Κόλαση-Παράδεισος δύο λεπτά απόσταση

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

1η αγων. Uefa Champions League

Το χάρο με τα μάτια της είδε η Λίβερπουλ που έφτυσε αίμα για να επικρατήσει με 2-1 της απρόσμενα αξιόμαχης - και πρωτάρας - Λουντογκόρεντς στη πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και στη επανεμφάνιση των κόκκινων μετά από απουσία 5 χρόνων. Ο Μπαλοτέλι σκόραρε το πρώτο του γκολ, ο Αμπάλο σόκαρε το Άνφιλντ αλλά ο αρχηγός χάρισε την αγχωτική νίκη στη Λίβερπουλ. Επόμενο τεστ με Γουεστ Χαμ εκτός (Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου).








Μόνο πρωτάρα δεν φάνηκε η ομάδα από την Βουλγαρία στο Άνφιλντ που προβλημάτισε στον μέγιστο βαθμό την Λίβερπουλ, η οποία διασώθηκε από τον... σούπερ Μάριο και μετά την απρόσμενη ισοφάριση της Λουντογκόρετς ο αρχηγός έδωσε την λύση, μαζί και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στο συγκρότημα του Μπρένταν Ρότζερς.


Το ματς


Όλα ήταν έτοιμα. Έτοιμα για την επιστροφή. Για την επιστροφή εκεί που μας αξίζει. Στα αστέρια. Το Άνφιλντ ήταν ασφυκτικά γεμάτο και οι παίκτες ήθελαν να τους το ανταποδώσουν. Το πάρτι στις εξέδρες είχε ξεκινήσει πριν την έναρξη του παιχνιδιού, όταν σύσσωμο το Άνφιλντ τραγουδούσε το "You'll never walk alone" δημιουργώντας μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Όπως τότε.


Πρώτη καλά οργανωμένη ανάπτυξη των κόκκινων στο παιχνίδι, με τον Μπαλοτέλι να ανοίγεται ωραία στον χώρο αλλά το σουτ του να απομακρύνεται από τον τερματοφύλακα των Βούλγαρων.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, το παιχνίδι έγινε πιο ανοιχτό και απέκτησε ρυθμό. Οι κόκκινοι είχαν την υπεροχή σε κατοχή και φάσεις, ενώ σε μερικές περιπτώσεις η Λουντογκόρετς αύξησε την πίεση και πάτησε στην περιοχή του Μινιολέ, χωρίς να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο.


Τα σουτ των Μπαλοτέλι και Μορένο δεν ανησύχησαν τον Μπόργιαν, ενώ η Λουντογκόρετς αντιστεκόταν σθεναρά στον γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού των κόκκινων.

Στο 38’ ο Λαλάνα έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον διεθνή επιθετικό να σουτάρει από κοντά αλλά ο Μπόργιαν έδιωξε σε κόρνερ, από το οποίο ο Λόβρεν έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0 και χωρίς την καθαρή ευκαιρία στον αγώνα. Ουσιαστικά, οι κόκκινοι πέταξαν… στα σκουπίδια το πρώτο μέρος κόντρα στην πρωτάρα Λουντογκόρετς που μόνο πρωτάρα δεν φάνηκε καθώς δυσκόλεψε τους παίκτες του Ρότζερς και δεν τους άφησαν να κινηθούν άνετα στον χώρο.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μανκίγιο λίγο έλειψε να δώσει προβάδισμα στη Λίβερπουλ αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ζούνιορ υποχρέωσε τον Μινιολέ στη πρώτη του απόκρουση στον αγώνα.



Όσο ανέβαζε τον δείκτη πίεσης η ομάδα του Ρότζερς, άλλο τόσο οπισθοχωρούσε η Λουντογκόρεντς. Είχαν και τις στιγμές τους πάντως οι Βούλγαροι που απείλησαν τα καρέ του Μινιολέ με τα σουτ των Μισιντιάν και Αλεξαντροφ να περνάνε ψηλά.


