Ο ορισμός της ατυχίας, φιλική ήττα 1-0 από την Ρόμα

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

Με τυχερό γκολ του Μποριέλο στο 90' η Ρόμα "λύγισε" την Λίβερπουλ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του International Champions Cup που διεξάγεται στη Βοστόνη. Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες, εντυπωσίασε ο Τσαν, παίκτης-κλειδί στο τρανζίσιον και στη δημιουργία παιχνιδιού ο Κουτίνιο, αποχώρησε τραυματίας ο Μπορίνι. Επόμενος αντίπαλος ο Ολυμπιακός, Κυριακή (ξημερώματα Δευτέρας).



Μια άτυχη στιγμή λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού επιφύλασσε η μοίρα στους κόκκινους, οι οποίοι ηττήθηκαν στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας επί αμερικανικού εδάφους από την Ρόμα με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το σημείωσε ο Μάρκο Μποριέλο.

Χωρίς την μεγάλη φάση και με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο στον χώρο του κέντρου κι από τις δυο ομάδες κύλησαν τα πρώτα λεπτά στη Βοστόνη. Πιο κινητικοί κα ορεξάτοι οι τζιαλορόσοι, ενώ η πίεση των κόκκινων αυξανόταν.


Σε μια ανύποπτη φάση, ο Μπορίνι τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αντίπαλο και αντικαταστάθηκε νωρίς-νωρίς από τον Τσαν καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον ώμο. Από πρώτης όψεως βέβαια δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό για τον 23χρονο Ιταλό.



Η κατοχή στα πρώτα 45' ήταν συντριπτικά υπερ της Ρόμα αναγκάζοντας έτσι την ομάδα του Ρότζερς να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου στο παιχνίδι περιμένοντας απώλεια της μπάλας για τυχόν ευκαιρία αντεπίθεσης. Κουτίνιο από τη μία και Τότι από την άλλη είχαν προσπάθειες για κάποιο τέρμα χωρίς καμία να αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανησυχητική.

Πολλά τα λάθη κι από τις δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Η Ρόμα βρήκε χώρους και απείλησε όσο μπορούσε, ενώ οι κόκκινοι έμοιαζαν να έχουν εγκλωβιστεί στην άμυνά τους από το γρήγορο παιχνίδι της Ρόμα.

Με ευκαιρίες των Κουτίνιο (λίγο έξω από την εστία του Λόμποντ) και Λάμπερτ (από την μικρή περιοχή) ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στο Fenway Park.


Όπως και στο τελευταίο παιχνίδι με την Πρέστον έτσι κι εδώ, η Λίβερπουλ μπήκε πιο "τσαμπουκαλεμένη" και αποφασισμένη για την αλλαγή των σκηνικών. Το πέρασμα του Ρόμπινσον αντί του Χοσέ Ενρίκε και οι κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα από τον Κουτίνιο έδωσε έξτρα ώθηση στο παιχνίδι των κόκκινων που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και δημιούργησαν ευκαιρίες, με σπουδαιότερη αυτή στο 56' όταν ο Λάμπερτ έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Λόμποντ απέκρουσε ενστικτωδώς.

Η ασφυκτική πίεση και των δύο δεν διασπούσε τις καλά στημένες άμυνες και καθώς ο Ρότζερς πέρασε μέσα τους Πίτερσον, Άγκερ, Σούσο, Φίλιπς, Κόουντι και Χέντερσον, το 0-0 παρέμενε στη Βοστόνη.

Η καθολική υπεροχή του πρώτου μέρους από πλευράς Ρόμα είχε γκρεμιστεί και πλέον η Λίβερπουλ ήταν αυτή που κινούσε τα νήματα στο γήπεδο. Αλλά της έλειπε το γκολ. Κάτι που το πέτυχε η Ρόμα λίγο πριν την λήξη. Ο Σανάμπρια φρόντισε να προειδοποιήσει αναγκάζοντας τον Τζόουνς σε εξαιρετική απόκρουση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μποριέλο έγινε συμμέτοχος σε μια καραμπόλα στην περιοχή των κόκκινων, έκανε το σουτ το οποίο πέρασε από πολλά σώματα (πιθανώς τελευταίο αυτό του Άγκερ) και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 της Ρόμα.


Τις ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο τις είχε η Λίβερπουλ, το γκολ όμως η Ρόμα. Ξεχώρισαν οι Κουτίνιο και Τσαν που αμφότεροι έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι και βοήθησαν στην ανάπτυξη της ομάδας στο δεύτερο μέρος. Επόμενο φιλικό για την ομάδα μας σε αμερικανικά εδάφη με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (ξημερώματα Δευτέρας) στα πλαίσια πάντα του International Champions Cup.

Δείτε εδώ τις φάσεις του αγώνα.


Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Τζόουνς, Κέλι (Κόουντι), Σκρτέλ, Κόατες (Άγκερ), Ενρίκε (Ρόμπινσον), Λούκας, Άλεν (Χέντερσον), Κουτίνιο (Φίλιπς), Μπορίνι (Τσαν), Λάμπερτ (Πίτερσον), Ιμπέ (Σούσο)
Ρόμα: Σκορούπσκι, Σομά, Μπενάτια, Καστάν, Κόουλ, Φλορέντζι, Κειτά, Ναινγκολάν Ιτούρμπε, Τότι, Λιάγιτς
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.