ΈΡΕΥΝΑ: Mid Season Βαθμολογίες: Fab 4 στην κορυφή, αλλά πού είναι οι Lovren και Sturridge?

Επιμέλεια έρευνας: Θοδωρής Σπανός/Γιώργος Δρογγίτης

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:




Σε ακόμα μια προσπάθεια της σελίδας μας να αλληλεπιδράσουμε μαζί σας, λάβαμε υπόψιν τα διάφορα σχόλια και μηνύματα που δεχόμαστε για το άρθρο των βαθμολογιών που παρουσιάζεται μετά από κάθε αγώνα. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε μια έρευνα και να δώσουμε σε εσάς τη δυνατότητα να βαθμολογήσετε τους παίχτες μας!

Δομή Έρευνας - Συλλογή Δεδομένων:

Η έρευνα έγινε μέσω φόρμας Google, ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Λάβαμε 372 απαντήσεις και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάθε έναν από εσάς που μπήκε στη διαδικασία να συμπληρώσει τη φόρμα! Σας ευχαριστούμε λοιπόν!

Ο κόσμος (εσείς δηλαδή) είχε τη δυνατότητα να βαθμολογήσει κάθε έναν από τους παίχτες της ομάδας μας που αγωνίστηκε ένα αξιόλογο ποσό λεπτών, όπως και τον προπονητή μας. Η βαθμολογία έγινε σε γραμμική κλίμακα από το 1 (Τραγικός) μέχρι το 10 (Τέλειος).

Να σημειώσουμε πως όλες οι απαντήσεις λήφθηκαν υπόψιν, ακόμα και οι ακραίες τιμές -είδαμε κάτι άσσους στον Lovren- καθώς σύμφωνα με τον ορισμό της Gaussian κατανομής δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων:

Η τελική βαθμολογία υπολογίζεται ως εξής: 50% του τελικού βαθμού είναι η ψήφος σας, 35% ο μέσος όρος από τα άρθρα των βαθμολογιών και 15% από τη δική μας συμπλήρωση της φόρμας. Να σημειωθεί ότι για τα άρθρα δεν υπολογίστηκαν τα παιχνίδια κόντρα στην Manchester City και τη Leicester για το Carabao Cup καθώς δεν πραγματοποιήθηκε το αντίστοιχο άρθρο, ενώ δεν συμπεριλήφθηκε το προχθεσινό παιχνίδι κόντρα στην Leicester.

Περνάμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Τερματοφύλακες:




Loris Karius: Δε σας έχει πείσει ο Γερμανός ούτε εσάς, ούτε εμάς και αυτό σίγουρα οφείλεται σε ένα βαθμο στο γεγονός πως δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε και ο ίδιος. Παρόλα αυτά θα έχει να μιλήσει για τα 5 clean sheets σε 8 παιχνίδια αριθμό αρκετά ικανοποιητικό, όμως το ερωτηματικό γύρω από το πρόσωπό του παραμένει.

Βαθμολογία: 5.5/10




Simon Mignolet: Και αν ο Loris Karius στη δεύτερή του χρονιά στην ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στον 1.5 που φοράει τη φανέλα της Liverpool, ο Mignolet δεν έχει πείσει ούτε και φέτος. Τα μόλις 7 clean sheets στα 20 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί αλλά και το χαμηλό ποσοστό επεμβάσεων (χειρότερο στην Premier League) δικαιολογεί τη μέτρια βαθμολογία του.

Βαθμολογία: 6/10

Αμυντικοί:




Dejan Lovren: Καημένε Dejan! Ενώ η γενική εικόνα του ήταν θα λέγαμε καλή, τα σημαντικά του λάθη σε μεμονωμένα παιχνίδια φαίνεται πως του στοίχησαν. Είμαστε αρκετά σίγουροι πως το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου θέλει να δει τον Κροάτη είτε στον πάγκο είτε μακριά από το Anfield. Πάντως οπουδήποτε εκτός από δίπλα στον Virgil Van Dijk.

