Το τρένο του Champions League, το προλαβαίνουμε;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

31η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από μια εκπληκτική Άρσεναλ με 4-1 στο Έμιρεϊτς και βλέπει την τετράδα να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο.

3 γκολ σε οκτώ λεπτά (!) πέτυχαν οι κανονιέρηδες, που φάνηκε να καθάρισαν από το ημίχρονο. Για τους κόκκινους μείωσε με πέναλτι ο Χέντερσον. Επόμενος αγώνας, ο επαναληπτικός με την Μπλάκμπερν -εκτός έδρας- για τα προημιτελικά του FA Cup (Τετάρτη, 8 Απριλίου, 21:45).



Είναι να μην την πετύχεις στις καλές της. Γιατί αν συμβεί αυτό, ψάξε μέρος να κρυφτείς. Η Λίβερπουλ ήταν απλά άλλο ένα θύμα της εξαιρετικής εφέτος Άρσεναλ, και παρέμεινε μακριά (και από τον καλό της εαυτό αλλά και) από τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι κόκκινοι.

Το ματς

Την ώρα που όλη η Αγγλία ασχολείται με την υπόθεση Στέρλινγκ, η αγωνιστική δράση επέστρεψε στα γήπεδα του Νησιού.


Η Άρσεναλ ξεκίνησε πιο δυναμικά στο Έμιρεϊτς και απείλησε με σουτ των Σάντσες (1') και Καθόρλα (3') χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Μινιολέ. Εκεί που χρειάστηκε ο Βέλγος πορτιέρο όμως ήταν δύο λεπτά αργότερα. Ο Τουρέ έχασε την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο, ο Ράμσεϊ έκλεψε και σούταρε από κοντά αλλά ο Μινιολέ με τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν! Στη συνέχεια της φάσης ο Τουρέ διόρθωσε το αρχικό του λάθος διώχνοντας προ του Καθόρλα.



Το τρομερό πρέσινγκ των κανονιέρηδων ωθούσε τους παίκτες του Ρότζερς στο εύκολο λάθος και στο πούλημα της μπάλας. Ισορρόπησαν στη συνέχεια οι κόκκινοι παίρνοντας κάποια μέτρα στο ματς. Κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών, ο Κουτίνιο.


Έχοντας... γύρει κάπως το παιχνίδι προς την εστία του Οσπίνα, ο Στέρλινγκ (που πατούσε συχνά πυκνά την περιοχή της Άρσεναλ) έχασε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευκαιρία στο 19'. Ο Κουτίνιο βρήκε με εκπληκτική κάθετη τον Μάρκοβιτς, αυτός βρέθηκε μπροστά στον Οσπίνα αλλά προτίμησε να σιγουρέψει την επιλογή του, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Στέρλινγκ, με τη πάσα όμως να αποδεικνύεται δυνατή και να μη την προλαβαίνει ο 20χρονος.

Οι κόκκινοι συνέχιζαν να πιέζουν. Κουτίνιο (22') και Στέρλινγκ (24') επιχείρησαν να ανοίξουν το σκορ αλλά οι προσπάθειές τους κατέληξαν δίπλα από το δοκάρι. Κι αφού δεν το έκανε η Λίβερπουλ, το έκανε η Άρσεναλ.

Ο Μπεγερίν βρέθηκε στην περιοχή των κόκκινων, άδειασε δύο παίκτες και με αριστερό πλασέ στην απέναντι απέναντι γωνία νίκησε τον Μινιολέ για το 1-0 στο 37' της Άρσεναλ. Και πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ένα πανέμορφο σε εκτέλεση φάουλ του Οζίλ στο 40' έφερε τους κανονιέρηδες να προηγούνται με 2-0 στο Έμιρεϊτς!

