στα δίχτυα της Burnley.
Μετά τον αγώνα, o Klopp ενημέρωσε σχετικά με τη φυσική κατάσταση του Jordan Henderson, ο οποίος έχασε τον αγώνα εξαιτίας τραυματισμού στο πόδι, ενώ μίλησε επίσης και για τον Can, τη σημασία του να κερδίσεις σε άσχημες μέρες, και την ψυχολογία της Liverpool.
Διαβάστε όσα είπε ο Γερμανός, μετά τη λήξη του αγώνα...
Για τους 3 πόντους που πήρε η ομάδα…
Προφανώς, πρέπει όλοι να το συνηθίσουμε, επειδή ήταν ο πρώτος ‘άσχημος’ αγώνας που κερδίσαμε. Συνήθως, όταν δεν είμαστε σε καλή μέρα χάνουμε, και σε πολλά σημεία του παιχνιδιού δεν ήμασταν καθόλου καλά. Αν δεν είσαι σε καλή μέρα, το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, κι έτσι ήταν και σήμερα. Δεν είχαμε αρκετή κυριαρχία, ώστε να αποφύγουμε το παιχνίδι της Burnley, έκαναν ό,τι ήθελαν. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι, επειδή παίξαμε το παιχνίδι τους. Η μπάλα ήταν συνεχώς στον αέρα, παλεύαμε για τις δεύτερες μπαλιές, ήταν εμφανώς καλύτεροι σε αυτό. Στο γκολ που δεχτήκαμε θα μπορούσαμε να είχαμε αμυνθεί καλύτερα. Δε νιώθαμε καλά, ήμασταν πίσω στο σκορ, αλλά σκέφτομαι πως στο τέλος του ημιχρόνου είχαμε κάποιες καλές στιγμές, και μετά πετύχαμε και το γκολ. Όμορφο γκολ, ήμασταν εκεί και πετύχαμε το εύκολο γκολ αν θέλετε.
Σίγουρα ξέραμε ότι έπρεπε να τα πάμε καλύτερα. Όλα είχαν να κάνουν με τον σχηματισμό, αυτό συζητήσαμε στο ημίχρονο. Όταν παίζαμε με μακρινές μπαλιές, δε νιώθαμε πολύ άνετα σήμερα. Το πλάνο εξ αρχής ήταν να τα αναμείξουμε, παίζοντας και με μακρινές μπαλιές, σε σχηματισμό όπου θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τις δεύτερες μπαλιές. Όπως είπα, η Burnley ήταν πολύ καλύτερη σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω πως τα πήγαμε πολύ καλύτερα, επειδή δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για τους αντιπάλους να παίξουν ανοιχτά. Ήταν αρκετά επικίνδυνοι, σε όλη τη μεγάλη περιοχή, και ο Mignolet έκανε εξαιρετική δουλειά για εμάς. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο για κάθε τερμαροφύλακα, αλλά τα πήγε πολύ καλά σε όλες αυτές τις καταστάσεις, και μετά ήρθε ο Emre με ένα φανταστικό γκολ. Αμυνθήκαμε με πάθος, έτσι πρέπει να γίνεται, και η οργάνωσή μας ήταν καλύτερη. Υπήρξαν κάποιες στιγμές με αντεπιθέσεις, αλλά στο τέλος κερδίσαμε το παιχνίδι, και ένιωσα πως το αξίζαμε.
Για τον Emre Can…
Ο Emre είναι ένα παιδί με εξαιρετική συμπεριφορά. Είχε κάποια προβλήματα με τη γάμπα του τους τελευταίους μήνες, τα οποία δε μπορούσαμε να διορθώσουμε αρκετά σύντομα – όχι εξαιτίας του ιατρικού τμήματός μας, αλλά επειδή κάποιες φορές το είχε το πρόβλημα, κάποιες όχι. Πολλοί ειδικοί προσπάθησαν να δώσουν λύση, αλλά η κατάσταση είχε ως εξής, δε μπορούσαμε να πούμε ‘πήγαινε διακοπές για 4 βδομάδες και ίσως τότε είναι καλύτερα’ – δεν είναι έτσι η κατάσταση. Οπότε φαίνεται πως βρήκαμε τη λύση τώρα και δεν έχει κανένα πρόβλημα πλέον.
