Klopp: "Είμαι ευχαριστημένος με το πρώτο παιχνίδι της Liverpool"

Eπιμέλεια/Σύνταξη: Γιώργος


O Jurgen Klopp δήλωσε ευχαριστημένος με το παρθενικό του παιχνίδι ως προπονητής της Liverpool αφού παρακολούθησε μια λευκή ισοπαλία στο στάδιο της Tottenham το απόγευμα του Σαββάτου.

Με τον Γερμανό να αναλαμβάνει τα ηνία για πρώτη φορά, οι Reds πήραν έναν πόντο στο White Hart Lane μετά από μια δύσκολη μονομαχία των δύο ομάδων.

Ο Simon Mignolet χρειάστηκε να κάνει αρκετές δύσκολες αποκρούσεις από σουτ των «πετεινών», αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πιο κοντά στο γκολ αφού η κεφαλιά του Divock Origi βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Έπειτα, ο Klopp είπε στην συνέντευξη μετά τον αγώνα: «Είμαι ικανοποιημένος με την αρχή. Δεν ήταν η χειρότερη ένδειξη.»

«Ήξερα ότι είχαμε μόνο τρεις μέρες και ότι η Tottenham είναι πολύ δυνατή και καλοκουρδισμένη ομάδα, οπότε ήξερα ότι θα είναι δύσκολο. Αλλά είμαι πραγματικά ευχαριστημένος από την τρομερή αρχή και την έκπληξη που τους προκαλέσαμε αρχικά.»

«Οι Divock, Phil[Coutinho] και Adam[Lallana] δούλεψαν φανταστικά στις τρεις καλές τους θέσεις. Τα πήγαν καλά. Το πρόβλημα ήταν ότι όταν είχμαε την κατοχή της μπάλας, δεν ήμασταν αρκετά ήρεμοι και δεν χρησιμοποιήσαμε αρκετά τις ικανότητές μας. Ήμασταν λίγο απρόσεκτοι. Δεν ήμασταν σε θέση να δούμε την σωστή επιλογή, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.»

«Είχαμε τις στιγμές μας. Από ένα πολύ καλό κόρνερ βρήκαμε το δοκάρι και υπήρξαν κάποιες άλλες καταστάσεις στις οποίες θα μπορούσαμε να ήμασταν λίγο καλύτεροι, αλλά για σήμερα αυτό ήταν φυσιολογικό.»

«Τώρα έχουμε το δικό μας παιχνίδι, την δική μας εμπειρία, και μαζί τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλύτερα.»

Το σημερινό παθητικό στα γκολ στο βόρειο Λονδίνο ήταν το πρώτο της Liverpool σε εννέα ματς- από την λευκή ισοπαλία με την Άρσεναλ στις 24 Αυγούστου.

Ο Klopp νιώθει ότι το σημερινό παιχνίδι αποτελεί μια βάση για να προχωρήσει μπροστά η ομάδα.
«Το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ αποτελεσμάτων και εμείς χρειαζόμαστε αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε», συνέχισε.

 «Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να δουλέψουμε όλοι μαζί και να βελτιώσουμε την παρουσία μας στο γήπεδο περισσότερο. Εκεί βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.»

«Ένα μηδενικό στη δεξιά μεριά του σκορ είναι καλό, σίγουρα, αλλά στην άλλη μεριά δεν είναι το ίδιο καλό.»
  
«Γνωρίζω ότι η Liverpool δεν έχει σκοράρει και τα περισσότερα γκολ αυτή τη σεζόν, αλλά το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι απολαυστικό και εντυπωσιακό χωρίς γκολ αν παίξεις καλά και έχεις καλές στιγμές. Φυσικά, ο στόχος μας είναι να έχουμε το μηδέν στη δεξιά μεριά και στην αριστερή οποιονδήποτε άλλον αριθμό.

«Προς το παρών είναι σημαντικότερο να γίνει σταθερή η βελτίωση. Χρειαζόμασταν τον Mignolet και ένα πολύ καλό παιχνίδι από αυτόν[σήμερα] αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα όταν παίζουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αλλά για σήμερα, μετά από τρεις μέρες ποδοσφαίρου είναι μια χαρά.»

