Χαμένη στη μετάφραση...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
2η αγων. Uefa Champions League

Προβληματισμού συνέχεια για τη Λίβερπουλ που παρουσιάστηκε (ξανά) κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Βασιλεία στο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" που μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Στρέλερ πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους γηπεδούχους, μοιραίος για τους κόκκινους ο Στέρλινγκ. Επόμενος αντίπαλος η Γουέστ Μπρομ στο Άνφιλντ (Σάββατο, 4 Οκτωβρίου).



Την ευκαιρία να αποσπαστεί από την Βασιλεία έχασε η Λίβερπουλ, που ηττήθηκε από τους Ελβετούς με 1-0 χάρη σε γκολ του Μάρκο Στρέλερ. Ακόμα μια προβληματική εμφάνιση από τους κόκκινους που δε θυμίζουν την ομάδα της περσινής σεζόν. Φανερή η απουσία του Στάριτζ, μοιραίος ο Στέρλινγκ.

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο κι από τις δύο πλευρές. Οι Ελβετοί πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και φαίνονταν πιο κινητικοί, ενώ οι κόκκινοι πίεζαν ψηλά.

Με το πέρας του χρόνου, η Λίβερπουλ ανέκτησε τη κατοχή της μπάλας αλλά η Βασιλεία ήταν αυτή που έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Μινιολέ να αποκρούει το σουτ του Ντιέ στο 35'.


Οι δυο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς γκολ, με τους Ελβετούς να κερδίζουν τις εντυπώσεις στα πρώτα 45'. Από τη πλευρά τους οι κόκκινοι απείλησαν την εστία του Βάτσλικ με κεφαλιές του Λόβρεν χωρίς να καταφέρουν κάτι ιδιαίτερο.


Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν ξανά καλύτεροι στα πρώτα λεπτά και ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ. Στο 52', μετά από φάση διαρκείας, ο Στρέλερ νίκησε τον Μινιολέ και έκανε το 1-0 για την Βασιλεία στο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ".

Μπαίνοντας στη θέση του οδηγού, οι Ελβετοί ανοίχτηκαν και συνέχισαν με τον ίδιο - αμείωτο - ρυθμό να πιέζουν, την ώρα που οι κόκκινοι έμοιαζαν χαμένοι στο γήπεδο. Μπαλοτέλι και Στέρλινγκ έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και ο χρόνος κυλούσε υπέρ της Βασιλείας, η οποία κλεινόταν όλο και περισσότερο.


Η είσοδος των Λάμπερτ και Λαλάνα για τους κόκκινους δεν φάνηκαν να βοηθούν ιδιαίτερα. Στα τελευταία δέκα λεπτά ανέβασαν στροφές οι παίκτες του Ρότζερς που προσπάθησαν να απαντήσουν στο γκολ του Στρέλερ αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς το γκολ που πέτυχε ο Μπαλοτέλι ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος.



Σχόλιο

Πολύ σημαντική νίκη για τη Βασιλεία που βάζει φωτιά στον όμιλο και την διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης. Πάντα σκληρή και ανταγωνιστική η ομάδα του Πάολο Σόουζα, κατάφερε να κλειδώσει τη Λίβερπουλ και με σκόρερ τον Στρέλερ πήρε το χρυσό τρίποντο και είναι ακόμα ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση.


Από την άλλη, η ομάδα του Ρότζερς - για ακόμα μια φορά - ήταν κατώτερη των περιστάσεων και, παρά τη προσπάθεια αντίδρασης, δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Δίχως ομοιογένεια παρουσιάστηκαν οι κόκκινοι, που κλώτσησαν την ευκαιρία να αποσπαστούν από τους Ελβετούς.




Οι συνθέσεις

Βασιλεία: Βάτσλικ, Σαρ, Σούσι, Σαφάρι, Σερέ Ντιέ, Φρέι, Χαμουντί, Ελνένι, Τσάκα, Στρέλερ, Εμπολό
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Λόβρεν, Σκρτέλ, Ενρίκε, Τζέραρντ, Χέντερσον, Κουτίνιο (Λαλάνα), Στέρλινγκ, Μάρκοβιτς (Λάμπερτ), Μπαλοτέλι
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.