Μεγαλύτερη Αρετή είναι η ... Υπομονή




H χθεσινή νίκη της Βασιλείας γέμισε με αμφιβολίες και τόνους απαισιοδοξίας το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών της Λιβερπουλ. Η αλήθεια είναι οτι τα ως τώρα αποτελέσματα σε συνδυασμό με την απόδοση της περσυνής χρονιάς μόνο αισιόδοξα δεν μπορει να τα χαρακτηρίσει καποιος με την πρώτη ματιά. Μια ομάδα η οποια, στοιχηματικά και μόνο να το δούμε, ήταν η χαρά του ''Over'' περσυ καθώς και η κουρσα για την κατάκτηση του τίτλου, η οποία αφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, δείχνει να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκιες που γέννησε η ίδια με τις αποδόσεις της.

Ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε με γνώμονα το προφανές το οποίο δεν ειναι παντα σωστό.
Η ομάδα φέτος έχει υποστεί πολλές αλλαγες σε σχέση με περσυ και λίγοι το βλέπουν. Και δεν το λεω αυτό μόνο για τον Suarez. Μεγαλύτερο πλήγμα όπως διαπιστώνω απο τα ώς τώρα αποτελέσματα δεν ειναι τόσο το επιθετικό κομμάτι αλλα η ανασταλτική μας δημιουργία και και το κομμάτι της άμυνας, και εκει είναι η μ αγαλύτερη απώλεια μας , που ακούει στο όνομα Agger.
Όσο και να μην θύμιζε σε τίποτα τον παλιό αμυντικό δεν μπορεί καποιος να αρνηθεί οτι η φυγή του δημιούργησε αρκετά προβληματα και ασταθεια στην αμυντική μας γραμμή, και όχι γιατί λειπει τοσο η ποδοσφαιρκή του αξία , όσο και η προσωπικότητα ενός ηγέτη στα μετόπισθεν  και η σωστή οργανωση της αφου και μετά την συνταξιοδότηση του Jamie Carragher έμεινε μόνος του να σηκώσει το βάρος της άμυνας. 

Αντ' αυτού αποκτήθηκε ο Lovren ο οποίος μετά απο ένα ακεπληκτικό πρωτάθλημα  με την Southampton και το μουντιαλ προσέλκησε το βλέμμα το Ροντζερς και τον έχρησε αντικαταστάτη του στην άμυνα.
Ένας αλλος παράγοντας ειναι η ελλεψη ομοιγένειας στην ομάδα αφου η αποχή απο ευρωπαικές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια και η διοικητική ασταθεια που υπέστει δημιούργησε και αγωνιστική , το οποίο ειναι συνήθες φαινόμενο στο συγχρονο ποδοσφαιρο.

Η ομάδα ττην φετινή σεαζόν επέστρεψε στο Champions League και αυτό καθηστούσε  επιτακτική αναγκη την ενισχυση πάγκου .
Αποκτήθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ  9 καινούριοι παίχτες οι οποίοι αποτέλεσαν και τον βασικό κορμό της ομάδας στα περισότερα εως τώρα παιχνίδια. Παίχτες νεαροί σε ηλικία  οι οποίοι βρέθηκαν να αντιπροσωπέυουν μια ομάδα με βαριά φανέλα τόσο αγωνιστικά όσο και ιστορικά αφου κανένας φίλαθλος όσο και οπαδός του ποδοσφαίρου δεν μπορει να αρνηθει την θέση της Liverpool ως μια απο της ιστορικότερης ομάδας στον κόσμο.

Δεν θα σταθώ στο χθεσινό αγώνα ούτε και στα ως τωρα αποτελέσματα . Ναι μπορεί να μην υπήρξαν θετικά , ναι η ομαδα μπορει να μην θυμίζει σε πολλα την περσυνή ομάδα , αλλά για πρώτη φορά βλέπω να  υπάρχει πλάνο και υγεία στα διοικητικά.
Σωστές μεταγραφές οι οποιές δεν αφήνουν κανένα κενό στις θέσεις πληθώρα επιλογών κάτι που φάνηκε αφου παρόλους τους τραυματισμούς , που είναι αποτέλεσμα της περσυνής κόπωσης καθώς και του Μουντιαλ ( να θυμίσω οτι 7 παίχτες της ομάδας μας ήταν στην αποστολή της Αγγλίας ,με αποτέλεσμα την σωματική κουραση ).
Αυτό που βλέπω να χρειάζεται τώρα η ομάδα είναι υπόστηριξη και εμπιστοσύνη ώστε να ξαναβρεί τον δρόμο της και την ομοιγένεια της. 



Επιμέλεια: Δημήτρης Μιχαηλίδης





                                                                                                       
























Share on Google Plus

About Jim Green

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.