Στο 69’ ο Μπορίνι ανάγκασε τον Μπόργιαν σε εξαιρετική επέμβαση αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκε στους φιλοξενούμενους, που μετά από λάθος του Σακό, ο Μπέζιακ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μινιολέ, ενώ η κεφαλιά του Χέντερσον λίγο αργότερα πέρασε άουτ.

Πήραν χώρους οι Βούλγαροι, πίεσαν και απείλησαν ενίοτε και οι κόκκινοι ένιωθαν καυτή την ανάσα της πρωτάρας σε επίπεδο Champions League Λουντογκόρετς, την ώρα που ο Μπαλοτέλι προειδοποιούσε με μακρινό σουτ στο 85' που απομάκρυνε ο Μπόργιαν.

Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά για παίκτες και θεατές και το άγχος ολοένα και αυξανόταν. Αλλά την κατάλληλη στιγμή μίλησε αυτός που έπρεπε. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον σούπερ Μάριο. Ο Μπαλοτέλι ήταν αυτός που έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του Ρότζερς καθώς στο 82'με κοντινό σουτ έγραψε το 1-0 για την Λίβερπουλ κι έδιωξε τα φίδια που έσωζαν τους κόκκινους ως εκείνο το διάστημα. Σημειωτέον ότι αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ιταλού με τη φανέλα της Λίβερπουλ.


Αλλά όπως φάνηκε, οι Βούλγαροι ήταν τόσο πεισματάρηδες που ήθελαν να πάρουν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας από την Αγγλία. Και το κατάφεραν προς στιγμήν! Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αμπάλο (που είχε περάσει ως αλλαγή) ξεχύθηκε στην άμυνα των κόκκινων, πέρασε και τον Μινιολέ και έκανε το 1-1 παγώνοντας ολόκληρο το Άνφιλντ.

Ωστόσο, το παιχνίδι μας έκρυβε κι άλλες εκπλήξεις. Η Λίβερπουλ δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε. Ο αμυντικός της Λουντογκόρετς έβαλε... δύσκολα στον Μποργιαν, ο οποίος αναγκάστηκε να υποπέσει σε μαρκάρισμα μες τη περιοχή και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Τότε ξαναζωντάνεψε το Άνφιλντ. Και ποιος άλλος θα μπορούσε να αναλάβει την εκτέλεση όταν ήδη βρισκόμαστε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και όλη η ομάδα κρίνεται από τα πόδια του; Μα φυσικά ο μεγάλος Στίβεν Τζέραρντ. Με περίσσιο θάρρος και απόλυτη ψυχραιμία έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τη Λίβερπουλ, δίνοντας τεράστια ανάσα ανακούφισης στο κόκκινο στρατόπεδο.






Σχόλιο


Τέλος καλό, όλα καλά. Η επανεμφάνιση των κόκκινων στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ναι μεν συνδυάστηκε με (αγχωτική) νίκη, αλλά η γενικότερη εικόνα είναι αυτή που πρέπει να προβληματίζει τον Μπρένταν Ρότζερς. Κλείστηκε για ένα ημίχρονο στο καβούκι της η ομάδα, ενώ στο δεύτερο έγινε λίγο πιο κινητική αλλά δέχτηκε αρκετή πίεση στα μετόπισθεν.


Στο άλλο στρατόπεδο, μόνο πίκρα μπορεί να νιώθει η Λουντογκόρετς από την τελική έκβαση του αγώνα. Το πίστεψε από την αρχή του παιχνιδιού, προσπάθησε, πίεσε αλλά στο τέλος λύγισε και έφυγε από το Άνφιλντ με άδεια χέρια. Όλοι όμως κατάλαβαν τι εστί Λουντογκόρετς και το σίγουρο είναι ότι δεν ήρθε για να... φύγει.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Τζέραρντ, Χέντερσον, Κουτίνιο (Λούκας), Στέρλινγκ, Λαλάνα (Μπορίνι), Μπαλοτέλι
Λουντογκόρετς: Μπόργιαν, Μότσι, Α. Αλεξάντροφ, Μίνεφ, Ζούνιορ, Ντιάκοφ, Μ. Αλεξάντροφ, Αντριαναντενένα, Μπέζιακ, Μαρσελίνιο, Μισιντιάν
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.