Η τετράδα θα χαθεί επειδή ο Klavan, ο Moreno και ο Ings δεν κέρδισαν την Stoke?

Χέστηκαν πάνω τους. Όλοι. Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης. 

11, 12, 13, 14 παίκτες. Το πολύ, κάθε εβδομάδα. 72 πόντοι, η τύχη στα χέρια ΣΟΥ, ημιτελικός Champions League (που κι εκεί χέστηκαν όλοι πάνω τους, αλλά δεν βρήκα τον χρόνο να γράψω· δεν έχουμε το Θεό μας πια) και «δεν μπορεί η ομάδα να τα καταφέρει». Δεν μπορεί η ομάδα που έχει 6 ήττες σε 52 παιχνίδια, που έχει να χάσει εδώ και εννιά ματς, που δεν κάνει συχνά ανατροπές γιατί δεν χρειάζεται, γιατί προηγείται, η ομάδα που στα 9 από τα τελευταία της 15 παιχνίδια δεν έχει δεχθεί γκολ. Και έχει βάλει 36!

Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί έχουμε ψιλοξεφτιλίσει το γνωμικό «η Liverpool πρέπει πάντα να κερδίζει, όπου και με όποιον κι αν παίζει». Λες και δεν προσπάθησε να κερδίσει τη Stoke City. Ή την West Brom, την περασμένη εβδομάδα. Ή λες και αυτοί που το...πιπιλάνε θυμούνται το 2-0 από τη Leicester για το Carabao Cup μετά το 5-2 της Τρίτης...

Ξαναδιάβασε την πρώτη πρόταση κάτω από την κεντρική φωτογραφία. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τόσοι παίζουν, όλη τη χρονιά. Και τα καρπούζια δεν είναι ελαφριά, δεν μπορεί να είναι ελαφρύς ένας ημιτελικός Champions League όταν τον κουβαλάς μαζί με μια 4άδα Premier League. Όμως, δεν είναι ζήτημα προτεραιοτήτων οι δύο «γκέλες». Είναι πολύ περισσότερο θέμα της ίδιας της πρότασης: «11, 12, 13, 14 παίκτες. Το πολύ, κάθε εβδομάδα». Και όταν θα έρθει ο νούμερο 15, ο νούμερο 16, που θα λείπουν αυτές τις προηγούμενες εβδομάδες που η Liverpool έπαιζε με 14, τότε δεν θα μπορούν να κερδίσουν τη Stoke. Όταν οι 5 από τους 11 είναι αμυντικοί, οι δυο από αυτούς για καιρό τραυματίες, ο ένας επί πολύ καιρό άπραγος και ο άλλος ξαφνικά να θυμάται τα νιάτα του παίζοντας ως χαφ στον άξονα, όχι δεν είναι εύκολο να βάλεις γκολ σε μια Stoke. Και είναι αυτό που φταίει, όχι «το μυαλό», που «είναι στη Ρώμη».

Δεν θα παίξει, λοιπόν, ο Klavan στη Ρώμη. Ούτε ο Moreno, ούτε ο Gomez, ούτε ο Ings. Η αλχημεία στην 11άδα είναι αυτή που επιτρέπει στη Liverpool του Klopp να ρίχνει 5άρες στον ημιτελικό του Champions League. Γίνεται στάθμιση, σταθμίζεται το ρίσκο και αποφασίζεται πως είναι προτιμότερο να παρθεί σε 90' Premier League όπου αν δεχθείς γκολ δεν σου αλλάζει τα πράγματα ενόψει κάποιου επαναληπτικού, όπως και το να κερδίσεις με 1-0 δεν είναι...φλου σκορ ενόψει κάποιου επαναληπτικού.

Την Τετάρτη, επομένως, έχουμε αγώνα. Με 11 βασικούς. Οι ίδιοι θα παίξουν την Κυριακή στο Stamford Bridge για δύο αποτελέσματα. Οι ίδιοι θα υποδεχθούν 7 ημέρες μετά την Brighton, ξεκούραστοι. Και τότε δεν θα έχουν το νου τους στον τελικό, γιατί θα έχουν 12 μέρες για να προετοιμαστούν για το 6ο. Οπότε, «calma» που λέει και αυτός που θα κλαίει σε ένα μήνα στο Κίεβο στις 23:45 (Ελλάδος).

Calma γιατί το άγχος το έχει η Chelsea. Calma γιατί όσο δεν φτάνεις τον από πάνω σου αγχώνεσαι. Calma γιατί αν γίνει η στραβή, έχεις την ευκαιρία σου με την Brighton. Το κάναμε και πέρυσι με τη Middlesborough. Calma γιατί η Brighton είναι σωσμένη ήδη. Calma γιατί όταν εσύ έπαιξες για να κερδίσεις την Chelsea, σε πλήγωσαν. Και τώρα είσαι και φωτιά στις αντεπιθέσεις. Calma γενικότερα, αρκεί να φτάσουμε με 11 ως την Κυριακή του ντέρμπι.

Από πότε «δεν μπορεί» μια ομάδα που θέλουν να την αποφεύγουν στο Champions League;


Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.