Η Πεντάμορφη και το Τέρας...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
24η αγων. Premier League

Καλέ, αυτός θα το πάρει μόνος του! Με δύο γκολ του Τζέιμι Βάρντι (το πρώτο ήταν απλά το ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ), η Λέστερ νίκησε -καθαρά και παντελονάτα- τη Λίβερπουλ με 2-0 στο King Power Stadium και παρέμεινε στη κορυφή της Premier League!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους με τη Σάντερλαντ (Σάββατο 6/12, 17:00) στο Άνφιλντ.


Το παραμύθι του Ρανιέρι, του Βάρντι, του Μαχρέζ, του Οκαζάκι και των υπολοίπων, καλά κρατεί!

Η Λέστερ συνεχίζει απτόητη το ταξίδι της για τον τίτλο. Νίκησε τη (μετριότατη) Λίβερπουλ με 2-0, ο Βάρντι συνεχίζει να βάζει γκολ και να χαρίζει βαθμούς αβέρτα στην ομάδα του Ρανιέρι, η οποία παραμένει στη κορυφή της βαθμολογίας, ούσα στο +3 από τη Σίτι (την οποία αντιμετωπίζει το Σάββατο στο Etihad).

Η Λίβερπουλ από την άλλη, έμεινε πίσω στο κυνήγι των Ευρωπαϊκών θέσεων, μένοντας στην 8η θέση με 34 βαθμούς, την ώρα που Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (40 β.) και Γουέστ Χαμ (39 β.) τη προσπέρασαν στη βαθμολογία.

Πέρα από τις δικές μας αστάθειες και μιζέριες για "επιθετική αφλογιστία" και "άμυνα-παιδική χαρά", πέρα από τραυματισμούς και λοιπούς... καταποντισμούς, τι ωραίο παραμύθι ζουν εκεί στη Λέστερ... Αξίζει να αναφερθείς σ' αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα που λαμβάνει χώρα φέτος στο Νησί, ανεξαρτήτως ποιας ομάδας υποστηρίζεις.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, κάνοντας αισθητή τη παρουσία τους με τον Μαχρέζ μόλις στο 2', ενώ ο Μινιολέ απέκρουσε εντυπωσιακά τη κεφαλιά του Βάρντι από τη μικρή περιοχή στο 9'.

Η Λίβερπουλ άρχισε να βγαίνει σιγά-σιγά από το... καβούκι της και πατούσε στην αντίπαλη περιοχή, η Λέστερ όμως ήταν αυτή που συνέχιζε να απειλεί με τους Ντρινκγουότερ (22') και Μαχρέζ (35'). Μάλιστα, το φοβερό σουτ του Μαχρέζ ανάγκασε σε εξαιρετικά δύσκολη απόκρουση του Μινιολέ!


Από τη πλευρά των κόκκινων, απάντηση δεν υπήρξε ποτέ, παρά τα συνεχόμενα κόρνερ που κέρδιζε η ομάδα του Κλοπ.

Στην επανάληψη... κάτι πήγε να γίνει στη πρώτη στιγμή της Λίβερπουλ στην επίθεση αλλά, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία Μίλνερ-Χέντερσον-Τσαν, ο τελευταίος δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Αυτό έγινε στο 48', ενώ στο 55' ο Μορένο δέχτηκε τη πάσα στα αριστερά, άνοιξε τη μπάλα, πάτησε περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.





Η Λίβερπουλ φαινόταν να πιέζει αρκετά στην αρχή της επανάληψης, παίζοντας αρκετά από τα δύο άκρα της - κυρίως από τα αριστερά. Ωστόσο, μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα, αρκεί για τη Λέστερ (με τους δαιμονιώδεις επιθετικούς της) να κάνει τη ζημιά της. Και την έκανε τελικά.

Ο Μαχρέζ με μια... 50άρα μπαλιά βρίσκει εξαιρετικά τον Βάρντι, ο οποίος αφήνει τη μπάλα να σκάσει μια φορά και μετά εξαπολύει μια... οβίδα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και κεραυνοβολεί τον Μινιολέ για το 1-0 των Αλεπούδων στο 60'. Κανένα περιθώριο αντίδρασης για τον Βέλγο. Κανένα απολύτως. Ντελίριο ενθουσιασμού στο King Power Stadium. Πέρα για πέρα λογικό, βέβαια.

Με τη ψυχολογία υπέρ της η Λέστερ από κι εκεί κι έπειτα, έκανε ό,τι ήθελε στο ματς. Και δεν άργησε να καθαρίσει το ματς. Σε μια περίεργη φάση, ο Οκαζάκι έκανε το σουτ, ο ίδιος γλίστρησε, η μπάλα κατέληξε στον Βάρντι κι αυτός με ιδανικό πλασέ στην αντίθετη γωνία του Μινιολέ, έγραψε το τελικό 2-0 στο 72', ολοκληρώνοντας έναν ακόμα... άθλο για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Σχόλιο

Μηδέν επί μηδέν... μηδέν για τη Λίβερπουλ. Μπορεί να είχε τον (σχετικό) έλεγχο του παιχνιδιού, μπορεί να είχε τη κατοχή υπέρ της, αλλά η Λέστερ ήταν εκείνη που δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες για κάποιο γκολ. Και συνήθως αυτός που τις δημιουργεί, αν σταθεί τυχερός (και ικανός), το πετυχαίνει. Ο Βάρντι έκανε τη διαφορά. Ψέματα δε θα πούμε, φαίνεται η ποιότητα του παιδιού από μακριά.

Οι συνθέσεις

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουξ, Καντέ, Ντρινκγουότερ, Μαχρέζ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι, Βάρντι
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Λούκας, Χέντερσον (Μπεντέκε 66'), Τσαν, Μίλνερ, Λαλάνα, Φιρμίνο (Τεσέιρα 87')

The Reds are here!
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 2 February 2016

Jordan Henderson is set for his 200th Reds appearance tonight! He's scored some great goals along the way...

Posted by Liverpool FC on Tuesday, 2 February 2016

A landmark for Emre Can tonight!

Posted by Liverpool FC on Tuesday, 2 February 2016

Here's what Jurgen Klopp thinks about Jamie Vardy's stunner for Leicester City Football Club...

Posted by Goal.com UK on Tuesday, 2 February 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.