Liverpool 3 - 0 Manchester City - Bαθμολογίες Παιχτών: Kαι οι 11 στα ύψη!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Σε μια εμφάνιση τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά βγαλμένη από σεμινάριο προπονητικής, η Liverpool διέλυσε με 3-0 τη Manchester City στο Anfield και βρίσκεται με το ένα πόδι στους 4 του Champions League!



Έτσι είναι κύριοι οι Ευρωπαϊκές νύχτες στο Anfield! 1-0 μόλις στο 12' με γκολ του Salah, 2-0 στο 21' με βολίδα του Ox, 3-0 στο 31' με κεφαλιά του Mane και με ανεπανάληπτη διαχείριση του σκορ στην επόμενη ώρα του παιχνιδιού περάσαμε ένα από τα πιο ήσυχα φετινά βράδια μας ως φίλαθλοι της Liverpool! Ενδεικτικό στατιστικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι πως η Manchester City δεν είχε ούτε ένα σουτ εντός εστίας, με τον Gabriel Jesus να είναι.. θεατής σε όλο το παιχνίδι!

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Loris Karius: Λίγα πράγματα είχε να κάνει από άποψη επεμβάσεων, ωστόσο ήταν εξαιρετικός τόσο στον αέρα, όσο και με την μπάλα στα πόδια.

Βαθμολογία: 7.5/10



Τrent Alexander-Arnold: Οι περισσότεροι -συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου- πιστεύαμε ότι εκεί θα βρισκόταν ο αδύναμος κρίκος της σημερινής 11αδας. Ο Pep προσπάθησε να τον χτυπήσει όσο περισσότερο μπορούσε δίνοντας εντολή να τροφοδοτείται συνεχώς ο Sane, ωστόσο ο μικρός ήταν από άλλο πλανήτη! Αλάνθαστος σε 90 λεπτά, με βοήθειες και στο επιθετικό κομμάτι, πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!

Βαθμολογία: 9.5/10 (MOTM)

Dejan Lovren: Έδειξε γι'ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Και αυτός και ο Van Dijk καθάρισαν ό,τι ερχόταν κοντά τους.

Βαθμολογία: 9/10

Virgil Van Dijk: Έχουμε γράψει πολλάκις για το πόσο έχει σουλουπώσει την άμυνα της Liverpool. Σήμερα ήταν μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση.

Βαθμολογία: 9/10

Andrew Robertson: Σταθερός, δε σταμάτησε να τρέχει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, αλάνθαστος. Να σημειωθεί ότι είχε μια ατομική ενέργεια που πέρασε από 4(!) παίχτες της City στο πρώτο ημίχρονο!

Βαθμολογία: 8.5/10

Jordan Henderson: Ίσως ο λιγότερο καλός απ'όλη την ομάδα μιας και δε βοήθησε ιδιαίτερα επιθετικά. Στο αμυντικό κομμάτι και στο θέμα του pressing όμως είχε κυρίαρχο ρόλο. Δυστυχώς δε θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό καθώς δέχτηκε την κίτρινη κάρτα σε μαρκάρισμα στον Sterling.

Βαθμολογία: 7.5/10

James Milner: Συγκλονιστικός, ανεπανάληπτος! Έχει ανεβάσει απίστευτες στροφές στο δεύτερο μισό της σεζόν. Συμμετοχή σε όλες τις επιθετικές ενέργειες της ομάδας, τρομερό πάθος και αμυντική δουλειά, βοήθειες όπου χρειαζόταν που κάνουν την παρουσία του στην 11αδα απαραίτητη!

Βαθμολογία: 9/10



Alex Oxlade-Chamberlain: Εκτός από τη ρουκέτα που εξαπέλησε, ο Ox βοήθησε τόσο επιθετικά με ατομικές ενέργειες και κράτημα μπάλας, όσο και στο pressing αλλά και σε βοήθειες στον Alexander-Arnold στη δεξιά μεριά της άμυνας. Ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με την κόκκινη φανέλα.

Βαθμολογία: 9/10



Mohamed Salah: Μπορεί να μην ήταν το καλύτερό του παιχνίδι, ωστόσο έβαλε γκολ και έδωσε assist. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τον Egyptian King? Eλπίζουμε η αλλαγή του να ήταν για προληπτικούς λόγους.

Βαθμολογία: 8.5/10



Sadio Mane: Ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια του Sadio. Βοήθησε πάρα πολύ τόσο με την μπάλα στα πόδια, όσο και χωρίς αυτήν, τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Φυσικά το γκολ του ήταν το κερασάκι στην τούρτα της σημερινής του εμφάνισης.

Βαθμολογία: 9/10

Roberto Firmino: Δε βρήκε τους χώρους που ο ίδιος θα ήθελε για να απειλήσει τον Ederson, ωστόσο στο κομμάτι που χρειάστηκε τη δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω. Από το δικό του "πείσμα" προήλθε το πρώτο γκολ της ομάδας μας, ενώ ανεκτίμητη θεωρείται η βοήθειά του στο pressing όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε παλιότερα άρθρα.

Βαθμολογία: 7.5/10

Georginio Wijnaldum (στo 52' στη θέση του Mohamed Salah): Πέρασε αναγκαστικά στο παιχνίδι στη θέση του τραυματία Salah και έδωσε ανάσες και τρεξίματα κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.

Βαθμολογία: 7/10

Dominic Solanke (στο 71' στη θέση του Roberto Firmino): Δεν είχε το χρόνο να διακριθεί, ωστόσο παραλίγο να δημιουργήσει γκολ για τον Mane.

Bαθμολογία: 6.5/10

Alberto Moreno (στο 85' στη θέση του Alex Oxlade-Chamberlain): Ακόμα μια εμφάνιση για τον Ισπανό.

Βαθμολογία: -

Jurgen Klopp: Συνέχισε τη θετική παράδοση απέναντι στον Guardiola στήνοντας υποδειγματικά την ομάδα. Γρήγορο ξεκίνημα, σωστό, ασφυκτικό pressing, έδωσε την μπάλα στη City και χτύπησε στην κόντρα. Μετά το 3-0 χειρίστικε υποδειγματικά το παιχνίδι ρίχνοντας το τέμπο, κάνοντας διαχείριση του αποτελέσματος και σε καμία απολύτως στιγμή δεν ένιωσε ότι απειλείται η ομάδα του. Μετά από το συγκεκριμένο ματς ακόμα και οι λιγοστοί doubters του Γερμανού θα πρέπει να έχουν μασήσει τα λόγια τους!

Βαθμολογία: 9.5/10

O Kόσμος: Έτσι είναι κύριοι οι Ευρωπαϊκές βραδιές στο Anfield! Τραγούδι από το 1ο μέχρι και το τελευταίο λεπτό! Allez, allez, allez!

Bαθμολογία: 10/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.