Manchester City - Liverpool (pre-game)


Το πρώτο ντέρμπι του 2012 διεξάγεται σήμερα στην Αγγλία. Στις 10 το βράδυ η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Λίβερπουλ στο Etihad Stadium. Οι δυο ομάδες θέλουν όσο τίποτα άλλο την νίκη. Οι μεν γηπεδούχοι για να παραμείνουν στην κορυφή και την νέα χρονιά, οι δε φιλοξενούμενοι για να ξαναπιάσουν την Τσέλσι στην 4η προνομιούχο θέση.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν φαίνεται να είναι στην καλύτερη της κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Στις προηγούμενες δυο αναμετρήσεις δεν κατάφερε να πάρει την νίκη ενώ δεν σκόραρε και κάποιο γκολ σε αυτές. Από την άλλη μεριά στην έδρα της δείχνει ανίκητη έχοντας μέχρι στιγμής το απόλυτο σε εννιά παιχνίδια σκοράροντας μάλιστα 28 φορές ενώ έχει δεχτεί μόλις 4 γκολ. Για τους Σίτιζενς αμφίβολος είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος όμως θα είναι στην διάθεση το Ρομπέρτο Μαντσίνι κατά πάσα πιθανότητα.

Στην Λίβερπουλ η ψυχολογία είναι ανεβασμένη μετά την επικράτηση επί της Νιούκαστλ την περασμένη Παρασκευή. Οι Κόκκινοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, πέτυχαν 3 γκολ και σε συνδυασμό με τις γκέλες των άλλων διεκδικητών της 4ης θέσης βρίσκονται πλέον σε απόσταση αναπνοής από αυτήν. Μεγάλο ρόλο στην ανεβασμένη ψυχολογία της ομάδας παίζει και η επιστροφή του αρχηγού Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος όχι μόνο αγωνίστηκε απέναντι στους Ανθρακωρύχους αλλά πέτυχε και το τρίτο γκολ της ομάδας. Ο Κένι Νταλγκλίς δεν μπορεί να υπολογίζει στον μακροχρόνια τραυματία Λούκας ενώ επιστρέφει ο Λούις Σουάρες από την τιμωρία της μιας αγωνιστικής για την χειρονομία στο ματς με την Φούλαμ. Μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν για να αγωνιστεί βασικός ο Τζέραρντ.

Την περασμένη χρονιά η Σίτι κέρδισε την Λίβερπουλ στο Έτιχαντ με 3-0 αλλά η παράδοση είναι με το μέρος των Κόκκινων, οι οποίοι έχουν χάσει μόλις το περυσινό ματς στις τελευταίες 13 μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Share on Google Plus

About Yiannis Dimitriadis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.