Maribor 0 - 7 Liverpool - Bαθμολογίες Παιχτών: Επιστροφή -επιτέλους- στις υψηλές πτήσεις!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός: 

Εύκολη νίκη πέτυχε η ομάδα μας επικρατώντας με 0-7 της Maribor!


Ένεση αυτοπεποίθησης για την ομάδα μας, που πέρασε ένα πολύ εύκολο βράδυ καθώς υπερίσχυσε της Maribor με 0-7, σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του Champions League. 

Ο Firmino νωρίς νωρίς, μόλις στο τέταρτο λεπτό, έβαλε μπροστά την ομάδα μας μετά από assist του Mo Salah, με τον Coutinho με εξαιρετικό γκολ να κάνει το 0-2 στο 14 με σουτ από τα όρια της περιοχής. O Salah στο 19' έδωσε νωρίς νωρίς τέλος στα όνειρα της Maribor, ενώ 5 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Αιγύπτιος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο ίδιος ρυθμός συνεχίστηκε στην επανάληψη με τον Firmino να κάνει το 0-5 με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Coutinho, ο Oxlade-Chamberlain πέτυχε το πρώτο προσωπικό του γκολ με την κόκκινη φανέλα στο 86', ενώ ο Alexander-Arnold διαμόρφωσε στο 90' το τελικό 0-7.

Ας δούμε τις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Loris Karius: Δεύτερο clean sheet για τη φετινή χρονιά για τον Γερμανό, που είχε εύκολο έργο κόντρα στη Maribor. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, και πρόσφερε ηρεμία με την μπάλα στα πόδια.

Βαθμολογία: 7/10



Trent Alexander-Arnold: Εξαιρετικός ο νεαρός scouser΄όπου σε ένα ματς που δε χρειάστηκε να επέμβει ιδιαίτερα αμυντικά, έδωσε επιθετικές λύσεις. Το γκολ που πέτυχε στο 90' ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Βαθμολογία: 8.5/10

Joel Matip/Dejan Lovren: Κανένα απολύτως πρόβλημα για το αμυντικό μας δίδυμο, με δεύτερο συνεχόμενο clean sheet. Το ότι τους δίνουμε ενιαία βαθμολογία δείχνει τη χαρακτηριστική ευκολία με την οποία η ομάδα μας αμύνθηκε στο σημερινό αγώνα.

Βαθμολογία: 7.5/10

Alberto Moreno: Σταθερός, πέρασε την περισσότερη ώρα του στο δεύτερο μισό του γηπέδου όπου προσέφερε σημαντική βοήθεια από τα πλάγια. Έδωσε την assist στο γκολ του Salah.

Βαθμολογία: 8/10

Emre Can: Αγωνίστηκε περισσότερο στο ρόλο του Henderson όπου έδειξε ότι είναι πιο κλασικό 6αρι από τον Άγγλο διεθνή. Ήταν εκεί όπου χρειάστηκε, κυρίως για να ανάκτηση κατοχής.

Βαθμολογία: 8/10



James Milner: Μας έλειψε ο Millie στο χώρο του κέντρου, όπου κάλυψε αμέτρητα χιλιόμετρα σε έναν σχετικά ελεύθερο ρόλο. Βρέθηκε πολλές φορές να κάνει το interlap στη δεξιά πλευρά του γηπέδου, θέση από την οποία έβγαλε και τη σέντρα για το γκολ του Coutinho. Άκρως θετική εμφάνιση.

Βαθμολογία: 8.5/10



Georginio Wijnaldum: Και ο Ολλανδός βοήθησε στη δημιουργία χώρων για τους μπροστινούς 3, ενώ με τη σειρά του είχε πολύ ψηλό work rate. Η κατάρα των εκτός έδρας αγώνων όπου δεν μπορεί να σκοράρει, φαίνεται πως καλά κρατεί.

Βαθμολογία: 8/10



Philippe Coutinho: Ένα υπέροχο γκολ και 2 assist για τον Βραζιλιάνο μάγο, όπου ήταν συνεχώς πηγή κινδύνων με την μπάλα στα πόδια.

Βαθμολογία: 9/10 (MOTM)



Mohamed Salah: Για ακόμα ένα παιχνίδι ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου. Από δικό του πείσμα και πίεση ήρθε το γρήγορο γκολ, πέτυχε και αυτός με τη σειρά του 2 σε 57 λεπτά, δεν μπορεί να ζητήσει κανένας προπονητής πολλά περισσότερα πράγματα. Χάνει οριακά τον τίτλο του MOTM καθώς αντικαταστάθηκε πολύ νωρίς για λόγους ξεκούρασης κάτι που του στέρησε την ευκαιρία να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Βαθμολογία: 9/10 



Roberto Firmino: 2 γκολ και 1 assist για τον Βραζιλιάνο επιθετικό, που βρήκε δίχτυα μετά από καιρό. Ελπίζουμε η φόρμα του αυτή να συνεχιστεί και στο παιχνίδι με την Tottenham. Δύσκολο και από αυτόν να ζητήσεις περισσότερα.

Βαθμολογία: 9/10



Alex Oxlade-Chamberlain (στη θέση του Mohamed Salah στο 57'): Έκανε σεφτέ με τη φανέλα της Liverpool και ήταν δραστήριος καθ΄όλη τη διάρκεια της βραδιάς. 

Βαθμολογία: 8/10

Daniel Sturridge (στη θέση του Roberto Firmino στο 68'): Έδωσε την assist στο γκολ του Ox, προφανώς το παιχνίδι είχε κριθεί πριν την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Βαθμολογία: 7/10

Dominic Solanke (στη θέση του Georginio Wijnaldum στο 76'): Aκόμα μια συμμετοχή για τον νεαρό Άγγλο.

Βαθμολογία: -

Jurgen Klopp: Αντιμετώπισε με σοβαρότητα το ματς παρά τη μικρή δυναμικότητα του αντιπάλου, σε μια έδρα που έκρυβε κινδύνους. Έδωσε ανάσες στον Henderson, με την επιλογή του Milner να του βγαίνει απολύτως. Το γρήγορο γκολ βοήθησε στις μεγάλες διαστάσεις που πήρε το σκορ και σίγουρα θα περιμένει από τους παίχτες του να επαναλάβουν αυτήν την εμφάνιση την Κυριακή κόντρα στην Tottenham, κυρίως μπροστά από την εστία.

Βαθμολογία: 9/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.