Καλό ταξίδι Gary (pics)


Δυστυχώς το 2012 δεν ξεκίνησε καλά για την οικογένεια της Λίβερπουλ. Ο Gary Ablett, παλαίμαχος αμυντικός της ομάδας μας και προπονητής της αναπληρωματικής ομάδας για κάποιο διάστημα, άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 46 ετών, ύστερα από 16μήνη άνιση μάχη με τον καρκίνο.

O Gary Ablett γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 19 Νοεμβρίου του 1965. Από μικρός έδειξε το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο κι έτσι οι πόρτες της ακαδημίας της Λίβερπουλ άνοιξαν το 1982 για να τον υποδεχτούν. Έμεινε για 3 χρόνια στους μικρούς της ομάδας και το 1985 πήρε προαγωγή για την μεγάλη ομάδα. Τον πρώτο καιρό δεν αγωνιζόταν πολύ και πήγε δανεικός για να "πάρει" παιχνίδια στην Ντέρμπι και ύστερα στην Χαλ.

Το ντεμπούτο του με την Λίβερπουλ το πραγματοποίησε στις 20 Δεκεμβρίου του 1986 σε παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στην Τσάρλτον. Το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Προπονητής της ομάδας μας τότε ήταν ο Κένι Νταλγκλίς.
Από εκείνη στην στιγμή και μετά ο Ablett ήταν πολύτιμο μέλος της ομάδας και πραγματοποίησε 147 εμφανίσεις πετυχαίνοντας 1 γκολ. Το μοναδικό του τέρμα το πέτυχε στις 18 Απριλίου του 1987 στην εντός έδρας νίκη με 3-0 απέναντι στην Νότινχαμ Φόρεστ.
Τον Φεβρουάριο του 1991 ο Κένι Νταλγκλίς παραιτήθηκε από τον πάγκο της Λίβερπουλ και ο αντικαταστάτης του Σούνιες αποφάσισε το επόμενο καλοκαίρι να πουλήσει τον Gary στην συμπολίτισσα Έβερτον. Αγωνίστηκε για 4 χρόνια εκεί και ακολούθησαν η Μπέρμιγχαμ και η Μπλάκπουλ.
Το καλοκαίρι του 2006 επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του για να αναλάβει θέση προπονητή στην αναπληρωματική ομάδα της Λίβερπουλ, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος των αναπληρωματικών το 2008.


Τον Μάιο του 2009 αποχώρησε από την ομάδα και λίγες μέρες αργότερα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Στόκπορτ. Το καλοκαίρι του 2010 εντάχθηκε για λίγο διάστημα στο προπονητικό τιμ της Ίπσουιτς αλλά δεν έμεινε πολύ καθώς διαγνώσθηκε μια μορφή καρκίνου στο αίμα του.
Την πρωτοχρονιά του 2012 ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Μέχρι τελευταία στιγμή απέδειξε πόσο μεγάλος αγωνιστής ήταν.

Οι παίχτες της Λίβερπουλ θα αγωνιστούν στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι φορώντας μαύρα περιβραχιόνια για να αποδώσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Gary.

Καλό ταξίδι Gary. Δεν θα είσαι ποτέ μόνος. Είμαστε σίγουροι ότι μαζί με τα 96 παιδιά του Hillsborough και τον Bill Shankley θα παρακολουθείτε την αγαπημένη σας ομάδα σε κάθε παιχνίδι.

Ο Gary Ablett και ο Kenny Dalglish με τις συντρόφους τους στην κηδεία για τα θύματα του Hillsborough

Ο Ablett μαζί με τον Barry Venison κρατώντας το τρόπαιο του πρωταθλήματος του 1990

Ο Gary Ablett στα δεξιά πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του FA Cup το 1989. Το κύπελλο βρίσκεται στα χέρια του Ronnie Whelan
Share on Google Plus

About Yiannis Dimitriadis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.