Ο δαιμονιώδης ρυθμός της Άρσεναλ συνεχίστηκε καθώς σε μια αντεπίθεση, ο Σάντσες άδειασε εξαιρετικά τον Τουρέ και εξαπέλυσε έναν κεραυνό που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μινιολέ για το 3-0 στο 45'. 3 γκολ σε εννέα λεπτά για την ομάδα του Βενγκέρ, την ώρα που οι κόκκινοι έχουν να ανέβουν έναν πραγματικό Γολγοθά στο δεύτερο μέρος.


Η Λίβερπουλ δέχεται 3 γκολ πριν το ημίχρονο (από καταβολής Premier League) για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 1999 (ήττα 3-2 από Γιουνάιτεντ)
Στάριτζ αντί Μάρκοβιτς με την έναρξη της επανάληψης για την Λίβερπουλ. Η Άρσεναλ εξακολουθούσε να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα των κόκκινων.

Ο Μινιολέ από τη μία απομάκρυνε ενστικτωδώς την καρφωτή κεφαλιά του Ζιρού στο 55', ο Οσπίνα από την άλλη απέκρουε στην αριστερή του γωνία το δυνατό σουτ του Τσαν. Οι κανονιέρηδες, έχοντας ένα πολύ ασφαλές πλεονέκτημα, πάγωσαν τον ρυθμό του αγώνα και οι κόκκινοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Σε μια αντεπίθεση της Λίβερπουλ, ο πάντα δραστήριος Στέρλινγκ, ανατράπηκε από τον Μπεγερίν μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χέντερσον στο 77' μειώνοντας σε 3-1.

Τις όποιες ελπίδες είχαν οι κόκκινοι για κάτι καλύτερο έκοψε λίγα λεπτά αργότερα ο Τσαν, ο οποίος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για αχρείαστο μαρκάρισμα πάνω στον Γουέλμπεκ και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Ρότζερς δέχτηκε άλλο ένα τέρμα από τον Ζιρού, ο οποίος διαμόρφωσε στο 94' το τελικό 4-1, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των κανονιέρηδων.

Σχόλιο

Ένα ξέσπασμα λίγο πριν την ανάπαυλα έφτανε στην Άρσεναλ να καθαρίσει πριν το ντέρμπι, καθώς πέτυχε 3 γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών και το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα υπόθεση. Εξαιρετική και ουσιαστική η ομάδα του Βενγκέρ, πέρασε δεύτερη (με ματς περισσότερο από την Σίτι), ενώ η Λίβερπουλ απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την τετράδα.

Οι συνθέσεις

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεζάκερ, Κονσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Ράμσεϊ, Οζίλ, Σάντσες, Ζιρού
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Τουρέ, Σακό, Άλεν, Λούκας, Μορένο, Χέντερσον, Κουτίνιο, Μάρκοβιτς (Στάριτζ), Στέρλινγκ


Posted by Live Sports HD on Saturday, 4 April 2015

Arsenal 2-0 Liverpool # Amazing free-kick Ozil
Arsenal 2-0 Liverpool # Amazing free-kick OzilExclusive Live Sports HD
Posted by Live Sports HD on Saturday, 4 April 2015

Arsenal 3-0 Liverpool # Super Alexis Sanchez
Arsenal 3-0 Liverpool # Super Alexis Sanchez
Posted by Live Sports HD on Saturday, 4 April 2015


#LiveGoals:Μειωνει σε 3-1 η Liverpool FC μετα το πεναλτυ που κερδισε ο Raheem Sterling και εκτελεσε ο Jordan Henderson.
Posted by The Sportscaster on Saturday, 4 April 2015

Arsenal 4-1 Liverpool # Super Giroud
Arsenal 4-1 Liverpool # Super GiroudExclusive Live Sports HD
Posted by Live Sports HD on Saturday, 4 April 2015

Arsenal 4-1 Liverpool # All Goals
Arsenal 4-1 Liverpool # All GoalsExclusive Live Sports HD
Posted by Live Sports HD on Saturday, 4 April 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.