Η Liverpool των δώρων

Τείνει να γίνει ρουτίνα πλέον. Για ένα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος στο Anfield η ομάδα του Dalglish παραχωρεί ισοπαλία. Αυτή είναι η όγδοη εφέτος σε δώδεκα παιχνίδια. Μια ισοπαλία που μπορεί βάση του αγώνα να ήταν φυτολογική, όμως πονάει πολύ την ομάδα μας στο χειρότερο ίσως timing.

Πριν καλά καλά ξεκινήσει το παιχνίδι ο Dalglish είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τραυματισμού του Jose Enrique. Αντικαταστάτης του δεν ήταν ο Fabio Aurelio αλλά ο Martin Kelly, ο οποίος δεν ήταν κακός σήμερα, αντιθέτως μάλιστα. Κατά τ' άλλα είχαμε και την επιστροφή του αρχηγού Gerrard και όλα έμοιαζαν ιδανικά. Λογαριάζαμε όμως χωρίς τον Harry Redknapp.

Με άριστο κοουτσάρισμα, ο επόμενος προπονητής της εθνικής Αγγλίας κατά την άποψή μου, μπλόκαρε όλα τα επιθετικά ατού της ομάδας μας και παράλληλα δεν άφησε να φανούν οι απουσίες των Defoe, Lennon, Van Der Vaart και Hudlestone.

Με την έναρξη του ματς οι κόκκινοι μπήκαν δυνατά(έχοντας τον Suarez στον πάγκο) και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις μπροστά στην εστία του Brad Friedel χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, πέρα από τα σουτ των Spearing και Johnson τα οποία είτε εξουδετερώθηκαν, είτε πέρασαν άουτ. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν σχετικά χαλαρά το μηδέν στην άμυνα.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν. Η φλυαρία της ομάδας συνεχίστηκε, ο King Kenny προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση επιθετικά βάζοντας Suarez και Downing αντί των Kuyt και Bellamy όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Αν δεν ήταν κι ο Reina δηλαδή στο τετ α τετ με τον Bale ίσως να μιλάγαμε για την πρώτη εντός έδρας ήττα μας για φέτος(αν ο δεύτερος έκανε καλύτερο πλασέ δηλαδή).

Το σημαντικότερο όλων είναι πως απόψε χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσουμε στην 4η θέση. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας και ελπίζω η ομάδα κάποια στιγμή να ρολάρει. Της χρειάζεται ένα ντεμαράζ νικών ώστε να πάρει τα πάνω της.

Καλύτερος παίχτης της ομάδας για μένα μαζί με τον Andy Carroll είναι και ο Martin Kelly. Ο πρώτος ήταν σε πολύ καλή βραδιά, πήρε τις περισσότερες μονομαχίες κι έσπαγε σωστά την μπάλα. Αν πετύχαινε και το τέρμα στην χαμένη του ευκαιρία θα ήταν με διαφορά ο πολυτιμότερος του ματς. Ο Άγγλος πλάγιος μπακ τώρα δείχνει πως όσο παίρνει παιχνίδια στα πόδια του ωριμάζει όλο και περισσότερο. Πολύ καλές μεταβιβάσεις, πήγε περίφημα με τον δαίμονα Bale και έδειξε πως θα αποτελέσει το μελλοντικό δεξί μπακ της εθνικής Αγγλίας. Φτάνει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Επόμενος σταθμός για την αρμάδα του Dalglish το Old Trafford. Η μεγαλύτερη πρόκληση έρχεται σε πέντε μέρες για την ομάδα μας. Με διπλό τα δεδομένα αλλάζουν. Μπορούμε να το πετύχουμε είμαι σίγουρος.

Υ.Γ. Εύχομαι να μην έχουμε ανάλογη διαιτησία με αυτή που έτυχε η Chelsea προχθές. Στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η United ακόμα γελάνε τα τσιμέντα του Stamford Bridge...

Υ.Γ.1 Όλα τα λεφτά ο γάτος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Πραγματικός πρωταγωνιστής.

Υ.Γ.2 Δεύτερη σερί χρονιά που δεν κερδίζουμε την Tottenham. Ανησυχητικό...

Χρήστος Τσάλτας

Δημοσιεύτηκε: 7/2/2012 1:07
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.