Άμυνα αγνοείται...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

4η αγων. Premier League.

Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται. Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 3' και υπέστη την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα από την Γουέστ Χαμ με 3-0 στο Άνφιλντ. Αδικαιολόγητα τα... παιδικά λάθη στα μετόπισθεν.

Επόμενο παιχνίδι για τους κόκκινους, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σάββατο, 12 Σεπτέμβρη), μετά τη διακοπή λόγω εθνικών υποχρεώσεων.


Δεν είναι καθόλου σύνηθες να βλέπεις τη Λίβερπουλ να χάνει στην έδρα της με σκορ της τάξης του 3-0. Κι όμως, συνέβη κι αυτό! Από τη Γουέστ Χαμ, από την οποία μάλιστα, οι κόκκινοι είχαν να χάσουν από το μακρινό 1963!

Στο 3' δέχεται γκολ, στο 9' έχει δοκάρι, στο 29' ο Λόβρεν κάνει ολέθριο σφάλμα στην άμυνα και η Λίβερπουλ στο μισάωρο βρίσκεται πίσω με δύο γκολ.

Παρά την υπεροχή της στα 90', δεν κατάφερε να σκοράρει η ομάδα του Ρότζερς, σημειώνοντας τη πρώτη ήττα στη σεζόν. Θα λείψει ο Κουτίνιο με Γιουνάιτεντ, λόγω της (δίκαιης) αποβολής του.

Το ματς

Πριν καλά καλά ξεκινήσει το παιχνίδι, η Γουέστ Χαμ κατάφερε να... παγώσει το Άνφιλντ με τον Λαντσίνι να κάνει από κοντά το 0-1 μετά από σέντρα του Κρέσγουελ! Αυτό είναι το πρώτο γκολ που δέχεται η Λίβερπουλ στη φετινή Premier League.

Η αντίδραση των κόκκινων, άμεση. Στο 9', ο Φιρμίνο έχασε τρομερή ευκαιρία για την ισοφάριση όταν σημάδεψε από μακρινή απόσταση το δοκάρι του Ράντολφ! Η ομάδα του Ρότζερς είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, μαζί και την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει τους φιλοξενούμενους.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε άλλο ένα σοκ στο Άνφιλντ. Ο Λόβρεν... ταλαιπωρείται μόνος του έξω από τη περιοχή του Μινιολέ, με αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα. Ο Λαντσίνι έκλεψε, έκανε το γύρισμα, η μπάλα κατέληξε στον Νόμπλ, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 0-2 στο 29'!

Οι κόκκινοι εξακολουθούσαν να έχουν τη κατοχή υπέρ τους και να πατούν στην αντίπαλη περιοχή, αλλά έλειπε η τελική και πολύ δε περισσότερο, η αυτοπεποίθηση των παικτών.

Σημειωτέο πως η αμυντική τετράδα της Λίβερπουλ (Κλάιν, Λόβρεν, Σκρτέλ, Γκόμεζ) έχει ένα κερδισμένο τάκλιν στα πρώτα 45'.

Μορένο μέσα, Φιρμίνο έξω. Στην επανάληψη, δεν άλλαξαν και πολύ τα πράγματα. Η Λίβερπουλ συνέχιζε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να είναι πίσω από τη μπάλα και να χτυπάνε στις αντεπιθέσεις.


Οι ισορροπίες άλλαξαν στο παιχνίδι όταν ο Κουτίνιο αντίκρισε (δικαίως) τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μαρκάρισμα στον Παγιέτ και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ίνγκς μπαίνει, Φιρμίνο βγαίνει, τίποτα δεν αλλάζει. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν στραβά για τους κόκκινους. Αδυναμία λύσεων για τον Ρότζερς.

Συνεχώς στο επιθετικό προσκήνιο η Λίβερπουλ, χωρίς να καταφέρνει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των φιλοξενούμενων. Και η Γουέστ Χαμ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, με τον σκόρερ του δεύτερου γκολ, Νομπλ, να αντικρίζει την απευθείας κόκκινη κάρτα!



Προς το τέλος κι ενώ φαίνονται ότι όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους, ήρθε και ο Ντιαφρά Σακό να προσθέσει κι εκείνος το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, και με ωραία ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 0-3.







Σχόλιο

Δίκαιη νικήτρια ή... θριαμβεύτρια, καλύτερα, η Γουέστ Χαμ, που διέλυσε την ομάδα του Ρότζερς, η οποία ναι μεν είχε την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά αδυνατούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. 

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σκρτέλ, Λόβρεν, Κλάιν, Γκόμεζ (Άιμπ 78'), Λούκας, Μίλνερ, Τσαν (Μορένο 45'), Φιρμίνο (Ίνγκς 60'), Κουτίνιο, Μπεντέκε
Γουέστ Χαμ: Ράντολφ, Τόμκινς, Ρέιντ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Κουγιατέ, Ομπιάνγκ, Νομπλ, Λαντσίνι, Σακό, Παγιέ


Το γκολ με το οποίο η Γουέστ Χαμ προηγείται στο Άνφιλντ από το 3ο λεπτό...(Δημήτρης)
Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 29 August 2015


Το δεύτερο γκολ της Γουέστ Χαμ που προήλθε από το τραγικό λάθος του Ντέγιαν Λόβρεν...(Δημήτρης)
Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 29 August 2015

#LiveGoals : Liverpool FC 0 - 3 West Ham United FC ( Diafra Sakho Official 90+2' )_____________________Ολοκληρωβει τον θρίαμβο για τα σφυριά ο Sakho.
Posted by The Sportscaster on Saturday, 29 August 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.