Και κάτι από ΝΒΑ

Μετά το τελευταίο στραπάτσο με την ισοπαλία κόντρα στην Blackburn να πω την αλήθεια ήθελα να ξεφύγω λίγο απ' την Liverpool, να αλλάξω λίγο παραστάσεις. Και φυσικά, βρήκα αυτό που έψαχνα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ

Παρ' ότι το blog είναι καθαρά και αποκλειστικά για θέματα που αφορούν την μεγαλύτερη ομάδα της Αγγλίας, λέω να κάνω μια μικρή αναφορά στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου και το τι πρέπει να περιμένουν οι Liverpudlians που παρακολουθούν ΝΒΑ. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ένας εκ των παραγόντων της ομάδας μας είναι και ο LeBron James, που αγωνίζεται στους Miami Heat.

Απ' τις ομάδες που χρήζουν προσοχής είναι φυσικά οι περσινοί φιναλίστ. Μετά το κάζο στους περσινούς τελικούς, οι Heat μπαίνουν πιο αποφασισμένοι και πιο σοβαροί από ποτέ, δείχνοντας πως τα μεγάλα λόγια ανήκουν στο παρελθόν και το μόνο που θέλουν είναι να κάνουν την δουλεία τους όσο γίνεται καλύτερα. Ακλόνητο φαβορί για το δαχτυλίδι φέτος όσο κι αν δεν αρέσει σε εχθρούς και φίλους. Με την αγία τριάδα Wade-James-Bosh στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με κάποιες έξυπνες προσθήκες(Shane Battier) καθώς και με την ομοιογένεια που έλειπε πέρυσι οι Heat πάνε για το δικό τους τώρα ή ποτέ.

Ένα ακόμα φαβορί φέτος είναι οι Chicago Bulls. Η ομάδα του MVP του περσινού πρωταθλήματος, Derrick Rose, μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα με σκοπό να πάει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Κρατώντας τον ίδιο κορμό και έχοντας μια πολύ σημαντική προσθήκη, αυτή του Hamilton, οι Bulls μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι μέσα στα φαβορί. Όσο ειδικά ο Rose καθαρίζει την μπουγάδα(βλέπε παιχνίδι με Lakers τα Χριστούγεννα) δεν έχουν να φοβούνται τίποτα στο Chicago.

Ένα ακόμα φαβορί είναι, μια απ' τις πλέον διαφημισμένες ομάδες της λίγκας, οι New York Knicks. Τα τελευταία χρόνια, και αφού σπατάλησε ένα κάρο λεφτά για παίχτες οι οποίοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν, άγγιξε τον πάτο. Με τις προσθήκες όμως των Amare Stoudemire και Carmelo Anthony πέρυσι, καθώς και με τις φετινές μεταγραφές των Tyson Chandler και Baron Davis, στο μεγάλο μήλο είναι αποφασισμένοι για μεγάλα πράγματα. Σκοπός τους να πετάξουν μια για πάντα τον μανδύα του looser που κατέχει η ομάδα και να την κάνουν μια ομάδα νικήτρια. Ο χρόνος θα δείξει αν θα καταφέρουν να πάνε μακριά την ιστορία. Πάντως , οι οιωνοί είναι με το μέρος τους.

Απ' την δυτική περιφέρεια τώρα, καθώς οι προαναφερθείσες ομάδες είναι εξ' ανατολάς, μεγάλο φαβορί φέτος φαντάζει η Oklahoma City Thunder. Στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον, δείχνει ένα καλοδουλεμένο σύνολο και σε συνάρτηση με τον μικρό μέσο όρο ηλικίας, είναι ικανό για πολύ μεγάλα πράγματα. Η ομάδα αυτή έχει στον ρόστερ της τον καλύτερο, για μένα, παίχτη στην λίγκα Kevin Durant. Είναι ένας παίχτης πραγματική καλαθομηχανή και είναι ένας παίχτης που μπορεί να γυρίσει μόνος του τα παιχνίδια. Σίγουρα, η δική του απόδοση θα παίξει μεγάλο ρόλο για την μετέπειτα πορεία των κεραυνών στο πρωτάθλημα.

Στα φαβορί μπορεί να κατατάξει κάποιος και τους Clippers. Δεν είναι αστείο. Το κλοτσοσκούφι του ΝΒΑ πλέον δείχνει τα δόντια του σε όλους. Με την μεγάλη ανταλλαγή που έφερε στην California τον Chris Paul και με την προσθήκη του πολύπειρου Chansey Billups σε συνδυασμό με την εκρηκτικότητα των Blake Griffin και Deandre Jordan, κάνει τους Clipps ομάδα φόβητρο, ομάδα που είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Ήδη έχει δείξει δείγματα γραφής ο εξαιρετικός μέχρι στιγμής Paul, που δείχνει πως θα πάρει την ομάδα απ' το χεράκι και θα την οδηγήσει ψηλά.

Επίσης, οι κλασσικές δυνάμεις της λίγκας Boston Celtics, Los Angeles Lakers, San Antonio Spurs είναι ομάδες που αν τις υποτιμήσεις θα το πληρώσεις ακριβά, που όμως δεν φαίνονται ικανές να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου, η καθεμιά για τον δικό της λόγο. Το ίδιο ισχύει και για τους Orlando Magic του Σούπερμαν Dwight Howard.

Το σίγουρο είναι πως αν και κουτσουρεμένη η χρονιά θα μας αποζημιώσει πλήρως. Γι' αυτό Liverpudlians που παρακολουθείται ΝΒΑ ετοιμαστείτε για μεγάλη σεζόν!

Λίγη απ' την μαγεία. Ίσως η καλύτερη διαφήμιση του ΝΒΑ!


Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.