Bαθμολογία: 5/10




Joe Gomez: Εξαιρετικό πρώτο μισό της σεζόν για τον πιτσιρικά που φαίνεται πως ξεκινάει επιτέλους να δείχνει αυτό που 2 χρόνια τώρα του στέρησαν οι τραυματισμοί: ότι έχει απίστευτες δυνατότητες! Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον τραυματισμό του Clyne και παρόλο που αγωνίζεται στη δεύτερή του θέση ως δεξί μπακ, έχει καταφέρει να κερδίσει τόσο τον κόσμο όσο και τον ίδιο των Jurgen Klopp. Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς μαζί με τον έταιρο πιτσιρικά Trent Alexander-Arnold, αν δεν είχε 2-3 κακές στιγμές και αυτού η βαθμολογία σίγουρα θα ήταν υψηλότερη.

Βαθμολογία: 6.5/10




Ragnar Klavan: Ίσως η μεγαλύτερη -αρνητική- έκπληξη της έρευνας. Ο ομολουμένως σταθερότερος αμυντικός της ομάδας μας κατά τη φετινή χρονιά με 8 clean sheets στα 16 90λεπτα που αγωνίστηκε κρίθηκε αρκετά αυστηρά από εσάς με αποτέλεσμα η βαθμολογία του να μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Η κακή του εμφάνιση κόντρα στην Manchester City ίσως να ήταν αυτή που έμεινε στο μυαλό μας.

Βαθμολογία: 6/10




Alberto Moreno: Από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς ο αναγεννημένος Ισπανός, σταθερός σε καλές -αλλά όχι εξαιρετικές- εμφανίσεις. Φαίνεται πως προσέχει αρκετά και τα νώτα του πλέον και έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι ο τραυματισμός του είναι απώλεια για την ομάδα! Μπράβο στον Moreno!

Βαθμολογία: 6.5/10




Andy Robertson: Σε παρόμοια επίπεδα με τον Ισπανό όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί ο Andy Robertson με μεστές αλλά όχι εντυπωσιακές παρουσίες. Τον δικαιολογούμε μιας και το βήμα που έκανε ήταν τεράστιο.

Βαθμολογία: 6.5/10




Joel Matip: Από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς. Πολλά, αβίαστα λάθη, τραυματισμοί και σίγουρα όχι ο ολοκληρωμένος αμυντικός που πιστεύαμε ότι έχει η ομάδα μας στα χέρια της. Σε πολλές περιπτώσεις επισκιάστηκε και από τον Lovren και από τον Klavan, ενώ δεν ήταν τυχαίο πως όσο ο Καμερουνέζος ήταν τραυματίας τα λάθη στην άμυνα ήταν κατά πολύ λιγότερα. Είμαστε σίγουροι πως ο Matip θα είναι από αυτούς που θα βοηθηθούν περισσότερο από την έλευση του Van Dijk.

Bαθμολογία: 6/10




Trent Alexander - Arnold: Όπως είπαμε και πιο πάνω ο ντόπιος μπακ είναι από τους κορυφαίους της σεζόν. Δίνει περισσότερα στον επιθετικό τομέα απ'ότι ο Gomez, αλλά είναι πιο ασταθής αμυντικά. Όπως και να χει ο Trent κάνει εξαιρετική σεζόν όπου η πορεία της φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι του κόντρα στη Hoffenheim όπου πέτυχε εκείνο το εκπληκτικό φάουλ. Αν η Liverpool είναι προσεκτική, έχει κερδίσει ένα μπακ παγκόσμιας κλάσσης και γιατί όχι και έναν μελλοντικό αρχηγό.

