Jurgen Klopp: ''Το κλίμα έχει αλλάξει από τον Αύγουστο, αλλά είμαι αισιόδοξος''


Όπως σε κάθε καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν από κάθε παιχνίδι, έτσι και σήμερα, ο Jurgen Klopp μίλησε για το αυριανό παιχνίδι με την Arsenal, τα προβλήματα των τραυματισμών αλλά και για κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Η Liverpool μετά από ακόμα μια ήττα - σοκ από ομάδα που βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και καλείται να ανασυνταχτεί σύντομα καθώς ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με την Arsenal, για να κρατηθούν ζωντανές οι ελπίδες για έξοδο στο UEFA Champions League.

Για αυτό το ματς, ο Jurgen Klopp θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Jordan Henderson & Daniel Sturridge, ενώ η συμμετοχή του Dejan Lovren θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή, με τον Γερμανό τεχνικό να μην ψάχνει για δικαιολογίες και να θέλει η ομάδα του να σηκώσει γρήγορα κεφάλι προκειμένου να μπει επιτέλους ένα stop στην κακή της φόρμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Jurgen Klopp στην συνέντευξη τύπου για τον αγώνα με την Arsenal:

«Δεν είμαι ένας κλόουν, ακόμα κι αν μερικοί άνθρωποι σκέφτονται πως είμαι, δεν γελάω πάντα σαν τρελός, είμαι ένα φυσιολογικό άτομο.
Είμαστε όλοι επηρεασμένοι από την εμπειρία που είχαμε, έτσι είναι, πώς μπορούμε να έχουμε ακριβώς την ίδια διάθεση που είχαμε στην αρχή της σεζόν;
Αυτή είναι η δουλειά, η δουλειά μου είναι ότι οι παίκτες αισθάνονται μέχρι το επόμενο παιχνίδι ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα πως μπορούμε να κερδίσουμε, αυτό δεν συμβαίνει με το γέλιο όλη την εβδομάδα και αγνοώντας τα προβλήματα που έχουμε.
Στην αρχή της σεζόν, όλα ξεκινούν, είναι οι πρώτες εντυπώσεις που παίρνεις, η πρώτη εντύπωση αυτής της σεζόν ήταν θεαματική, ήταν ένα θαυμάσιο παιχνίδι, δεν είχαμε το καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι, επιστρέψαμε όμως άμεσα σε αυτό, σκοράραμε ένα φανταστικό γκολ, ήμασταν ήδη μέσα στο ματς και στη συνέχεια κάναμε ένα μικρό κομμάτι συναρπαστικό και πάλι.
Ίσως μερικοί άνθρωποι θα λένε ότι φάνηκαν όλα στην σεζόν σε ένα παιχνίδι, αλλά αυτό δεν ήταν σαφές στην συγκεκριμένη στιγμή, ήμασταν πραγματικά ευτυχισμένοι που μπορέσαμε να νικήσουμε μια ισχυρή ομάδα όπως η Arsenal στην έδρα της.

Τα τελευταία παιχνίδια που παίξαμε εναντίον τους, ήταν πάντα θεαματικά, το περυσινό παιχνίδι στην έδρα μας ήταν ένα έντονο και θεαματικό ματς, ίσως το επόμενο να είναι παρόμοιο, αλλά πρέπει να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μας από το τελευταίο παιχνίδι, την εμπειρία από το παιχνίδι με την Tottenham και όλα αυτά τα πράγματα για αυτό το το ματς, αυτό είναι το έργο μας.
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά είμαι 100% αισιόδοξος όταν σκέφτομαι το παιχνίδι του Σαββάτου με την Arsenal, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι με την ίδια ακριβώς διάθεση που ήμουν στην αρχή της σεζόν»

|Για το τι είναι διαφορετικό για τις δύο ομάδες από την τελευταία φορά που τέθηκαν αντίπαλοι και τι συγκρίσεις του ''τώρα'' με το ξεκίνημα της σεζόν|

«Δεν μπορώ να πω πάρα πολλά για την Arsenal, ήταν ένα πολύ ελεύθερο ξεκίνημα, δεν ήταν τέλεια οργανωμένο και είχε κακή εμπειρία μαζί.
Ήμασταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση μετά την προετοιμασία και ήμασταν πεπεισμένοι ότι είχαμε κάνει σωστά τα πράγματα, το παιχνίδι με την Barcelona δεν ήταν πολύ καιρό πριν, ενώ στο Λονδίνο ήταν ένα ακόμα καλό παιχνίδι.
Δεν αισθάνομαι ότι είμαστε ελεύθεροι πια, αλλά αυτό εξαρτάται από το πως πάει η σεζόν, μόνο η Chelsea έχει αυτό το συναίσθημα ακόμα, όλοι οι υπόλοιποι είχαν καλύτερες ή χειρότερες στιγμές μέσα στη σεζόν, έχουμε μια έλλειψη συνέπειας, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε γιατί συμμετείχαμε στους αγώνες.
Δεν είναι πάρα πολύ σημαντικό να συγκρίνουμε την έναρξη της σεζόν με το τώρα, αλλά προφανώς και είναι διαφορετικά τα πράγματα.
Αν θέλετε, μπορείτε ήδη να κοιτάτε στην αρχή της επόμενης σεζόν, γιατί θα είναι το ίδιο συναίσθημα, ότι συμβαίνει αυτή τη σεζόν.
Είμαστε τώρα στη μέση της σεζόν και πιστεύουμε ότι είναι λογικό να προσπαθήσουμε και πάλι το Σάββατο»

