Liverpool 3 - 0 Middlesbrough - Βαθμολογίες παιχτών: Nα κεράσουμε κάνα Gin(i)-ακι;

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:



Επί 46' οι παλμοί μας είχαν φτάσει κόκκινο. Το άγχος ήταν φανερό, τόσο στην ομάδα, όσο και στο Anfield. Το γρήγορο γκολ της Arsenal στο άλλο ματς, δε βοήθησε καθόλου σε αυτό. Μια στιγμή χρειάστηκε μόνο στην οποία χάθηκε η μπάλα, ώστε να γίνει το 1-0 και να πάμε με το αγωνιστικό, το ψυχολογικό, αλλά και το βαθμολογικό προβάδισμα στα αποδυτήρια. Το γκολ του Wijnaldum βοήθησε στο να λυθούν τα πόδια των παιχτών μας αφού ο Coutinho στο 51' και ο Lallana στο 56' ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0 και η 4η θέση κλειδώθηκε.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των παιχτών που αγωνίστηκαν στο σημερινό ματς:

Simon Mignolet: Σταθερός, χωρίς να χρειαστεί ιδιαίτερα, ήταν εκεί για να δείχνει ψυχραιμία και να βοηθάει σε πάσες προς τα πίσω. Πολύ καλή χρονιά για τον Mignolet, 5 clean sheets στα 6 τελευταία ματς.

Βαθμολογία: 7.5/10

Nathaniel Clyne: Eίχε ίσως την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας μας μέχρι το γκολ, όταν το σουτ του από καλή θέση πέρασε αρκετά άουτ, κάτι το οποίο συνοψίζει και όλη του τη χρονιά. Άρτιος αμυντικά, λίγες δυνατότητες επιθετικά, πρέπει να ανεβάσει το παιχνίδι του αν θέλει να συγκαταλέγεται στην κατηγορία των σύγχρονων full back. 

Βαθμολογία: 7/10

James Milner: Πολύ καλύτερος από τις τελευταίες εμφανίσεις του, με συνεχή ανεβάσματα πρόσφερε λύσεις από τα αριστερά. Ο ίδιος σίγουρα θα ελπίζει να επιστρέψει στη φυσική του θέση, στο χώρο του κέντρου.

Βαθμολογία: 7/10

Joel Matip: Εξαιρετικός, αλάνθαστος, προσέφερε σιγουριά και βοήθησε στην προώθηση της μπάλας από την άμυνα.

Βαθμολογία: 7.5/10

Dejan Lovren: Τυχερός που γλύτωσε το πέναλτι, μόνο αυτό έχουμε να πούμε. 

Βαθμολογία: 6.5/10





Emre Can: Και πάλι αθόρυβη δουλειά για τον Can που όπως έχουμε ξαναπεί το τελευταίο τρίμηνο δείχνει τελείως διαφορετικός παίχτης. Ήταν εκεί για να δέχεται την πρώτη πάσα και να μοιράζει σωστά το παιχνίδι, εξαιρετικός.

Βαθμολογία: 7.5/10





Adam Lallana: Δες Liverpool με και χωρίς Lallana και βρες τις διαφορές. Οι κινήσεις του στο χώρο χωρίς την μπάλα, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην ομάδα μας. Σφράγισε τη νίκη μας με το τρίτο γκολ, σπάζοντας την αφλογιστία του από τις 27 Δεκεμβρίου. 8 γκολ στη φετινή Premier League, με 7 assist, καθόλου άσχημα νούμερα.

Βαθμολογία: 8/10





Georginio Wijnaldum: EKΠΛΗΚΤΙΚΟ δεύτερο μισό της σεζόν για τον Wijnaldum που άκουσε πολλά στο ξεκίνημα της χρονιάς. Με το γκολ του σήμερα σφράγισε μια πολύ καλή χρονιά γι'αυτόν και σίγουρα θα αποτελέσει βασικό γρανάζι της επόμενης σεζόν. 6 γκολ και 9 ασσίστ για τον Ολλανδό στο πρωτάθλημα.

Βαθμολογία: 8.5/10 (ΜΟΤΜ)





Philippe Coutinho: Ό,τι καλύτερο είχε να δείξει η ομάδα μας στο γήπεδο πριν το γκολ. Σε αυτόν το ρόλο που του έχει δώσει ο Klopp στα τελευταία ματς δείχνει να ανταπεξέρχεται άριστα, και μάλλον σε κάτι τέτοιο θα τον δούμε και του χρόνου. Οργάνωσε άρτια το παιχνίδι, μοίρασε, προσπάθησε περισσότερο απ'όλους και με το γκολ που πέτυχε έπιασε τον Mane στην πρώτη θέση.

Βαθμολογία: 8.5/10





Roberto Firmino: Η επιστροφή του μετά τον μικροτραυματισμό που είχε έπαιξε το ρόλο της καθώς σε μια τόσο κλειστή άμυνα άνοιξε περισσότερους χώρους απ'ότι θα άνοιγε ο Origi. Έδωσε και την ασσίστ στο πρώτο γκολ του Wijnaldum, βοήθησε και στο pressing game μας και τελείωσε θετικά τη σεζόν. 

Βαθμολογία: 7/10





Daniel Sturridge: Προσπάθησε, κράτησε μπάλα, δοκίμασε να απειλήσει, ωστόσο δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα. Το να έχεις βέβαια στην 11αδα σου Daniel Sturridge, είναι μονίμως μια απειλή για την αντίπαλη ομάδα καθώς ανα πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία από το πουθενά. Αντικαταστάθηκε, χειροκροτήθηκε και ίσως να έπαιξε το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της Liverpool. 

Βαθμολογία: 7/10

Lucas Leiva (στη θέση του Roberto Firmino στο 79'): Ακόμα ένα ματς για τον Βραζιλιάνο που φόρεσε το περιβραχιόνιο, αποθεώθηκε και έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι για την ομάδα μας (?). 

Βαθμολογία: -/10

Divock Origi (στη θέση του Daniel Sturridge στο 82'): Μερικά λεπτά συμμετοχής παραπάνω για τον Βέλγο, που είχε μια μέτρια χρονιά.

Βαθμολογία: -/10

Alberto Moreno (στη θέση του James Milner στο 86'): Και για τον Ισπανό πιθανότατα αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του με την κόκκινη φανέλα.

Βαθμολογία: -/10

Jurgen Klopp: Αγχωμένος, έτρωγε τα νύχια του μέχρι το 46'. Από κει και πέρα όλα κύλησαν ομαλά. Τα πόδια των παιχτών λύθηκαν και το αποτέλεσμα που χρειαζόμασταν ώστε να θεωρηθεί πετυχημένη η φετινή χρονιά, ήρθε. Η ένταση και το άγχος ήταν τα στοιχεία που κυριαρχούσαν στο πρώτο ημίχρονο όπου η τακτική είχε πάει περίπατο. Εμφανής ήταν η εντολή να απειλήσουμε με μακρινά σουτ τον ασταθή Guzan, όπως και έγινε, χωρίς αυτά ωστόσο να προκαλέσουν προβλήματα. Στην επανάληψη φάνηκε η ποιοτική ανωτερώτητα της ομάδας μας και ο Γερμανός θα είναι ικανοποιημένος με την τέταρτη θέση. Ραντεβου... τον Αύγουστο!

Βαθμολογία: 8/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.