Βαθμολογία: 7/10

Μέσοι:




Georginio Wijnaldum: Σταθερός στα μέτρια ο Gini όπου κάνει μια καλή αλλά όχι κορυφαία χρονιά. Το work rate του συζητιέται πολύ περισσότερο από τα νούμερά του και με την επανεμφάνιση του Adam Lallana σίγουρα θα δει τα λεπτά του να μειώνονται.

Βαθμολογία: 6/10




James Milner: Σε δευτερεύοντα ρόλο φέτος ο υπαρχηγός της Liverpool. Μετακινήθηκε όπως ο ίδιος ήθελε στη θέση του κέντρου, αλλά εκεί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και βρήκε τον εαυτό του στον πάγκο περισσότερο απ'ότι θα επιθυμούσε. Μίξη καλών και μέτριων εμφανίσεων, ωστόσο η ενέργειά του και η εμπειρία του είναι αρετές που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Βαθμολογία: 6/10




Philippe Coutinho: Aν ένα πράγμα έλειπε από τον μικρό μας μάγο τα προηγούμενα χρόνια, αυτό ήταν η σταθερότητα. Φέτος που τη βρήκε και αυτή, έχει μετατραπεί σε έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης που σε πολλά παιχνίδια έχει πάρει τη Liverpool από το χέρι και την έχει οδηγήσει στη νίκη. Όλοι θυμόμαστε πως ξεκίνησε τη χρονιά, αλλά τα 12 γκολ και οι 9 ασσίστ του σε 19 παιχνίδια μάλλον.. μας έκαναν να την ξεχάσουμε! Αν δεν ήταν ο τρομερός Mo, σίγουρα θα μιλούσαμε για τον παίχτη της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Βαθμολογία: 8/10




Jordan Henderson: Από τους παίχτες που έχουν διχάσει όσο λίγοι το κοινό. Το γεγονός πως χρίστηκε αρχηγός μετά τον Gerrard σίγουρα δεν έχει βοηθήσει. Έχουμε κατηγορηθεί πολλάκις πως τον "σιγοντάρουμε", ωστόσο η βαθμολογία που του βάλαμε εμείς είναι πιο χαμηλή από τη δική σας. Εξαιρετικός στα παιχνίδια που η ομάδα πάει καλά, μέτριος και εξαφανισμένος στους αγώνες που η Liverpool δυσκολεύεται. Οι τραυματισμοί του είναι ένα ακόμα μείον.

Βαθμολογία: 5.5/10




Alex Oxlade - Chamberlain: Άργησε να πάρει ευκαιρίες, όμως όταν αυτό έγινε της τράβηξε από τα μαλλιά. Με το πάθος του, τις καλές του εμφανίσεις, την προσήλωσή του αλλά και την ταπεινότητά του έχει κερδίσει το κοινό της Liverpool που τον έκρινε αρνητικά στην αρχή, κυρίως λόγω του "μεγάλου" ποσού που δαπανήθηκε για την απόκτησή του.

Βαθμολογία: 7/10




Emre Can: 
Η μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς. Πέρσι έμοιαζε αρκετά βελτιωμένος, εμπλούτισε το παιχνίδι του και έδειχνε να εξελίσσεται συνεχώς. Φέτος είναι κακός. Έχασε την αρχή της χρονιάς λόγω τραυματισμού και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να καλύψει τα κενά των τριών του κέντρου όταν κλήθηκε. Αργός, με κακή αντίληψη του χώρου, χωρίς δημιουργία είναι λίγα από αυτά που θα μπορούσε κάποιος να του αποδώσει. Αν και έχει πετύχει 3 γκολ μέχρι στιγμής, 2 περισσότερα δηλαδή απ'ότι ολόκληρη την περσινή χρονιά, φαίνεται δυστυχώς πως βρίσκεται μια ταχύτητα χαμηλότερα από τους υπόλοιπους.
Aυτά γράφαμε πέρσι τέτοια εποχή. Βρείτε τις διαφορές.

