Υπάρχει ελπίδα με τον Κλοπ στο τιμόνι!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής


9η αγων. Premier League.

Η πρώτη του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο δεν συνδυάστηκε με νίκη αλλά η εμφάνιση και η μαχητικότητα της ομάδας, άφησε άκρως θετικές εντυπώσεις στο 0-0 με τη Τότεναμ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Ρουμπίν Καζάν στο Άνφιλντ (Πέμπτη, 22/10), για τη τρίτη αγωνιστική του Europa League.




(Πόσες μέρες έχουν περάσει από το ματς με την Έβερτον; 13 μέρες! Σε αυτές τις 13 μέρες, έγινε το έλα να δεις... Έφυγε ο Ρότζερς, ήρθε ο Κλοπ. Αυτό είναι το κύριο γεγονός. Η ικανοποίηση και η ευφορία για την επόμενη που επικρατεί στους οπαδούς, τα λέει όλα. Τον τελευταίο καιρό, μια... Kloppo-mania (εναλλακτικά... Kloppική μαρμαρυγή!)έχει κατακλύσει το Μέρσισαιντ, και είναι λογικό. Ιδίως όταν ο Κλοπ δίνει απολαυστικές συνεντεύξεις! Τέλος οι πανηγυρισμοί, ώρα για δουλειά)


Πολλές και σημαντικές οι απουσίες για τους κόκκινους (Λόβρεν, Φιρμίνο, Μπεντέκε, Χέντερσον), ο Στάριτζ τραυματίστηκε στη χθεσινή προπόνηση (όπως αποκάλυψε ο Κλοπ λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού) και δεν ήταν καν στην 18άδα, σπουδαίες επεμβάσεις (για άλλη μια φορά) από τον Μινιολέ.

Το ματς

Οι κόκκινοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν από το ξεκίνημα και είχαν τη μπάλα στη κατοχή τους. Στο 10', η Λίβερπουλ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά η κεφαλιά του Οριζί σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης δε μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα!


Συμπληρώνοντας το πρώτο εικοσάλεπτο στο παιχνίδι, η ομάδα του Κλοπ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και απειλούσε ανά διαστήματα τους Λονδρέζους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για την αντίπαλη εστία. Παρόλα αυτά, η Τότεναμ άρχισε να βγαίνει από το καβούκι της και στο 28', ο Ενζί βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Μινιολέ τον σταμάτησε εντυπωσιακά, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ!

Ξανά στο προσκήνιο η ομάδα του Ποκετίνο, ξανά πρωταγωνιστής ο Βέλγος πορτιέρο των κόκκινων, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια του σουτ του Κέιν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Σακό σταμάτησε με το σώμα το ευθύβολο σουτ του Αλί!


Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Κλίντον επιχείρησε ωραίο σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μινιολέ (41'), ενώ από πλευράς κόκκινων, ο Κουτίνιο δοκίμασε το πόδι του (κάνοντας τη κλασική του κίνηση, φέρνοντας τη μπάλα στο δεξί) αλλά ο Γιορίς μπλόκαρε εύκολα (43').







Ισορροπημένο και απολύτως μοιρασμένο το δεύτερο μέρος. Πίεζε η Τότεναμ, πίεζε κι η Λίβερπουλ, η μπάλα πάνω-κάτω, χωρίς να μπορεί καμιά ομάδα να απειλήσει ουσιαστικά την άλλη. Οι κόκκινοι ήταν αυτοί που... φόρτσαραν στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, με τον Οριζί να αστοχεί από κοντά στο 78'. Οι γηπεδούχοι έχασαν τρομερή ευκαιρία στο 84' όταν οι Σακό-Μινιολέ έσωσαν τη Λίβερπουλ από τη σουτάρα του Κέιν που κατευθυνόταν στα δίχτυα!

Στα τελευταία λεπτά, οι κόκκινοι είχαν τη διάθεση να πρεσάρουν πολύ ψηλά. Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Τσαν έκανε ένα εξαιρετικό σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

Σχόλιο



Και αντικειμενικά να το δεις, πέρα για πέρα δίκαιη η ισοπαλία στο Λονδίνο. Η Τότεναμ έμεινε αήττητη στην έδρα της και η Λίβερπουλ, παρά τις πολλές απουσίες, έβαλε στο σακούλι έναν πολύτιμο βαθμό, σε μια δύσκολη έδρα.






Οι συνθέσεις

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερντόχεν, Ρόους, Αλί, Ντεμπελέ, Τσαντλί, Έρικσεν, Λαμέλα, Κέιν
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σκρτέλ, Σακό, Κλάιν, Μορένο, Λούκας, Τσαν, Μίλνερ, Κουτίνιο (Άιμπ 87'), Λαλάνα (Άλεν 81'), Οριζί

The Jürgen Klopp era at #LFC begins against Tottenham Hotspur at 12.45pm BST today. Where will you be watching?
Posted by Liverpool FC on Saturday, 17 October 2015


PHOTOS: Inside the #LFC dressing room at White Hart Lane ahead of today's Premier League clash with Tottenham Hotspur.
Posted by Liverpool FC on Saturday, 17 October 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.