Αυτός ο Μάγος, ο μικρός, ο μέγας!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Europa League, Φάση των 16 (Επαναληπτικός)

Περί Κουτίνιο ο λόγος καθώς ο Βραζιλιάνος ισοφάρισε για τη Λίβερπουλ με ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ τρόπο το γκολ του Μαρσιάλ, και ουσιαστικά ψαλίδισε όλες τις ελπίδες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανατρέψει την κατάσταση. Το τελικό 1-1 (σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα), χάρισε στους κόκκινους περίλαμπρη πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League, όπου θα βρουν απέναντί τους τη Ντόρτμουντ!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Σαουθάμπτον (Κυριακή 20/3, 15:30 - OTE Sport 1 HD) στο St Mary's Stadium.

Ίσως να σκεφτόμασταν μερικοί, ότι η υπόθεση-πρόκριση έχει κριθεί, λίγο-πολύ, από το πρώτο ματς. Είχαν κριθεί αρκετά, μα ΟΧΙ όλα. Κι αυτό το επιβεβαίωσε η Γιουνάιτεντ από την αρχή του αγώνα στο Όλντ Τράφορντ.


Μια στιγμή (μαγείας) όμως, μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Ο Μικρός Μάγος της Λίβερπουλ, Φιλίπε Κουτίνιο... ζωγράφισε ξανά, και με ένα εκπληκτικό γκολ, έκανε το 1-1 (είχε ανοίξει προηγουμένως το σκορ ο Μαρσιάλ για τους γηπεδούχους) ακριβώς πριν τη λήξη του ημιχρόνου, παγώνοντας το Όλντ Τράφορντ!

Προσπάθησε να συνέλθει η Γιουνάιτεντ στην επανάληψη αλλά μάταια. Το γκολ του Κουτίνιο στάθηκε καθοριστικό (ιδίως σ' εκείνο το χρονικό σημείο) κι έτσι, στον πρώτο... Εμφύλιο Εκτός Συνόρων, η Λίβερπουλ βγήκε νικήτρια και με συνολικό σκορ 3-1, πήρε το χρυσό εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League!

Το ματς


Οι γηπεδούχοι, όπως αναμενόταν, ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι προσπαθώντας να πάρουν τον έλεγχο. Μετά από πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στη Γιουνάιτεντ. Στο 19', ο Λίνγκαρντ έπιασε ανενόχλητος τη κεφαλιά αλλά ο Μινιολέ έδιωξε με το ένα(!) χέρι σε κόρνερ! Τρομερή επέμβαση από τον Βέλγο. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, το σουτ του Μάτα κατέληξε άουτ.

Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, το παιχνίδι... άναψε για τα καλά. Η Γιουνάιτεντ είχε αναθαρρήσει και στο 22', ο Μαρσιάλ μπήκε στη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε, έφυγε ψηλά άουτ.


Από τη μεριά τους, οι κόκκινοι είδαν τον Κλοπ να... βγαίνει από τα ρούχα του με αυτά που συνέβαιναν στο Όλντ Τράφορντ και ανέβασαν στροφές λίγο αργότερα. Στο 28', ο Κουτίνιο σούταρε συρτά στην κίνηση αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ ο Ισπανός τερματοφύλακας μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Φιρμίνο στο 30'.


Κι εκεί που άρχισε να παίρνει... μπρος η Λίβερπουλ, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Μαρσιάλ μπήκε από τα αριστερά στη περιοχή, ο Κλάιν τον ανέτρεψε κι ο διαιτητής (ορθώς) υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και με ψύχραιμο πλασέ, νίκησε τον Μινιολέ και άνοιξε το σκορ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 32'.


Η απάντηση των κόκκινων ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Στάριτζ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από πλάγια θέση και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ντε Χέα! Και όσο οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να προσπαθούν να βάλουν και δεύτερο γκολ, ο Κουτίνιο βρήκε εξαιρετικά τον Χέντερσον αλλά ο δεύτερος έχασε τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 40', με την μπάλα να καταλήγει ψηλά.

Εν τέλει, αυτές οι δύο σπουδαίες φάσεις για τη Λίβερπουλ λειτούργησαν ως... προμήνυμα γιατί μπορεί να άργησε λίγο η ισοφάριση, αλλά ήρθε. Και ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Λίγο πριν την ανάπαυλα.