|Για το γεγονός ότι η Liverpool παραμένει αήττητοι κόντρα στους ''Top 6'' συλλόγους του Αγγλικού πρωταθλήματος|

«Κανένα παιχνίδι κόντρα σε μια κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος δεν είναι εύκολο, πάντα έχουμε να κάνουμε σκληρή δουλειά, με υψηλότερη ένταση και πολλά άλλα πράγματα.
Μέχρι τώρα, ήμασταν πάντα έτοιμοι και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε, αλλά όχι επειδή το κάναμε κόντρα στις άλλες ομάδες, μόνο και μόνο επειδή η Arsenal είναι εδώ, μια καλή ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και πρέπει να επιστρέψουμε, για να πάρουμε τους βαθμούς και να τους κρατήσουμε στο Anfield.
Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πρώτο παιχνίδι με την Arsenal, δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ τα παιχνίδια με τις ίδιες ομάδες, η πραγματική προετοιμασία για αυτό το παιχνίδι, γίνεται χρησιμοποιόντας εικόνες από τα τελευταία τρία ή τέσσερα παιχνίδια της Arsenal, όχι από το παρελθόν»

|Σχετικά με τους τραυματισμούς και την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών|

«Για τον Henderson είναι πολύ νωρίς ακόμα, αυτό είναι σίγουρο και ίσως πάρει λίγο χρόνο.
Για τον Lovren θα δούμε. συμμετείχε σε ένα μέρος της προπόνησης προχθές, και στη συνέχεια χθες έκανε πλήρης προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, τώρα θα πρέπει να δούμε πώς αντιδρά σε αυτό, θα συμμετέχει στην προπόνηση και πάλι αν κάποιος δεν μου πει κάτι διαφορετικό και τότε θα πρέπει να λάβουμε μια απόφαση.
Δεν είναι μεγάλο το διάστημα, ήταν έξω για περίπου τέσσερις εβδομάδες, συμμετείχε στην προπόνηση για τρεις μέρες και στο τέλος θα πρέπει να λάβουμε μια απόφαση, δεν είμαι ακόμα για τίποτα σίγουρος αυτή τη στιγμή.

Ο Sturridge ήταν άρρωστος, πραγματικά άρρωστος, τώρα έχει ένα πρόβλημα στους μυς του ισχίου, αυτό συνέβη στην ανάρρωση του, δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι πολύ μικρό, αλλά είναι αρκετό για να τον κρατήσει έξω από την προπόνηση για ακόμα μια εβδομάδα.
Αυτή την εβδομάδα μπορεί να προπονηθεί, αλλά όχι στην προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα»

|Για το αν οι παίκτες του ήταν στο επίπεδο που αναμενόταν|

«Στο παιχνίδι με την Tottenham ναι, στο παιχνίδι με την Leicester δεν ήταν.
Το λέω αυτό γιατί αυτή είναι η αλήθεια, το παιχνίδι με την Leicester ήταν τελείως διαφορετικό, υπήρχαν πραγματικά πολύ κακές ατομικές επιδόσεις και αυτό ήταν το πρόβλημα.
Αν πολλοί παίκτες δεν βρίσκονται στο σύνηθες επίπεδο τους, τότε κάθε παιχνίδι στην Premier League θα είναι δύσκολο, ειδικά αυτό το παιχνίδι το χάσαμε λόγω της απόδοσης μας, θα πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο, υπάρχουν μερικοί παίκτες που έχουν πολύ χώρο για να βελτιωθούν από αυτό το παιχνίδι.
Δεν ήταν η τελευταία χρονιά που θα παίξουμε καλά, έτσι πρέπει να χρησιμοποιούμε τα πράγματα και πρέπει να αναπτύξουμε την αυτοπεποίθηση μας για αυτό το παιχνίδι.
Είναι στο Anfield, είναι το γήπεδο μας, το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε εδώ ήταν εξαιρετικά καλό, φανταστικό στην πραγματικότητα, θέλουμε να έχουμε και πάλι αυτό το συναίσθημα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε»

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.