Ο αναγκαίος Suarez

Δεν μου κάνει εντύπωση που για μια ακόμα φορά πρόσωπο των ημερών είναι για την ομάδα μας ο Luis Suarez. Το ότι θα συνεχιζόταν η διαμάχη του με τον Evra μετά από όσα συνέβησαν στο μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου το θεωρώ λίγο-πολύ αναμενόμενο. Το ότι θα έπαιρνε όμως το θέμα αυτό τόσο μεγάλη έκταση και θα είχε τόσα πολλά επεισόδια, ομολογώ πως ούτε κι εγώ δεν το περίμενα.

Είναι μια σαπουνόπερα που έχει παρατραβήξει. Το ''ξεκατίνιασμα'' μεταξύ Luis Suarez και Patrice Evra μετά από μία-δύο-το πολύ- μέρες κατάντησε γραφικό και κουραστικό. Έληξε ομαλά όμως με την δημόσια συγνώμη του Ουρουγουανού. Κάπου εκεί πίστευαν όλοι(όπως κι εγώ φυσικά) πως το θέμα θα τελείωνε οριστικά. Τι γίνετε όμως όταν μπαίνει στη μέση ο κύριος χορηγός της ομάδας;

Κατανοώ τον προβληματισμό του χορηγού καθώς δεν θέλουν το προϊόν τους να δυσφημίζεται με κανέναν τρόπο. Άλλωστε η κρίση έχει επηρεάσει κάθε γωνιά του κόσμου, ακόμα και επιχειρήσεις-κολοσσούς. Γι' αυτό όταν βάζεις σε κάποια ομάδα 81 εκατ. λίρες τον χρόνο, θες να βλέπεις τα χρήματα αυτά να πιάνουν τόπο.

Ότι κι αν γίνει όμως δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να θες να πουλήσεις το πλέον σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας σου. Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο Ουρουγουανός αυτή τη στιγμή είναι ότι ποιοτικότερo υπάρχει στο ρόστερ μας. Επίσης, είτε το θέλουμε είτε όχι, αυτός είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο θα δημιουργηθεί η Liverpool του μέλλοντος. Ηγετικά χαρακτηριστικά έχει, να σκοράρει ξέρει, οπότε με 2-3 καλές και έξυπνες προσθήκες αυτόματα μπορεί να οδηγήσει την ομάδα ακόμα πιο ψηλά. Τυχούσα πώλησή του άλλωστε ούτε τον ίδιο θα βοηθήσει αλλά ούτε και την ομάδα. Τον ίδιο διότι θα χάσει αρκετή απ' την αγωνιστική του φόρμα που δείχνει να ξαναβρίσκει, την ομάδα διότι χάνει έναν ποιοτικό παίκτη που θα την βοηθούσε στο μέλλον.

Κάποιους όμως τους βολεύει μια τέτοια κίνηση. Οι λόγοι είναι προφανείς. Κάθε μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα θα ήθελε να έχει στην σύνθεσή της έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Pistolero διότι θα την ανέβαζε αυτόματα επίπεδο τόσο επιθετικά όσο και συνολικά. Είναι μια αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα και επιπλέον μυρίζεται το γκολ όσο ελάχιστοι στην θέση του.

Στην παρούσα φάση ο Suarez κρίνεται πιο αναγκαίος από ποτέ. Πέραν του προσωπικού οφέλους, ποτέ δεν έκρυψα την αγάπη μου για τον παίκτη αυτόν, κοιτάζω και το συμφέρον της ομάδας. Χρειάζονται παίκτες με το ταμπεραμέντο του Luis ώστε να δείχνουν στον αντίπαλο ποιος είναι το αφεντικό. Κάποιες φορές ξεφεύγει απ' τα όρια όμως στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος ειδικά στην Liverpool όμως την παρούσα φάση ο Suarez πρέπει να υποστηριχτεί και να μείνει.

Υ.Γ. Δεν θα με χαλάσει αν σε 1-2 χρόνια κουνήσει μαντήλι απ' το Anfield. Θέλω πρώτα όμως να έχει βρεθεί αντικαταστάτης του και η ομάδα να έχει τις κατάλληλες βάσεις για να πρωταγωνιστήσει σε Αγγλία και Ευρώπη.

Υ.Γ.1(Κάτι άσχετο με το blog μας) SAVE THE GERS

Χρήστος Τσάλτας

Δημοσιεύτηκε: 15/2/2012 2:25
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.