Porto 0-5 Liverpool(Βαθμολογίες παικτών): "Κόκκινοι" για φίλημα!

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |

Άνετο διπλό για την ομάδα μας στον πρώτο αγώνα για τον γύρο των "16" μέσα στην Πορτογαλία και έτσι ανήμερα του "Αγίου Βαλεντίνου" αγκάλιασε με πολύ πάθος την πρόκριση στα προημιτελικά.


Άνετη νίκη λοιπόν, πέντε γκολ, ανέπαφη εστία και το πρώτο hat-trick του Sadio Mane με τη φανέλα της ομάδας μας, συντέλεσαν την επιβλιτική νίκη και συνάμα μισή πρόκριση της Liverpool.



Ας περάσουμε αναλυτικά στις βαθμολογίες μας:


Loris Karius
Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά ήταν σωστός και αποφασιστικός σε κάποιες επικίνδυνες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, κράτησε ανέπαφη την εστία του για δεύτερο σερί ματς και ήταν γενικά σταθερός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Βαθμολογία: 8/10

Trent Alexander-Arnold
Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και περιόρισε τον επικίνδυνο Brahimi, ενώ βοήθησε και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας μας. Κάθε εμφάνιση γεμίζει με αυτοπεποίθηση το "βλαστάρι" των ακαδημιών μας.

Βαθμολογία: 8/10


Dejan Lovren
Βράχος στο σημερινό παιχνίδι ο Κροάτης που φαίνεται να κερδίζει με τις εμφανίσεις του θέση πλάι στον Virgil van Dijk έναντι του Joel Matip. Πολύ σημαντικό block σε μια επικίνδυνη φάση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου που θα μπορούσε να έβαζε ξανά στο παιχνίδι τους γηπεδούχους.

Βαθμολογία: 8/10

Virgil van Dijk
Ντεμπούτο στη διοργάνωση με τη φανέλα της ομάδας μας ο Ολλανδός που τα πήγε περίφημα και συνείσφερε τα μέγιστα στη διατήρηση του μηδέν παθητικού, αλλά και της γενικής ηρεμίας στην άμυνα.

Βαθμολογία: 8.5/10

Andrew Robertson
Όπως μας έχει συνηθίσει ο Σκωτσέζος, δε χρειάζονται περισσότερα λόγια!

Βαθμολογία: 8/10

Jordan Henderson
Πολλά τρεξίματα, ηρεμία στο χώρο του κέντρου και σωστές κοντινές, αλλά και μακρινές μεταβιβάσεις και γενικά πολύ καλή εμφάνιση και για τον αρχηγό που αντικαταστήθηκε στο 75'.

Βαθμολογία: 8/10

Georginio Wijnaldum
Πολύ καλός ο έτερος Ολλανδός, συνεχίζει από κει που έμεινε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Southampton και βρίσκει ρυθμό σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν.

Βαθμολογία: 8/10


James Milner

Φοβερή εμφάνιση από τον υπαρχηγό της ομάδας μας που "κατάπιε" το γήπεδο και ήταν χάρμα ιδέσθαι και αμυντικά, αλλά και επιθετικά, χρεώθηκε και δύο ασσίστ, ενώ στην πρώτη θα μπορούσε να είχε σκοράρει αλλά το σουτ του βρήκε δοκάρι.

Βαθμολογία: 8.5/10

Sadio Mane
Ό,τι ακριβώς έπρεπε, για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του ο Σενεγαλέζος, hat-trick και τι άλλο να ζητήσεις;

Βαθμολογία: 9/10 (MOTM)

Mohamed Salah
Σκόραρε, ήταν κινητικός και η παρουσία του επέτρεψε στην υπόλοιπη ομάδα να βρει χώρους. Συνεχίζει ο ασταμάτητος Αιγύπτιος.

Βαθμολογία: 8/10

Roberto Firmino
Άλλη μια εμφάνιση στα επίπεδα που πλέον μας έχει συνηθίσει ο Βραζιλιάνος. Εξαιρετικός χωρίς την μπάλα, φοβερό κράτημα όταν είχε την μπάλα αυτός, σκόραρε και είχε συμμετοχή στις πλείστες των επιθέσεων της ομάδας μας.

Βαθμολογία: 8.5/10

Αλλαγές:
Joel Matip(75' αντί του Henderson): Μπήκε σε μια προσπάθεια να θωρακισθεί η άμυνα. Mission accomplished.
Joe Gomez και Danny Ings(79' αντί των Alexander-Arnold και Firmino): Ανάσες σε δύο διακριθέντες, ενώ ο Ings χρεώνεται και την ασσίστ για το πέμπτο γκολ.

Jurgen Klopp
Επέλεξε τον Lovren αντί του Matip και τον Milner στο κέντρο αντί του Ox, δύο επιλογές που του βγήκαν στο έπακρο. Ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας και ψηλό pressing, πράγματα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, και έτσι η ομάδα μας ήταν μια ταχύτητα πάνω από τους Πορτογάλους με αποτέλεσμα ο Γερμανός να είναι πανευτυχής, αφού είδε και τον Sadio Mane να σκοράρει τρεις φορές!

Βαθμολογία: 9/10
Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.