Στατιστικά Martin Skrtel

Ήταν 5 Οκτώβρη του 2008 όταν ο Martin Skrtel υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο που τον άφησε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα την σεζόν 2008-2009.

Το ταξίδι όμως προς την καταξίωση δεν άργησε να έρθει και σήμερα ο Σλοβάκος είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες στην ανοδική πορεία του συλλόγου την φετινή σεζόν.

Ο Σλοβάκος αμυντικός έφτασε στην Liverpool τον Ιανουάριο του 2008 από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και όλοι τον θεωρούσαν ικανό για μια μεγάλη καριέρα στην Premier League με την φανέλα των Reds.

Οι συχνοί όμως τραυματισμοί και κάποια λάθη του κόστισαν  αρκετά  δημιουργώντας  αμφιβολίες  στο μυαλό των οπαδών αν και η σεζόν 2010-2011 έδειξε πως ο Σλοβάκος μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα.

Η φετινή σεζόν όμως δείχνει να είναι η καλύτερη στην μέχρι τώρα καριέρα του στην Liverpool αφού πλέον αισθάνεται ηγέτης και στυλοβάτης της άμυνας αποδεικνύοντας σε όλους πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα ένα ενδιαφέρον στατιστικό για τον Skrtel συγκρίνοντας τις σεζόν του από την ημέρα που αποκτήθηκε μέχρι και σήμερα.


Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα ο Σλοβάκος αμυντικός έχει βελτιώσει αισθητά την απόδοσή του ενώ έχουν μειωθεί και τα λάθη!


Με Skrtel και Agger στο βασικό σχήμα η Liverpool φέτος έχει δεχθεί μόλις 21 γκολ.Δείτε παρακάτω ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό συγκρίνοντας το αμυντικό δίδυμο της Liverpool με το αμυντικό δίδυμο των Arsenal,Chelsea,Tottenham,Manchester United και Manchester City:


Στο πίνακα βλέπουμε πως ενώ ο Kompany θεωρείτε ο καλύτερος αμυντικός της φετινής Premier League ο Martin Skrtel δείχνει να έχει πιο καθοριστικό και σημαντικό ρόλο στην άμυνα σε σύγκριση με τον Kompany.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό είναι και τα λάθη που διαπράττουν στους αγώνες με τον Skrtel να έχει βελτιωθεί αισθητά σε αυτό το κομμάτι έχοντας μέσο όρο 0 λάθη σε σύγκριση με τους Koscielny,Mertesacker,Terry που κάνουν 3 αμυντικά λάθη ανά αγώνα!

Στο παρακάτω πίνακα μπορούμε να δούμε ότι ο Σλοβάκος φέτος δείχνει να έχει έναν πιο επιθετικό ρόλο σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν του σκοράροντας μέχρι στιγμής 2 φορές με κεφαλιά σε Bolton και Aston Villa.


Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γκολ του Agger στο παιχνίδι με την Man.Und για το FA Cup το περασμένο σαββατοκύριακο αποδεικνύοντας πως η εξουσία δεν είναι το παν,αλλά παίζει σημαντικό ρόλο το πάθος και η εναέρια δύναμη ενός αμυντικού αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητές του.

Πλάι στον Agger ο Σλοβάκος φαίνεται πως βρήκε το άλλο του μισό βελτιώνοντας πολύ το παιχνίδι του ωφελώντας την Liverpool καθώς δείχνει πως η ομάδα βρήκε μια σταθερή βάση για το κέντρο της άμυνας που μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Οι οπαδοί είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι αφού βλέπουν τον Skrtel να ωριμάζει χρόνο με τον χρόνο και να βελτιώνεται συνεχώς δείχνοντας πως είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στο πρωτάθλημα.

Τα παραπάνω στατιστικά είναι από την εταιρία opta statics.
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.