O Klopp είχε να πει τα καλύτερα λόγια για τον Origi, ο οποίος στην πρώτη του αρχή για αγώνα της Barclays Premier League είχε μια ενθαρρυντική παρουσία.

Ο Klopp αποκάλυψε ότι ενδιαφερόταν προηγουμένως να φέρει τον Βέλγο νεαρό φορ στην Borussia Dortmund, και πιστεύει ότι έχει λαμπρό μέλλον στο Anfield.

«Ήθελα να τον πάρω στην Dortmund αλλά τον αγόρασε η Liverpool”, εξήγησε ο Klopp. «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής

«Είναι νεαρός, πολύ γρήγορος, και καλός τεχνίτης. Τώρα, δεν έχει αρκετή εμπειρία στο παιχνίδι του γιατί δεν παίζει τόσο συχνά, αλλά θα περάσουμε σίγουρα αρκετά καλά με αυτόν τον ποδοσφαιριστή.»

Εν τω μεταξύ, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Klopp για τα συναισθήματά του σχετικά με το πρώτο παιχνίδι που είχε ως υπεύθυνος της Liverpool.

Απάντησε: «Ήταν ωραία. Δεν είναι σημαντικό να μιλάμε τόσο πολύ για μένα, αλλά σίγουρα το πρώτο μου παιχνίδι σαν manager στην ομάδα μας ερχόμενος στο White Hart Lane και το απολαύσαμε.»

«Δεν είμαστε εδώ για να το απολαμβάνουμε και μόλις ακούστηκε η σφυρίχτρα στην αρχή, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, αλλά πιο πριν προσπάθησα να δω πράγματα που δεν είχα ξαναδει ποτέ. Τώρα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.»


Σχετικά με τον Sturridge και τις απουσίες επιθετικών, ο Jurgen Klopp εξήγησε γιατί ο Daniel Sturridge δεν ήταν στην αποστολή της ομάδας λέγοντας πως το ρίσκο του να παίξει δεν έγινε αποδεκτό και μίλησε για τους πολλούς τραυματισκούς των επιθετικών του.
Ο παίκτης με το νο. 15 ήταν απών από την ομάδα στο Λονδίνο.

Με τον Christian Benteke και τον Danny Ings εκτός γηπέδων με τραυματισμούς άρχισε βασικός ο Origi.

Ο Klopp είπε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη βδομάδα με αρκετούς τραυματισμούς. Τα καλά νέα είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό με τον Daniel. Αλλά σε μια τέτοια βδομάδα με δύο ρήξης χιαστών, δεν μπορούσαμε να το ρισκάρουμε.»

 «O Daniel έκανε μια προπόνηση ένας εναντίον ενός το πρωί με τον Jordon Ibe. Δεν την παρακολούθησα αλλά μετά μου είπε ότι ένιωθε λίγο πόνο σε έναν μυ.»

«Κάναμε μια διάγνωση και το ψάξαμε για να είμαστε σίγουροι- μπορούμε να δούμε ένα μικρό πρήξιμο αλλά όχι τίποτα ανησυχητικό. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Ελπίζω να είναι έτοιμος να παίξει την Πέμπτη.»

Ο manager συνέχισε: «Όταν πρωτοήρθα εδώ και σκέφτηκα για την Liverpool, σκέφτηκα τέσσερις επιθετικοί αυτής της ποιότητας-ωραία. Τώρα έχω έναν»

«Αυτή δεν είναι η καλύτερη κατάσταση αλλά μου αρέσει ο Divock. Και ο νεαρός Sinclair ήταν στον πάγκο και βρέθηκε κοντά στο να παίξει.»

«Η ομάδα μας δουλεύει ολόκληρο το 24ωρο για να σιγουρευτεί ότι οι παίκτες θα επιστρέψουν. Ο Danny Ings χρειάζεται χρόνο, ο Benteke δε χρειάζεται τον ίδιο χρόνο, θα βρίσκεται μαζί μας την επόμενη εβδομάδα.»


«Η καλύτερη κατάσταση είναι όταν έχεις όλους τους ποδοσφαιριστές σου 100 τοις εκατό έτοιμος αλλά αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά.» 

Share on Google Plus

About George

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.