Adam Lallana - Ο πιο απαραίτητος κρίκος της αλυσίδας

Η απουσία του Adam Lallana, "ξεγύμνωσε" την έλλειψη δημιουργίας που υπάρχει στη μεσαία γραμμή κι έδειξε το πόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής στο παιχνίδι της Liverpool είναι ο Άγγλος.

Από το καλοκαίρι όταν και μαθεύτηκε το άσχημο νέο για τον τραυματισμό του Lallana, ξέραμε ότι το κενό του Άγγλου είναι πολύ δύσκολο για να καλυφθεί στο έπακρο, καθώς όσους ποδοσφαιριστές και να έχει μια ομάδα στο ρόστερ της, κάθε ένας από αυτούς έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και πολύ δύσκολα καλύπτεται το κενό του.

Στην περίπτωση του Adam, η Liverpool τα έχει βρει σκούρα, ιδιαίτερα σε καταστάσεις που οι κλειστές άμυνες εμφανίζονται, καθώς δεν υπάρχει ένας παίκτης που με μια προσωπική ενέργεια ή μια δύσκολη (ή και εύκολη) κάθετη πάσα να σπάσει το "λεωφορείο" που στήνεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Ένας τέτοιος παίκτης, είναι ο Lallana, ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει, να ανοίξει χώρους και να κουβαλήσει τη μπάλα, σε στιγμές που η ομάδα ξεμένει από ιδέες, κάτι που δυστυχώς έχουμε δει πάρα πολλές φορές φέτος.


Ο Wijnaldum με τον Can, όσο καλοί παίκτες κι αν είναι, δεν έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα σε αυτόν τον τομέα, με την δημιουργία τους να είναι ελάχιστη, με εξαίρεση λίγες περιπτώσεις ιδιαίτερα από τον Γερμανό, ο οποίος έφτιαξε γκολ και σκόραρε.

Την περυσινή σεζόν, σε αρκετές περιπτώσεις, ο Lallana ήταν αυτός που...ξελάσπωνε την ομάδα σε αγώνες που όλο και κάτι στράβωνε, με τον Άγγλο διεθνή να είναι άλλος άνθρωπος από την έλευση του Klopp.
Δέχτηκε έντονη κριτική τα προηγούμενα χρόνια, με πολλούς να εκφράζουν την άποψη ότι δεν κάνει για την ομάδα, όμως από την στιγμή που ο Γερμανός τεχνικός πάτησε το πόδι του στο Merseyside, o Lallana μεταμορφώθηκε σε άλλον άνθρωπο.


Ο Klopp του έδωσε θέση στη μεσαία γραμμή και όχι στα φτερά της επίθεσης και δεν άργησε να δείξει την αξία του, ξεμπλοκάροντας το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Adam είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Αγγλίας, την οποία έχει βοηθήσει πολλές φορές και με δικό του γκολ οι Άγγλοι πανηγύρισαν πριν περίπου δύο χρόνια την πρόκριση τους στα τελικά του Euro 2016.

Ο Salah έχει ήδη δέκα τέρματα τη φετινή σεζόν και αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα δεν έχουν έρθει με κάποια βοήθεια από τους παίκτες του κέντρου.
Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι του Αιγύπτιου θα ελευθερωθεί ακόμα περισσότερο με την επιστροφή του Lallana, καθώς όλοι θυμόμαστε πως ήταν (και) πέρυσι ο Mané από την δεξιά πλευρά, έχοντας από πίσω του τον Άγγλο.

Σε πολλά ματς η μεσαία γραμμή ξεμένει από ιδέες και έχει έντονη έλλειψη δημιουργίας, με τα μπακ να αναγκάζονται να φτιάξουν παιχνίδι με τις προωθήσεις τους, την στιγμή που πολλές μεταβιβάσεις από τον χώρο του κέντρου σε αυτόν της επίθεσης, έχουν λανθασμένη κατάληξη.
Σέντρες ανούσιες, κάθετες μπαλιές (σε μεγάλο βαθμό) λανθασμένες και μια νευρικότητα που διακατέχει μεγάλο μέρος της ομάδας, κυρίως με κλειστές άμυνες.


Ο Adam λοιπόν, επιστρέφει στο κατάλληλο και πιο κρίσιμο σημείο, με τον υπόλοιπο Νοέμβριο και όλο τον Δεκέμβριο να είναι δύο καυτοί μήνες, την ίδια στιγμή που οι επιστροφές των Coutinho & Mané θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα και τις επιλογές του Klopp.

Η επιστροφή του Lallana δεν αργεί και από το επόμενο παιχνίδι με την Southampton αναμένεται να είναι διαθέσιμος.
Μια επιστροφή που όπως φαίνεται θα μετονομαστεί σε "μεταγραφή", γιατί η χρησιμοποίηση του Adam είναι μεγάλος παράγοντας για την Liverpool, κάτι που καταλάβαμε (για ακόμα μια φορά) φέτος με την τρανταχτή απουσία του.

Απουσία που όπως φαίνεται ξεγύμνωσε την ελάχιστη ποιότητα δημιουργίας που υπάρχει στον χώρο του κέντρου και είναι μείζον παράγοντας στο επιθετικό παιχνίδι του Γερμανού τεχνικού, κάτι που έκρινε απαραίτητη και την προσθήκη του Naby Keita από το επόμενο καλοκαίρι.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης

Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.