Η κοντινή προβολή του Ρόχο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μινιολέ στο 43' και μόλις δύο λεπτά αργότερα, η Γιουνάιτεντ το πλήρωσε. Ο Κουτίνιο πέρασε σαν... σταματημένο τον Βαρέλα από τα αριστερά και με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και ψύχραιμο... τσίμπημα της μπάλας, νίκησε από δύσκολη θέση τον Ντε Χέα για το 1-1 της Λίβερπουλ στο 45'! Τρελά πανηγύρια για τους κόκκινους, ακριβώς πριν τη λήξη του ημιχρόνου!

Η ομάδα του Φαν Χάαλ ήξερε ότι είχε να ανέβει έναν... Γολγοθά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν έδειχνε να πτοείται ιδιαίτερα. Είχε τη κυκλοφορία αλλά δεν μπορούσε να βρει τους απαραίτητους χώρους ώστε να απειλήσει τον Μινιολέ. Ράσφορντ (57') και Μαρσιάλ (63') επιχείρησαν σουτ αλλά αμφότερες οι προσπάθειές τους, κατέληξαν άουτ.


Οι κόκκινοι απείλησαν με τον Στάριτζ στο 62' αλλά ο Άγγλος επιθετικός έκανε κακό τελείωμα και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε (φανερώς απογοητευμένος) από τον Οριζί, ο οποίος μπήκε μέσα για να δώσει περισσότερα τρεξίματα. Κι αυτό έκανε.

Με τον χρόνο να κυλούσε εναντίον της, η Γιουνάιτεντ προσπαθούσε ακόμα να σκοράρει αλλά στο 72' ο Φελαϊνί έχασε μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας, από πλεονεκτική φάση, την μπάλα άουτ.

Ο Κουτίνιο, που ήταν η αιτία... απογοήτευσης σύσσωμου του Όλντ Τράφορντ και ο Ντε Χέα, ήταν οι πρωταγωνιστές σε δύο κρίσιμες φάσεις στη συνέχεια. Πρώτα ο Ντε Χέα μπλόκαρε το χλιαρό σουτ του Βραζιλιάνου στο 75', ενώ στο 78', ο Κουτίνιο έπιασε το δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Ισπανό σε τρομερή απόκρουση!


Τα τελευταία λεπτά ήταν απολύτως διαδικαστικά. Ο χρόνος είχε πια τελειώσει για την Μάντσεστερ και με την συμπλήρωση των 90', μια μερίδα οπαδών των κόκκινων διαβόλων, άρχισε να αποχωρεί από το γήπεδο. Ο Ντε Χέα σταμάτησε δύο φορές (90', 90+1') τον (δραστήριο) Οριζί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρασε ως αλλαγή ο Κριστιάν Μπεντέκε!

Σχόλιο


Συνολικά, και στα δύο ματς, η ομάδα του Κλοπ ήταν καλύτερη και έδειξε γιατί άξιζε να πάρει την πρόκριση για τους 8 του Europa League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση στη ρεβάνς, αλλά η γκολάρα του Κουτίνιο πριν το ημίχρονο, ουσιαστικά της έκοψε τα φτερά.



Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαρέλα, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Κάρικ, Φελαϊνί, Λίνγκαρντ, Μάτα, Μαρσιάλ, Ράσφορντ
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μίλνερ, Τσαν, Χέντερσον (Άλεν 72'), Λαλάνα, Κουτίνιο, Φιρμίνο (Μπεντέκε 84'), Στάριτζ (Οριζί 67')

Some things never change...
Posted by Liverpool FC on Thursday, 17 March 2016


Goes one way, then the other...
Posted by Liverpool FC on Thursday, 17 March 2016




YES! It ends 1-1 and we're through to the UEFA Europa League quarter-finals with a 3-1 aggregate score!
Posted by Liverpool FC on Thursday, 17 March 2016



What a time to score your first goal against Manchester United, Philippe Coutinho!
Posted by Liverpool FC on Thursday, 17 March 2016




Here are the teams in the UEFA Europa League quarter-finals! Who do you want to face next?
Posted by Liverpool FC on Thursday, 17 March 2016



Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.