Ένα σωστό... λάθος

Ο Luis Suarez από τη νέα σεζόν δεν θα είναι κάτοικος Melwood, καθώς υπέγραψε στην Barcelona, σε μια κίνηση η οποία αποδείχτηκε... μονόδρομος μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Mundial της Βραζιλίας με πρωταγωνιστή τον Pistolero.

Είναι γεγονός πως το συγκρότημα του Brendan Rodgers θα πρέπει να μάθει να ζει από τούδε και εις το εξής δίχως το «βαρύ πυροβολικό» του. Ο Ουρουγουανός, άλλωστε, ήταν ο άνθρωπος από τον οποίο περνούσαν όλες, σχεδόν οι επιθετικές προσπάθειες των «κόκκινων». Αυτός, μαζί με τα χαφ της ομάδας, δημιουργούσαν καταστάσεις, ενώ πέραν του δημιουργικού κομματιού, ο Suarez εκτελούσε εξίσου καλά. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως ολοκλήρωσε την χρονιά στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, παρά το γεγονός πως έχασε το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος.

Πλέον, ο Suarez θα πρέπει να μάθει να ζει σε ένα περιβάλλον, στο οποίο δεν θα είναι το κέντρο της προσοχής. Στην Barcelona θα πρέπει να μάθει να ζει υπό την σκιά του Leo Messi. Αυτό είναι νομοτελειακό και μένει να φανεί στην πορεία κατά πόσο θα αντέξει ο Ουρουγουανός να μην είναι πρώτο βιολί. Βέβαια, η αγωνιστική του ποιότητα είναι τέτοια που μπορεί να του δώσει την δυνατότητα να γίνει πρώτο όνομα στην Barcelona, αλλά ας μην γελιόμαστε, αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο...

Όσον αφορά την κίνηση πώλησης. Από την στιγμή που έγινε το περιστατικό με τον Chielini και η FIFA επέβαλε την τιμωρία της, όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Η Liverpool, άλλωστε, βρίσκεται σε τέτοιο στάδιο -και επίπεδο- που δεν αντέχει άλλα καμώματα αλά Suarez. Στο Melwood χρειάζεται ηρεμία, ώστε τη νέα σεζόν να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορεί σαν κίνηση να ήταν λάθος η πώληση του καλύτερου παίκτη της ομάδας, ο οποίος ήταν και το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο της- ωστόσο, η ομάδα μπορεί να βγει κερδισμένη, μιας και με τα λεφτά που αποταμιεύτηκαν μπορούν να έρθουν στους «Reds» παίκτες οι οποίοι θα κάνουν την διαφορά. Ένας από αυτούς είναι και ο Lazar Markovic.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας είναι από τους παίκτες που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του και στα χέρια του Rodgers μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.

Σειρά, πλέον, έχουν τα παιχνίδια του International Champions Cup της Αμερικής, εκεί όπου ο Rodgers θα τσεκάρει τόσο τον Markovic, όσο και τους Lallana, Can και Lambert, για τους οποίους θα έχουμε όλο τον χρόνο να αναλύσουμε την πορεία τους.

ΥΓ. Εάν ο Lambert είναι ο παίκτης που «έβγαλε μάτια» στην Southampton, τότε επιθετικά η ομάδα θα είναι μια χαρά. Lallana και Can μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στο κέντρο, ενώ ο Markovic μέσα στα επόμενα 2 χρόνια μπορεί να αποτελέσει έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Ας μην προτρέχουμε όμως...

ΥΓ.1 O Suarez ήρθε στην ομάδα με 20 εκατομμύρια και πωλήθηκε με 80. Αυτό τα λέει όλα!
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.