Χαλαρό ξεμούδιασμα

Ανέκαθεν ο θεσμός του κυπέλλου έκρυβε παγίδες. Κάθε μεγαθήριο του νησιού αν έκανε το λάθος να υποτιμήσει έναν αντίπαλο κατώτερης κατηγορίας σίγουρα θα το πλήρωνε πολύ ακριβά. Ευτυχώς όμως η ομάδα μας χθες δεν είχε διάθεση για καρδιοχτύπια και το απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Σίγουρα η Oldham για κάποιους δεν ήταν και ο πλέον ενδεικτικός αντίπαλος για να δούμε αν η ομάδα βρήκε τον δρόμο της. Βοήθησε όμως και αυτή, μια ομάδα που αγωνίζεται στην League One της Αγγλίας, να γίνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό και έδειξε πως δεν ήρθε για σκοπιμότητες στο Anfield. Εξάλλου, γι' αυτές τις ομάδες τέτοια παιχνίδια είναι συλλογή εμπειριών.

Η εντεκάδα πάνω-κάτω ήταν αυτή που περίμενα, με μόνη εξαίρεση τον Reina κάτω απ' τα γκολπόστ καθώς θα ήθελα να δω τον Doni στο χτεσινό ματς. Κατά τ' άλλα ο King Kenny απ' την μία έδωσε ευκαιρίες σε παίχτες όπως ο Coates και ο Aurelio να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, απ' την άλλη αρχίζει να ''ψήνει'' στα 90λεπτα τον αρχηγό ώστε να ανεβάσει κι άλλο στροφές. Απ' τα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού ο καθένας θα καταλάβαινε πως δεν θα έβλεπε κάποια σούπα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ καλό και- θα το ξαναπώ- σε αυτό βοήθησε πολύ η Oldham. Σαφώς καλύτεροι οι Reds είχαν πάρει τα ηνία του ματς όμως για άλλη μια φορά έπρεπε να δεχθούν ένα ισχυρό σοκ για να πάρει μπρος η μηχανή. Το εξαιρετικής ομορφιάς γκολ του Simpson ήταν το έναυσμα για την αντεπίθεση της ομάδας. Να πω την αλήθεια, μου θύμισε το παιχνίδι με τη Newcastle καθώς έπρεπε και σε εκείνο το παιχνίδι να δεχθεί η ομάδα πρώτη το γκολ για να πάρει μπροστά. Η απάντηση ευτυχώς για όλους ήταν άμεση με τον συνήθει ύποπτο Craig Bellamy. Στην συνέχεια η ομάδα πίεσε να ανατρέψει πλήρως το σκηνικό για να το πετύχει με τον αρχηγό Steven απ' την άσπρη βούλα. Πλέον το σκηνικό είχε ανατραπεί πλήρως και τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην ομάδα εκτός απ' τον κακό της εαυτό.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, πράγμα λογικό κατά την άποψή μου, όμως η ομάδα αντάμειψε με άλλα τρία τέρματα και με αρκετά καλή εμφάνιση. Θετικό στοιχείο ο πλουραλισμός στην επίθεση καθώς σκόραραν τρεις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Το γκολ του Shelvey όπου διαμορφώνει το 3-1 απλά κλειδώνει το παιχνίδι και δίνει στους κόκκινους την δυνατότητα να χαμηλώσουν ταχύτητα μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Τα γκολ των Carroll(σκοράρει ανήμερα των γενεθλίων του ένα πολύ όμορφο τέρμα ψυχολογίας, χρειάζεται ο καλός Carroll στην συνέχεια) και Downing- για τον Stewie ήταν το πρώτο του με την κόκκινη φανέλα- έδωσαν διαστάσεις θριάμβου και παράλληλα ανέβασαν την ψυχολογία των σκόρερ. Θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη έκταση το αποτέλεσμα όμως οι Latics είχαν σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακά του, Cisak.

Λίγο-πολύ αναμενόμενη η σημερινή εμφάνιση που δίνει στην ομάδα την δυνατότητα να χτίσει ψυχολογία εν' όψει της πρώτης αναμέτρησης για τον ημιτελικό του League Cup κόντρα στην Manchester City στο Citi of Manchester. Και επειδή η τελευταία επίσκεψη δεν ήταν και η καλύτερη και επειδή οι αναμνήσεις είναι νωπές, ο Dalglish και οι παίχτες του οφείλουν να αφήσουν στην άκρη το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Αγωνιστικά, θετική ήταν η επιστροφή του Aurelio στην βασική εντεκάδα, ενός παίχτης που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια. Απ' την άλλη, ο Coates δείχνει πως ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας καθώς έκανε αρκετά χαζά, για την κλάση του,  λάθη. Αρκετά καλός και ο Kelly ενώ για Carroll και Downing που αναφέρθηκα νωρίτερα, περιμένω καλύτερη εμφάνιση στον ημιτελικό από εκείνη πριν τέσσερις μέρες.

Υ.Γ. Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι λέει ο σοφός λαός. Λέτε να ισχύει το ίδιο και με τα μεταγραφικά της ομάδας;

Υ.Γ.1 Ήρθε ο καιρός η ομάδα να κάνει ΕΞΥΠΝΕΣ κινήσεις. Να μην δίνει ένα κάρο λεφτά για παίχτες αμφιβόλου αξίας...

Χρήστος Τσάλτας

Δημοσιεύτηκε: 7/1/2012 4:45
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.