Ένα βήμα πιο κοντά

Είχαμε ανάγκη από μια μεγάλη εμφάνιση. Είχαμε ανάγκη από μια μεγάλη χαρά. Αναμφίβολα το χθεσινό παιχνίδι ήταν τεράστια ευκαιρία για τους Reds να δείξουν πως παραμένουν μεγάλη ομάδα παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα. Και όντως αυτή η φανέλα είναι πραγματικά μεγάλη και ζυγίζει ΤΟΝΟΥΣ


Πριν το παιχνίδι είχαμε τονίσει πολλές φορές την σημασία ενός θετικού αποτελέσματος που θα έχριζε την ομάδα φαβορί για το Wembley. Το City of Manchester αναμφίβολα δεν ήταν και η πιο φιλόξενη έδρα για την ομάδα καθώς οι δύο τελευταίες επισκέψεις της ήταν συνδυασμένες με ισάριθμες τριάρες. Σήμερα όμως καμία τριάρα δεν επηρέασε την απόδοση της ομάδας. Κανένας και τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει την κόκκινη καλοκουρδισμένη μηχανή του King Kenny.

Η εντεκάδα πάνω κάτω ήταν αναμενόμενη με μοναδική αλλαγή αυτή του Kelly αντί του Enrique. Στόχος ήταν εξ' αρχής το μηδέν στην άμυνα και στην συνέχεια πίεση για το γκολ. Άλλωστε ο Dalglish είχε τους κατάλληλους παίχτες κατά την άποψή μου για να κάνει τα σχέδιά του πραγματικότητα.

Η έναρξη του αγώνα ήταν ονειρεμένη για την ομάδα. Πίεση ψηλά απ' το πρώτο λεπτό και μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο αριθμούσε δύο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ με Carroll και Gerrard όμως ο Hart έδειξε για άλλη μια φορά το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι. Στο 13ο λεπτό όμως ήρθε η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι. Ο εκ των κορυφαίων της ομάδας απόψε Daniel Agger κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Stevie. Έτσι, μπήκαν οι βάσεις για το αβαντάζ της ομάδας. Η συνέχεια του ημιχρόνου ήταν ισορροπημένη. Η City δεν μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις καθώς η αλληλοκάλυψη των παιχτών των Reds ήταν άψογη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειληθεί ο Reina που ήταν πολύ σταθερός σε όλο το παιχνίδι,

Στην επανάληψη οι Citizens πίεσαν με στόχο την γρήγορη ισοφάριση όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ καθώς απ' την μία η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν άψογη, απ' την άλλη οι επιθέσεις γίνονταν με ανορθόδοξο τρόπο και ομάδες σαν την Liverpool σχεδόν ποτέ δεν δέχονται με τέτοιο τρόπο τέρματα. Έτσι έμεινε το υπέρ της ομάδας μας σκορ που δίνει ώθηση εν' όψει επαναληπτικού.

Σήμερα αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Φυσικά αξίζει πολλά μπράβο και ο Dalglish ο οποίος δικαιολόγησε απόλυτα το προσωνύμιο του βασιλιά. Αρχοντικό στήσιμο και πετυχημένες αλλαγές συνέβαλλαν ώστε να έρθει το νικηφόρο αποτέλεσμα. Πολλά μπράβο και στον Carroll που πάλευε μόνος του με την άμυνα της City και της δημιουργούσε μπελάδες καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τον εαυτό του. Αν πετύχαινε και το γκολ στο 5ο λεπτό τότε το βραβείο του πολυτιμότερου παίχτη θα το κέρδιζε δικαιωματικά.

Υ.Γ. Τελείωσε ΜΟΝΟ το πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο θα γίνει στο Anfield γι' αυτό η ομάδα δεν πρέπει επουδενί να επαναπαυθεί.

Υ.Γ.1 Ονόματα διαβάζουμε και ονόματα δεν βλέπουμε. Άντε να δούμε...

Χρήστος Τσάλτας

Δημοσιεύτηκε: 12/1/2012 00:43
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.