Θέλω πραγματικά να μιλάω θετικά γι’ αυτό τον παίκτη. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλός, αλλά στο πρώτο, ειδικά εκεί γύρω στο γκολ της Burnley, δεν ήταν και τόσο καλά τα πράγματα... αλλά συμβαίνουν αυτά, και κάτι τέτοιο δε σε κάνει χειρότερο παίκτη ή άνθρωπο ή οτιδήποτε τέτοιο. Πρέπει να αντιδράσεις, κι αντέδρασε καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Στη θέση που παίζει, υπήρξαν πολλές ψηλές μπαλιές, και φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε αυτόν τον παίκτη τριγύρω. Το πρόβλημα μετά είναι σχετικά με την προστασία, δεν έχεις κανένας για τη δεύτερη μπαλιά όταν ο Emre κερδίζει τη μπάλα. Έπειτα, έχεις τον μεγάλο χώρο, στον οποίο μόνο ο Adam και ο Gini ήταν, και υποφέραμε σε αυτές τις καταστάσεις λίγο. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγαμε καλύτερα, και αυτός (σ.σ: Emre Can) ήταν καλύτερος – ωραίο γκολ μετά από μια μακρά περίοδο με προβλήματα στη γάμπα, το άξιζε.
Για το αν το να κερδίζεις ‘άσχημα’ είναι σημαντικότερο από το να παίζεις καλά σε αυτό το σημείο της σεζόν…
Βασικά πιστεύω πως πρέπει να είσαι έτοιμος και για τα δύο. Αυτό δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά πιστεύω πως από μεριάς έντασης ήταν ωραίο να το βλέπεις, δεν υπήρξε πολύ καλό ποδόσφαιρο σήμερα, αλλά έτσι γίνεται κάποιες φορές, δεν είναι πρόβλημα αυτό. Όπως είπα, σε αυτό το είδος παιχνιδιού, η Burnley είναι ίσως η καλύτερη ομάδα, επειδή έχουν συνηθίσει σε όλα. Παλεύουν για την πρώτη μπαλιά, έχουν πραγματικά καλό σχηματισμό για την δεύτερη μπαλιά, αμέσως μετά τρέχουν πίσω για την τρίτη μπαλιά. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά αν δείτε τα αποτελέσματα, ακόμα κι αν δεν έχουν το καλύτερο ρεκόρ στα εκτός έδρας, τα παιχνίδια που έχουν χάσει είναι ως επί το πλείστον πολύ κοντά στο σκορ μεταξύ των 2 ομάδων. Αν δεν σκοράρεις νωρίς, πρέπει να αγωνιστείς. Η Tottenham έχασε επίσης 2-1, και κάποιες άλλες ομάδες – είναι πολύ δύσκολη, σκληρή δουλειά. Αλλά αν θες να παραμείνεις εκεί που είμαστε, πρέπει να κερδίζεις τους αγώνες, και δεν μπορούμε να επιλέξουμε και να πούμε ‘αυτόν ναι, αυτόν όχι’. Νιώθω πολύ καλά σήμερα που το καταφέραμε, ακόμα και με αυτόν τον τρόπο. Επειδή όπως έχω πει πολλές φορές, τα καλά παιχνίδια σαν σύνολο τα κερδίζουμε συνήθως, αλλά τα μέτρια και τα κακά παιχνίδια πρέπει επίσης να τα κυνηγάμε, και σήμερα κάναμε αυτό ακριβώς, παλέψαμε.
Για το αν η Liverpool είχε έλλειψη καλής ψυχολογίας στο 1ο ημίχρονο…
Θέματα ψυχολογίας; Όχι. Είναι ερώτηση αυτοπεποίθησης. Δε ζούμε σε μια σκοτεινή γωνία και δε μπορούμε να αποφύγουμε όσα λένε οι άνθρωποι. Πριν τον αγώνα, όλοι περίμεναν πως θα είναι δύσκολο, ξέραμε από ποδοσφαιρικής άποψης πως θα είναι δύσκολο. Είναι déjà vu, προσπαθείς τα πάντα πριν το παιχνίδι, και έπειτα δέχεσαι γκολ σχεδόν στην πρώτη ευκαιρία για γκολ. Επομένως, μπορούσαν να κάνουν ακριβώς αυτό που έπρεπε, ενώ εμείς όχι. Αυτό κάνει το παιχνίδι πολύ ενδιαφέρον – πιο ενδιαφέρον απ’ όσο θα θέλαμε ίσως. Αλλά στο τέλος κερδίσαμε τη μάχη, και αυτό είναι πολύ καλό. Είμαι εντάξει με αυτό.
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.