Liverpool 4 - 3 Manchester City - Βαθμολογίες παιχτών: Πρώτη φορά στην κορυφή για Ox, μαζί και ο Bobby!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Με.. τα πιεσόμετρα στο χέρι και τα Zanax στο κομοδίνο είδαμε τη Liverpool να επικρατεί με 4-3 της Manchester City και να την αναγκάζει στην πρώτη της φετινή ήττα!



Ναι κυρίες και κύριοι, είναι επίσημο: η Manchester City μπορεί να χάσει! Πέρασε από το Old Trafford, πέρασε από το Stamford Bridge, δεν κατάφερε ωστόσο να καταφέρει το ίδιο και στο Anfield! Η ομάδα του Jurgen Klopp ήξερε πολύ καλά τι ήθελε να κάνει στο γήπεδο, το κατάφερε για 83 λεπτά -εξαιρουμένης της φάσης της ισοφάρισης του Sane- τα εμφράγματα όμως δεν έλειψαν. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: 1-0 ο Ox στο 8' με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, ισοφάριση και παγομάρα από τον Sane λίγο πριν το ημίχρονο με λάθη των Gomez και Karius, εκπληκτικό δεκάλεπτο 58'-68', τρομερό pressing, απανωτές ευκαιρίες και 3 γκολ με τους Firmino, Mane και Salah να γράφουν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ και το ματς τελειώνει αν είσαι οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Όμως όχι, είσαι Liverpool και φυσικά θα μείνεις με την ψυχή στο στόμα! 4-2 με τον Bernardo Silva στο 83΄, 4-3 κάπως με τον Gundogan στο 91' και βλέποντας τον Aguero να παίρνει κεφαλιά στην τελευταία φάση του ματς flashbacks από Watford, Sevilla κλπ κλπ ήρθαν στο μυαλό μας. Ο Αργεντινός όμως ήταν offside, το ματς έληξε 4-3 και είμαστε πλέον τρίτοι έχοντας σπάσει το αήττητο της City!

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Loris Karius: Άσχημη μέρα για τους τερματοφύλακες σήμερα, μιας και υπέπεσαν και οι δύο σε διάφορα λάθη. Παρά το γεγονός πως ο Klopp δήλωσε ότι αν ο Karius τα πάει καλά σήμερα θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Φέρει μερική ευθύνη στο γκολ του Sane καθώς παρά το ότι ήταν δυνατό, τεχνικό σουτ, ήταν στην κλειστή του γωνία και θα έπρεπε να είχε αντιδράσει καλύτερα. Δεν μπόρεσε να αποσοβήσει κανένα από τα άλλα δύο γκολ της City, δεν έκανε κάποια επέμβαση, ήταν ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια αλλά είναι φανερό πως αυτό που ζητάει η Liverpool από τον τερματοφύλακά της δεν το έχει ούτε ο Mignolet, ούτε ο Karius.

Βαθμολογία: 5.5/10



Joe Gomez: Παρόμοιο λάθος με αυτά κόντρα σε Arsenal και West Ham όπου δεν μπόρεσε να υπολογίσει σωστά μια αλλαγή παιχνιδιού, έχασε τον Sane και η ομάδα μας δέχτηκε γκολ. Aρκετά καλή εμφάνιση κατά τα άλλα, ωστόσο το παραπάνω λάθος δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Βαθμολογία: 6/10

Andrew Robertson: Έβαλε τον Sterling στην τσέπη του! Απίστευτη εμφάνιση από τον νεαρό Σκοτσέζο όπου πολλάκις εξέθεσε το "φίδι", ντούμπλαρε σωστά τον De Bruyne και ανέκοψε αρκετές επιθέσεις της City. Φέρει μερική ευθύνη στο γκολ του Gundogan όπου ο Γερμανός μπόρεσε και κοντρόλλαρε την μπάλα μεταξύ αυτού και του Lovren.

Βαθμολογία: 8/10

Joel Matip: Ήταν εκεί όποτε η ομάδα τον χρειάστηκε, αλάνθαστος, εξαφάνισε μαζί με τον Lovren τον Aguero και πήγαινε πρώτος στις μονομαχίες ακόμα και όταν αυτές γίνονταν στο χώρο του κέντρου. Αναπόφευκτα χάνει βαθμούς λόγω των τριών γκολ που δέχτηκε η ομάδα μας.

Βαθμολογία: 7.5/10

Dejan Lovren: Kαι ο Κροάτης ήταν εξαιρετικός στο πρώτο του παιχνίδι ως αρχηγός των "κόκκινων" με πολύ δυναμική παρουσία. Μοναδικό του λάθος η αδράνεια στο γκολ του Gundogan.