Βαθμολογία: 5.5/10

Επιθετικοί:




Roberto Firmino: Βελτιώνεται συνεχώς. Κάθε λεπτό είναι καλύτερος από το προηγούμενο. Από τους πιο σταθερούς παίχτες της χρονιάς, με 16 γκολ και 8 ασσίστ σε 29 παιχνίδια είναι στο top 3 των βαθμολογιών. Για το work rate του τα έχουμε χιλιοπεί, ενώ το γεγονός πως είναι ο Βραζιλιάνος που έχει δείξει αφοσίωση στο σύλλογο και όχι ο... άλλος, δίνει μπόνους βαθμούς στα μάτια των φιλάθλων. Το σύνθημα "Bobby Firmino" ακούγεται όλο και πιο συχνά.

Βαθμολογία: 8/10




Mohamed Salah: Η αποκάλυψη της χρονιάς, ο καλύτερος παίχτης της ομάδας μας με διαφορά. Πολλοί ήταν σκεπτικοί για τον Salah όταν πρωτοήρθε, με βασικό ενδοιασμό το ότι δε σκοράρει αρκετά και σπαταλάει ευκαιρίες. Ο Αιγύπτιος σπάει το ένα ρεκορ μετά το άλλο, έχει πετύχει 23 goals, έχει δώσει 8 assist και έχει γίνει ο αγαπημένος παίχτης των φιλάθλων. Δε χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα, τα έχετε δει με τα ίδια σας τα μάτια.

Βαθμολογία: 8.5/10 (POTS)




Daniel Sturridge: Δυστυχώς η καριέρα του στη Liverpool έχει πάρει την κατιούσα. Είναι πλέον η τρίτη επιλογή στα φορ πίσω και από τον Solanke και τα σενάρια για έξοδο τον Γενάρη γίνονται ολοένα και πιο έντονα. Τραυματισμοί και νωχελικές εμφανίσεις συνοψίζουν τη μέχρι τώρα πορεία του φέτος.

Βαθμολογία: 5/10





Sadio Mane: Έχει κάνει "πάσα" τον τίτλο του υπερηχητικού στον Salah, ωστόσο παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της μπροστινής τετράδας-φωτιά παρά το ντεφορμάρισμά του. Ρόλο σίγουρα έχει παίξει και ο τραυματισμός που είχε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ελπίζουμε να ανακάμψει και να γίνει και πάλι ο περσινός Mane γιατί.. 2 υπερηχητικοί είναι καλύτεροι από έναν!

Βαθμολογία: 7/10




Dominic Solanke: Ψάχνει το γκολ ακόμα ο νεαρός που έχει πάρει τις ευκαιρίες του και έχει δείξει πράγματα. One for the future που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, ενώ η προσπάθειά του αντικατοπτρίζεται στις βαθμολογίες σας.

Βαθμολογία: 6.5/10

Προπονητής:




Jurgen Klopp: Ό,τι και να πούμε, όποιον παίχτη και αν φέρει η Liverpool, o Γερμανός παραμένει το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο των κόκκινων. Έχει κάνει μερικά λάθη, ωστόσο η συμβολή του στην αναγέννηση της ομάδας είναι πολυτιμότατη. Τρέχει σερί 15 αήττητων αγώνων, έχει χάσει μόλις 3 φορές, από την Tottenham, την -τρομερή- City και από τη Leicester για το κύπελλο, ενώ έχει βρει τη σταθερότητα που χρειάζεται κόντρα στις "μικρές" ομάδες της Premier. Με την έλευση του Virgil Van Dijk το μέλλον μοιάζει αν μη τι άλλο ευοίωνο. 

Βαθμολογία: 7/10

Eπίλογος:

Σας ευχαριστούμε και πάλι όλους για την πολύτιμη συμμετοχή σας και σας ευχόμαστε ένα υπέροχο 2018!  Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας για όλα τα νέα της Liverpool! Ραντεβού αύριο, 1η Ιανουαρίου για το δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Burnley!
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.