Με... σβηστά στον αγγλικό «εμφύλιο» με Γιουνάιτεντ

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Λίβερπουλ νίκησε την Μίλαν με 2-0 σε ένα φτωχό από φάσεις παιχνίδι, έκανε το «3 στα 3» στο International Champions Cup και ξημερώματα Τρίτης θα τεθεί αντιμέτωπη στον τελικό του τουρνουά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τερμάτισε πρώτη στον άλλο όμιλο. Με 10 γκολ παθητικό και χωρίς πόντο τελείωσε το τουρνουά η Μίλαν.


  • Να σημειωθεί πως, προτού ξεκινήσει η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μίλαν, είχε ήδη γνωστοποιηθεί ο τελικός του τουρνουά. Μετά τη νίκη στα πέναλτι του Ολυμπιακού επί της Σίτι και της Γιουνάιτεντ επί της Ρεάλ, ο τελικός έγινε... αγγλική υπόθεση. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αμφότεροι κατακτώντας την πρώτη θέση στους ομίλους τους, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του φετινού ICC.


Δύο… παλιοί γνώριμοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά τον τελικό της Αθήνας του 2007, όπου τότε πρωταγωνιστής ήταν ο τωρινός προπονητής της Μίλαν, Φιλίππο Ιντζάκι.
Η ειρωνεία; Την χρονιά που η Λίβερπουλ κάνει την επανεμφάνισή της μετά από 5 χρόνια στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, η Μίλαν των 7 τροπαίων μένει εκτός Ευρώπης!

Λίβερπουλ και Μίλαν, δύο ιστορικά σωματεία με τρανταχτές παρουσίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έδωσαν την «τελευταία παράσταση» στο διεθνές τουρνουά, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει νικητές τους κόκκινους με 2-0 σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις.

Το ματς

Το παιχνίδι στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας ξεκίνησε με την κατοχή υπέρ της Λίβερπουλ και με την Μίλαν να είναι καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν. Οι μακρινές μεταβιβάσεις των κόκκινων (αν και με την εκτός έδρας εμφάνιση – την κίτρινη) δεν έβρισκαν στόχο την ώρα που η Μίλαν δεν πίεζε και προσπαθούσε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να πλησιάσει την περιοχή της Λίβερπουλ που αποδείχτηκε εύκολη λεία για τους αμυντικούς.

Το προβλέψιμο και μη απειλητικό παιχνίδι των Μιλανέζων και τα αρκετά λάθη εκατέρωθεν στη μεσαία γραμμή είχαν ως αποτέλεσμα την απουσία ευκαιριών στα δύο τέρματα.

Μέχρι που φτάσαμε στο 18’ και σε μια τριπλή ευκαιρία η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ. Ο Άλλεν έκλεψε από τον Εσιέν και σούταρε στο δοκάρι, ο Στέρλινγκ πήρε το ριμπάουντ αλλά απέκρουσε ο Αμπιάτι ώσπου πήρε ξανά ο Άλλεν και με πλασέ έκανε το 1-0 στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του αγώνα.

Μετά το γκολ, η Λίβερπουλ αύξησε την πίεση, βρήκε χώρους και βγήκε στην κόντρα. Από την άλλη, η Μίλαν δεν είχε συνοχή στις γραμμές της και δυσκολεύτηκε να κρατήσει την μπάλα.

Στο 20’ το σουτ του Στέρλινγκ κατέληξε στην αγκαλιά του Αμπιάτι, ενώ 8 λεπτά αργότερα ο Ραμί ανέτρεψε τον Στέρλινγκ στη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα αλλά ο Λάμπερτ νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Μίλαν που κράτησε το 1-0.



Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο απολογισμός ήταν ένα γκολ, ένα δοκάρι κι ένα χαμένο πέναλτι. Όλα για την ομάδα του Ρότζερς, σε ένα πρώτο ημίχρονο κυριαρχίας της Λίβερπουλ, όπου η Μίλαν είχε ρόλο «κομπάρσου» που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με ένα σουτ του Νιάγκ στο 39’ που μπλόκαρε εύκολα ο Μινιολέ.

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασαν μέσα Σούσο και Κοάτι αντί Στέρλινγκ και Χέντερσον αντίστοιχα για τους κόκκινους. Στα αριστερά – σε θέση Στέρλινγκ – δοκιμάστηκε ο Ίμπε, στα δεξιά ο Σούσο. Η Μίλαν πάντως ήταν αυτή που ξεκίνησε «φορτσάτη» στο δεύτερο μέρος, χωρίς να μπορεί να βρει στηρίγματα για να διαπεράσει την άμυνα των κόκκινων. Το αρχικό 4-1-4-1 παρέμεινε και στη συνέχεια, όταν ο Ρότζερς άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα (8 αλλαγές!) για να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα και να τσεκάρει πρόσωπα και σχήματα.

30 λεπτά συμπληρωμένα στην επανάληψη χωρίς καμία τελική προς τις δύο εστίες, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις μακρινές μπαλιές να διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο 77’ ο Τζέραρντ απείλησε στο πρώτο του σουτ στον αγώνα και στην πρώτη φάση των κόκκινων μετά το 35’ αλλά δεν ανησύχησε ο Γκάμπριελ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μινιολέ σταμάτησε τον Νιάγκ και διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Και καθώς κυλούσε ο χρόνος, στο 89’ ήρθε και το δεύτερο γκολ για την Λίβερπουλ με ωραίο σουτ του Σούσο από το ημικύκλιο της περιοχής κάνοντας το τελικό 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κριστάντε έπιασε ωραίο σουτ με τον Μινιολέ να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ.

Σχόλιο

Η Λίβερπουλ οργανώθηκε στο δεύτερο μέρος, έπαιξε έξυπνα και εστιάζοντας κυρίως στο αμυντικό κομμάτι έδωσε χώρους, αναδεικνύοντας έτσι το δημιουργικό πρόβλημα των Μιλανέζων, που είχαν ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για κάποιο γκολ. 


Πιέστηκαν στην πρώτη πάσα, έκαναν εύκολα το λάθος, κρατούσαν μπάλα και με ανορθόδοξες επιθέσεις προσπαθούσε να απειλήσει τον Μινιολέ. Από την άλλη για τους κόκκινους, μπήκαν με... σβηστές τις μηχανές τους στο δεύτερο μέρος, ενώ η έλευση του Τζόνσον έδωσε πνοή στη δεξιά πτέρυγα.

Οι συνθέσεις:
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κέλλι (Τζόνσον), Τουρέ (Σκρτέλ), Κοάτες (Σακό), Ρόμπινσον (Ενρίκε), Λούκας (Τζέραρντ), Χέντερσον (Κοάντι), Άλλεν (Κουτίνιο), Λάμπερτ (Πίτερσον), Ίμπε (Τσαν), Στέρλινγκ (Σούσο)
Μίλαν: Αμπιάτι, Μπομπονέρα, Ραμί, Ντε Σίλιο, Εσιέν, Μουντάρι, Σαπονάρα, Νιάνγκ, Πατσίνι, Ελ Σαράουι
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.