Να πατήσει γερά και να κάνει το τελευταίο της άλμα!

Η Liverpool στρέφεται προς την Manchester United, στο πιο... μυστήριο παιχνίδι της χρονιάς, όπου είναι αδύνατον να αξιολογήσεις πιθανά αποτελέσματα ως θετικά ή αρνητικά πριν ο αγώνας τελειώσει.

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης
Το σύνολο του Klopp μπορεί να μην πιέστηκε αρκετά το τελευταίο διάστημα, χάρη στα μεγάλα κενά διαστήματα μεταξύ ορισμένων αναμετρήσεων της και εξαιτίας του αποκλεισμού από τα δύο κύπελλα, όμως η άνεση αυτή δεν συνοδεύτηκε από διαδοχικές επιτυχίες, με τις γκέλες κόντρα σε Leicester και West Ham να βάζουν και πάλι φωτιά στην υπόθεση «πρώτη θέση».

Το πρόγραμμα της διαδρομής ως την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος φέρνει στον δρόμο της Liverpool την Manchester United και μάλιστα στο Old Trafford, σε ένα σημείο όπου φυσικά η ήττα αποτελεί ένα ανύπαρκτο στο μυαλό κάθε φιλάθλου των Reds σενάριο. Δεδομένης της κατάστασης στην βαθμολογία αλλά και της κατάστασης του αντιπάλου, η Liverpool έχει μπροστά της το πιο μυστήριο παιχνίδι: μια ήττα θα την καταστρέψει, μια νίκη θα την εκτοξεύσει, ενώ μια ισοπαλία θα κριθεί θετικά ή αρνητικά όχι πριν την λήξη του αγώνα, αφού σημασία θα έχει η απόδοση της ομάδας στα ενενήντα λεπτά. Η τελευταία μπορεί να είναι ενθαρρυντική και να σημάνει το έναυσμα της αντεπίθεσης, μπορεί όμως να είναι και αποκαρδιωτική, συνεχίζοντας την δίνη στην οποία στροβιλίζεται η Liverpool με τα συνεχή εσωτερικά ερωτήματα που θέτει πλέον στον εαυτό της.

Η δυναμική εμφάνιση κόντρα στην Bayern, με το εκπληκτικό στήσιμο ψηλά στο γήπεδο και την ποιότητα στις συνεργασίες, αποτελεί οπωσδήποτε ένα δείγμα μιας Liverpool που έχει ξυπνήσει από τις απρόσμενες απώλειες βαθμών που προαναφέρθηκαν. Είναι, όμως, απλώς δείγμα και στον πρωταθλητισμό όχι απλώς χρειάζονται αποδείξεις, αλλά συνεχής και συνεπής παράσταση, βδομάδα παρά βδομάδα μέχρι την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.

Ο Klopp θα έχει - μετά από καιρό ξανά - στην διάθεση του την βασική 11άδα που επιθυμεί και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Στον αντίποδα, την... φούρια της Manchester ίσως φρενάρουν λίγο οι ενδεχόμενες (και μόνο ενδεχόμενες προς το παρόν) απουσίες των Martial και Lingard, όμως ο Solskjaer έχει φτιάξει ομάδα και όχι σύνολο που βασίζεται στην απόδοση μονάδων, επομένως κανείς δεν θα πρέπει να περιμένει μια United ήμερη, ανασφαλή και δειλή.

Το ντέρμπυ θα είναι ντέρμπυ και ίσως από τα καλύτερα της τελευταίας δεκαετίας. Μετά την λήξη του θα γνωρίζουμε και ποιος βγήκε κερδισμένος, ακόμα και από ισοπαλία...
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.