Με νίκη εν όψει Champions League! (Match Preview)

Μετά την κλοπή πριν από μία εβδομάδα η Liverpool καλείται να επικρατήσει της Southampton και με το Champions League να βρίσκεται πολύ κοντά.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 


Ο Φεβρουάριος φάνηκε πως άρχισε ιδανικά όμως Tottenham και John Moss είχαν άλλα σχέδια και οι Reds πρέπει σήμερα να επιστρέψουν στις νίκες εναντίον των Saints.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Southampton vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Saint Mary's
Ημερομηνία: 11.02.2018 (Κυριακή)
Ώρα έναρξης: 18:30
Διαιτητής: Martin Atkinson
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Μετά την εύκολη επικράτηση επί της Huddersfield ήρθε το ντέρμπι με την Tottenham. Με τον Mohamed Salah να κάνει το 2-1 στο 91' άπαντες πίστεψαν πως η νίκη ήταν δεδομένη. Οι διαιτητές όμως ανακάλυψαν ένα δεύτερο πέναλτι μέσα σε 5 λεπτά και ο Harry Kane ευστόχησε κάνοντας το 2-2. ''Cheat, cheat'' ηχούσε μέσα στο Anfield και οι συζητήσεις ήταν έντονες τις επόμενες ημέρες. Το παιχνίδι πλέον αποτελεί παρελθόν και εναντίον της Southampton οι Reds καλούνται να το αποδείξουν.

Για την απογευματινή αναμέτρηση ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους Joe Gomez και τον μακροχρόνια τραυματία Nathaniel Clyne.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Απογοητευτική η φετινή σεζόν για τους φίλους της Southampton. Η ομάδα της νότιας ακτής μάχεται για την επιβίωση της φέτος, στοιχείο που τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε. Ταυτόχρονα υπάρχει δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Mauricio Pellegrino, του προπονητή των Αγίων.

Όσον αφορά την βαθμολογία, η Southampton βρίσκεται στην 16η θέση με 26 βαθμούς, 1 μόλις πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. 

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Για την σημερινή αναμέτρηση ο Mauricio Pellegrino δεν υπολογίζει μόνο στον Charlie Austin.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Εύκολα και άνετα η Liverpool επικράτησε της Southampton τον περασμένο Νοέμβριο με 3-0 με τον Mo Salah να πρωταγωνιστεί σημειώνοντας δύο πανέμορφα γκολ.

Ο Philippe Coutinho έκανε το 3-0 με σουτ από το ύψος του πέναλτι και κάπως έτσι η Liverpool κέρδισε την αντίπαλο η οποία, κακά τα ψέματα, την έχει ταλαιπωρήσει πολλαπλές φορές στο κοντινό παρελθόν.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Στις τελευταίες 2 αναμετρήσεις μεταξύ Saints και Reds στο Saint Mary's έχει σημειωθεί μόλις 1 γκολ. Στις 2 πριν από αυτές, σημειώθηκαν 12.

Η Southampton δεν έχει σκοράρει εναντίον της Liverpool στα τελευταία 3 παιχνίδια για την Premier League. Ο τελευταίος παίκτης που το έκανε είναι ο νυν κόκκινος Sadio Mane.

Ο Sadio Mane στις τελευταίες 5 του εμφανίσεις σε επίπεδο Premier League στο Saint Mary's έχει σκοράρει 6 φορές.

Η Southampton είναι αήττητη στα τελευταία της 6 Κυριακάτικα παιχνίδια στην Premier League, όμως μετράει μόλις μία νίκη, εναντίον της Everton.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Loris Karius θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του τους Arnold, Lovren ή Matip, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Henderson, Can και Wijnaldum, ενώ διεκδικεί θέση και ο Chamberlain.

Την επιθετική τριάδα θα συνθέσουν οι Mohamed Salah, Roberto Firmino και Sadio Mane.

Με την Porto να βρίσκεται μόλις 3 ημέρες μακριά, ο Jurgen Klopp πιθανώς να προχωρήσει στο αγαπημένο του rotation.

Southampton (4-2-3-1): McCarthy - Soares, Stephens, Hoedt, Bertrand - Romeu, Lemina - Ward-Prowse, Tadic, Boufal - Carrillo
Liverpool (4-3-3): Karius - Alexander-Arnold, Lovren (Matip), Van Dijk, Robertson - Can, Henderson, Wijnaldum (Chamberlain) - Salah, Firmino, Mane
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.