Ψάχνοντας την λύση στην επίθεση



Μετά τις 11 πρώτες αγωνιστικές η Λίβερπουλ βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει 19 βαθμούς. Πιο αναλυτικά η ομάδα μας έχει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Μέσα στο Άνφιλντ που ανέκαθεν ήταν από της πιο δυνατές έδρες στην Αγγλία, οι reds σε 6 ματς έχουν μόλις 2 νίκες εναντίον της Μπόλτον και της Γούλβς και έχουν έρθει 4 φορές ισόπαλοι απέναντι στις Σάντερλαντ, Μάντεστερ Γιουν, Νόριτς και Σουόνσι. Εκτός έδρας η ομάδα έχει πετύχει σε 5 παιχνίδια, 3 νίκες ενάντια στις Άρσεναλ, Έβερτον και Γουέστ Μπρόμγουιτς ενώ έχει ηττηθεί 2 φορές από την Στόουκ και την Τότεναμ.
Η συνολική εικόνα της ομάδας δείχνει μια δυσκολία στην επίτευξη του γκολ. Παρατηρώντας τα νούμερα θα δούμε ότι η Λίβερπουλ έχει σκοράρει συνολικά σε 11 παιχνίδια μόλις 14 γκολ πράγμα που σημαίνει ότι πετυχαίνει 1,27 γκολ σε κάθε ματς, κάτι το οποίο σίγουρα προβληματίζει όταν έχεις παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στην έδρα σου και όταν η επιθετική γραμμή έχει κοστίσει κοντά στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα η αμυντική γραμμή τα πηγαίνει πολύ καλύτερα έχοντας δεχτεί 10 γκολ σε 11 ματς δηλαδή 0.9 γκολ ανά παιχνίδι. Στην έδρα της, η Λίβερπουλ έχει σκοράρει 8 φορές ενώ έχει δεχτεί 5 τέρματα ενώ μακριά από το Άνφιλντ έχει σκοράρει 6 φορές και έχει δεχτεί 5 γκολ. Γίνεται κατανοητό ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας είναι η τελική ενέργεια. Να αναφέρουμε ότι η ομάδα με την καλύτερη επίδοση στην επίθεση είναι η Μάντσεστερ Σίτυ η οποία πετυχαίνει ανά παιχνίδι 3.55 γκολ με δεύτερη να έρχεται η συμπολίτισσά της με 2.55 γκολ ανά ματς.

Στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού οι επιθετικοί που αναχώρησαν για άλλες πολιτείες ήταν οι Ν’Γκονγκ καθώς και ο Γιοβάνοβιτς που μπορεί να παίξει και σαν επιθετικός. Η μοναδική προσθήκη ήταν η επιστροφή του Ουαλού Μπέλαμι. Με το πέρας της μεταγραφικής περιόδου αμέσως άρχισαν να βγαίνουν διάφορα ονόματα επιθετικών στην επιφάνεια πράγμα που δείχνει ότι το κενό στην επιθετική γραμμή είναι φανερό. Με εξαίρεση τον Σουάρεζ, κανένας άλλος επιθετικός δεν έχει καταφέρει να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Ο Κάρολ κόστισε ένα καράβι λεφτά αλλά γίνεται πιο πολύ ντόρος για τον αν πίνει καμιά μπύρα παραπάνω παρά για τα γκολ που πετυχαίνει. Ο Μπέλαμι έχει βοηθήσει την ομάδα αλλά δεν είναι ο δεινός σκόρερ που χρειαζόμαστε. Ο Κάιτ που έχει ξεκινήσει την καριέρα του σαν σέντερ φορ στην Ολλανδία σκοράροντας με μεγάλη συχνότητα έχει μετατοπιστεί στα δεξιά. Τέλος να αναφέρουμε και τον νεαρό Στέρλινγκ ο οποίος είναι ένας πολλά υποσχόμενος επιθετικός χωρίς όμως να έχει πάρει ευκαιρίες ακόμα. Μοναδική λύση για την ομάδα φαίνετε να είναι η προσθήκη ενός επιθετικού με αίσθηση του γκολ.

Εγγράψου Σήμερα στο Newsletter του Getitnow.gr για να μην χάνεις προσφορά! Κάντε κλικ εδώ

Τα ονόματα των επιθετικών που ακουστήκαν για την ομάδα είναι πάρα πολλά. Εμείς απλά θα γράψουμε επιγραμματικά εδώ πέρα κάποιους από αυτούς. Αρχικά είναι κάποιοι παίχτες οι οποίοι δεν είναι τα λεγόμενα μεγάλα ονόματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αλλά έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία με τις ομάδες τους. Ντε Γιονγκ από την Τβέντε, Λεβαντόφσκι από Ντόρτμουντ, Αμπντουλάουε από Ανόβερο, Νταμιάο από Ιντερνασιονάλ καθώς και Λαβέτσι από Νάπολι είναι παίχτες που σίγουρα δεν περνάνε απαρατήρητοι. Υπάρχουν όμως και κάποια ονόματα παιχτών οι οποίοι μπορούν να λύσουν από την πρώτη μέρα το πρόβλημα της επιθετικής δυστοκίας. Πρώτος και καλύτερος ο Κάρλος Τέβεζ. Ένας από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς αυτή την στιγμή στον κόσμο αλλά κι ένας εξαιρετικά περίεργος χαρακτήρας. Οι τελευταίες φήμες από το νησί λένε ότι η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται για την ένταξη του παίχτη στην ομάδα ως δανεικό για έξι μήνες από τον Ιανουάριο. Επίσης ένα όνομα που θα συζητηθεί αρκετά για το επόμενο καλοκαίρι είναι αυτό του Ιγκουαΐν. Ο Αργεντίνος επιθετικός παρά την καταπληκτική χρονιά που διανύει δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Μουρίνιο. Η εμμονή του Μουρίνιο για την απόκτηση του Νεϊμάρ από την Ρεάλ ίσως οδηγήσει στην έξοδο τον 24χρονο Αργεντίνο. Τέλος έχει ακουστεί και το όνομα του Καβάνι από την Νάπολι αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη από την Ιταλική ομάδα να αφήσει τον παίχτη.
Κλείνοντας να πούμε ότι η διοίκηση της ομάδας έχει δηλώσει ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να ενισχύσουν την ομάδα και να την δούνε εκεί που της αξίζει, στην κορυφή του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Share on Google Plus

About Yiannis Dimitriadis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.