Βαθμολογία: 7/10



Emre Can: Aυτόν τον Emre Can θέλουμε! Δυνατός, βράχος αμυντικά, λειτούργησε σαν κανονικό 6αρι. Έδωσε πάθος και δύναμη στο χώρο του κέντρου, κέρδισε κατά κράτος τις μονομαχίες και έβγαλε την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόταν η ομάδα μας. Λίγα πράγματα επιθετικά, ωστόσο δεν ήταν αυτός ο ρόλος του σήμερα.

Βαθμολογία: 7/10

Georginio Wijnaldum: Απίστευτα τρεξίματα από τον Ολλανδό, με πάμπολλες αναχαιτήσεις σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Πραγματικό μηχανάκι. Και αυτός πολύ λίγα πράγματα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, φαινόταν να ξεμένει από ενέργεια μόλις ακουμπούσε περιοχή, όμως ούτε αυτουνού ήταν ο ρόλος του.

Βαθμολογία: 7/10



Alex Oxlade-Chamberlain: Πολλά ήταν αυτά που είχαν ακουστεί για τα 40 εκατομμύρια λίρες που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του, όμως πλέον ο Ox μοιάζει με πραγματικό παίχτη Klopp. Θυμίζει Lallana σε μικρότερη ηλικία. Δυνατός, πολλά τρεξίματα τόσο μπροστά όσο και πίσω, ξεκινάει το pressing, δε φοβάται να πάρει μπάλα, κόβει στην άμυνα. Απλά υπέροχος. Το γκολ και η ασσίτ του ήταν η επιβράβευση των κόπων του.

Βαθμολογία: 9/10 (MOTM)



Mohamed Salah: Ήταν εκεί και πάλι με ένα γκολ-δώρο από τον Ederson και μια assist στον Mane, όσο καλά και αν προσπάθησαν -και εν μέρει τα κατάφεραν- να τον κλείσουν οι αμυντικοί της City. Κίνδυνος-θάνατος με την ταχύτητά του για κάθε άμυνα, σωστότατο pressing και καθαρό μυαλό τη στιγμή που πρέπει.

Βαθμολογία: 8/10



Sadio Mane: Eίχε όρεξη, είχε δοκάρι, σπατάλησε 1-2 καλά οργανωμένες επιθέσεις της ομάδας μας, όμως και πάλι πέτυχε γκολάρα -και μάλιστα με το αριστερό. Καλός και αμυντικά όπου βοήθησε αρκετές φορές τον Robertson, ελπίζουμε πως έχει βρει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση γιατί έδειξε σε διάφορες στιγμές σήμερα τι παιχταράς είναι.

Βαθμολογία: 7.5/10



Roberto Firmino: Σχεδόν τέλεια εμφάνιση από τον -μοναδικό πλέον- Βραζιλιάνο της ομάδας. Μπορούσε να χάσει το MOTM μόνο από μια εμφάνιση σαν αυτή του Ox σήμερα. Απλά τέλειος, ο παίχτης που χρειάζεται ο Klopp σε αυτή τη θέση. Σκοράρει, δίνει ασσίστ, δημιουργεί χώρους, πιέζει, μαρκάρει. Απλά τα πάντα. Για τη φάση του γκολ δε να πούμε πως και ο Stones και ο Ederson ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν τι παίχτηκε.

Βαθμολογία: 9/10

James Milner (στη θέση του Emre Can στο 79'): Δεν άντεξε να βγάλει το 90λεπτο ο Can όπου προερχόταν από ίωση, οπότε ο Milner κλήθηκε να τον αντικαταστήσει.

Βαθμολογία: -

Adam Lallana (στη θέση του Mo Salah στο 88΄): Aκόμα μια εμφάνιση για τον Άγγλο διεθνή όπου προσπαθεί να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς.

Βαθμολογία: -

Ragnar Klavan (στη θέση του Sadio Mane στο 94'): Άλλη μια συμμετοχή για τον Εσθονό.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Νίκησε κατά κράτος τον Pep, με το σκορ να μη δείχνει την εικόνα του παιχνιδιού. Από το πρώτο μέχρι το 83ο λεπτό του παιχνιδιού η Liverpool του Klopp ήξερε ακριβώς τι ήθελε να κάνει στο γήπεδο. Πρέσσαρε, κέρδιζε την κατοχή σε επικίνδυνα σημεία και εξέθετε την άμυνα της City. Δύο ατομικά λάθη και ένα κενό τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αρκετά για να μας κάνουν και πάλι καρδιακούς, ωστόσο αυτή τη φορά επιβιώσαμε. Σωστότατη η επιλογή του κέντρου, έχασε τελευταία στιγμή και τον Van Dijk, μοναδικό ερωτηματικό η κατάσταση με τους τερματοφύλακες, με το rotation που γίνεται στη συγκεκριμένη θέση να φαίνεται πως τους αποσυντονίζει. Σε κάθε περίπτωση, εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Γερμανό.

Βαθμολογία: 9/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.