Ένας φίλος ονόματι Ντάνι (vid)



Την Δευτέρα το βράδυ η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει στο Λονδίνο την Φούλαμ. Μια ομάδα στην οποία αρχηγός είναι ο Ντάνι Μέρφι. Ένας μέσος που αγαπήθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας προσφέροντας πολλά στην αγαπημένη μας Λίβερπουλ.
Ο Ντάνι Μέρφι, γνωστός και σαν Σούπερ Νταν, γεννήθηκε στο Τσέστερ στις 18 Μαρτίου του 1977. Σαν σχολιαρόπαιδο εντάχθηκε στις ακαδημίες της Κρου και δουλεύοντας αρκετά στις προπονήσεις κατάφερε να κληθεί στις μικρές εθνικές της Αγγλίας. Το ντεμπούτο του με την Κρου πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 1994. Σιγά σιγά κατάφερε να καθιερωθεί στην ομάδα του στην θέση του επιθετικού χαφ. Οι σκάουτερ της Λίβερπουλ εκείνη την εποχή διέκριναν το ταλέντο του και στις 15 Ιουλίου 1997 ο 20χρονος τότε Ντάνι υπέγραψε στους Κόκκινους, οι οποίοι έδωσαν στην Κρου σαν αντάλλαγμα 1.500.000 Λίρες.
Τα πρώτα χρόνια του Ντάνι στην ομάδα δεν ήταν όπως θα τα φανταζότανε. Ο προπονητής του Ζεράρ Ουγιέ δεν έδειχνε να τον εμπιστεύεται κι έτσι το 1999 ο Ντάνι επέστρεψε στην Κρου σαν δανεικός. Ο χαρακτήρας του όμως είναι τόσο δυνατός που δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να δουλεύει σκληρά. Δυο χρόνια αργότερα, την σεζόν 2001-2002, ο Ουγιέ πείστηκε για την ποιότητα του παίχτη και του εμπιστεύτηκε θέση στην βασική ενδεκάδα. Ο Ντάνι δεν απογοήτευσε κανέναν στο Άνφιλντ. Καθιερώθηκε στην Λίβερπουλ και την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2002-2003, ανακηρύχτηκε κορυφαίος παίχτης της σεζόν για την Λίβερπουλ. Παράλληλα έγινε ένα σύμβολο για τους φανατικούς οπαδούς της Λίβερπουλ ύστερα από τα τρία γκολ που πέτυχε απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις ισάριθμες νίκες με 1-0.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά στην συνέχεια καθώς ο καινούργιος προπονητής Ράφα Μπενίτεζ δεν τον ήθελε στην ομάδα. Έτσι ο Μέρφι μετακόμισε στην Τσάρλτον έναντι του ποσού των 2.5 εκατ. Λιρών . Η Τότεναμ είχε ενδιαφερθεί επίσης για τον Ντάνι αλλά εκείνος ήθελε να πάει σε ομάδα που θα του προσέφερε σίγουρη θέση στην ενδεκάδα γι αυτό και προτίμησε την Τσάρλτον. Οι εμφανίσεις του εκεί ήταν εξίσου εντυπωσιακές στο πρώτο μισό της θητείας του, αλλά η απόδοση του έπεσε αργότερα κι έτσι μετά από 1.5 χρόνο η Τότεναμ πλήρωσε στην Τσάρλτον 2 εκατ. Λίρες για να τον πάρει στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Στην Τότεναμ ο Μέρφι έμεινε 1.5 χρόνο μην έχοντας αρκετές συμμετοχές. Έτσι στις 31 Αυγούστου του 2007 ο Ντάνι μετακόμισε σε διπλανή γειτονιά του Λονδίνου για λογαριασμό της Φούλαμ, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το ποσό.
Στην Φούλαμ ο Ντάνι βρήκε ξανά την ποδοσφαιρική του Ιθάκη. Ο Μέρφι έγινε βασικός και αναντικατάστατος στην νέα του ομάδα και το 2008 πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού το οποίο κρατάει μέχρι και σήμερα. Στις 18 Μαΐου του 2010, ο Ντάνι οδήγησε σαν αρχηγός την ομάδα της Φούλαμ στον αγωνιστικό χώρο του Αμβούργου για τον τελικό του Europa League απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Ισπανική ομάδα είχε κερδίσει το τρόπαιο στην παράταση επικρατώντας με 2-1.
Με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας ο Ντάνι Μέρφι έχει 9 συμμετοχές έχοντας πετύχει 1 γκολ. Βρέθηκε ένα βήμα πριν την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 αλλά ένας τραυματισμός την τελευταία στιγμή τον άφησε εκτός αποστολής.
Ο Μέρφι συνολικά με την Λίβερπουλ έχει 246 συμμετοχές και 44 γκολ κι έχει κερδίσει ένα FA Cup το 2001, 2 League Cup (2001, 2002), ένα Σούπερ Καπ Αγγλίας το 2001 και φυσικά το κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2001.
Μέχρι και σήμερα είναι στενός φίλος του αρχηγού μας Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο Ντάνι έφυγε νωρίς από την Λίβερπουλ και είχα ακόμα πολλά να προσφέρει.


Δείτε κάποια γκολ του Ντάνι Μέρφι με την φανέλα της Λίβερπουλ

Share on Google Plus

About Yiannis Dimitriadis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.