Και τώρα μεταγραφές!

Προπονητής βρέθηκε και έτσι το πρώτο σίριαλ του καλοκαιριού έλαβε και επίσημα τέλος. Την πρώτη μέρα του καλοκαιριού ανοίγει ένας νέος κύκλος στην ομάδα. Από εδώ και πέρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα μπει φυσικά το μεταγραφικό.

Και το όνομα αυτού, Brendan Rodgers. Την άποψη μου για τον εν λόγω προπονητή την είχα εκφράσει στο προηγούμενο άρθρο μου πριν 3 μέρες περίπου. Να πω την αλήθεια όμως, δεν θα διστάσω να τον αποθεώσω σε περίπτωση που δείξει σοβαρό έργο κατά την διάρκεια της χρονιάς. Για την ώρα όμως η επιφυλακτικότητα με διακατέχει απ' την στιγμή που ανακοινώθηκε και επίσημα το όνομα του.

Στην Swansea τα 2 τελευταία χρόνια έχει δείξει πολύ καλά πράγματα είναι αλήθεια. Όμως, άλλο Swansea και άλλο Liverpool. Για τον Rodgers ο πάγκος των κόκκινων είναι ένα τεράστιο στοίχημα που μέσα απ' την δουλειά του -ΚΑΙ ΜΟΝΟ- μπορεί να κερδίσει.

Οι συστάσεις ήταν πολύ καλές από ανθρώπους οι οποίοι δούλεψαν μαζί του(Mourinho) αλλά και από ανθρώπους που παρακολουθούν την δουλειά του(Redknapp). Η κυκλοφορία μπάλας που είχε η Swansea είναι αξιοζήλευτη, όμως ο Rodgers θα καταφέρει να προσαρμόσει την φιλοσοφία του σε παίκτες όπως ο Henderson, o Gerrard, o Adam(αναφέρομαι στα τρία χαφ γιατί εκεί θα δοθεί έμφαση από πλευράς νέου τεχνικού) ο Suarez, o Skrtel;;

Έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας για να δούμε αν ο Rodgers θα καταφέρει να επιβληθεί στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το θέμα όμως που πρέπει να τρέξει από εδώ και στο εξής είναι άλλο, οι μεταγραφές.

Τα κενά της ομάδας είναι γνωστά. Οι αδυναμίες της φανερές και χτυπητές. Σε συνδυασμό με το νέο τεχνικό διευθυντή(ο οποίος θα τρέξει το θέμα μεταγραφές) δεν θα πρέπει να γίνουν τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού. Ήδη το πείραμα της "Βρετανοποίησης" της ομάδας απέτυχε, τώρα μένει να δούμε εάν η διοίκηση θα καταφέρει να αποσπάσει την υπογραφή 2-3 παικτών απ' το πρώτο ράφι(που σε πρώτη φάση είναι αναγκαίοι ώστε να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα).

Σε πρώτη φάση ο μεταγραφικός σχεδιασμός πρέπει να ξεκινήσει με την αγορά 2 εξτρέμ, 1 κεντρικού αμυντικού, 1 φορ περιοχής, 2 χαφ(έναν κόφτη κι έναν δημιουργικό) καθώς επίσης και έναν καλό τερματοφύλακα για αναπληρωματικό καθώς ο Doni σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε ήταν κάτω του μετρίου...

Ονόματα ακόμα δεν έχουν ακουστεί, αλλά τις επόμενες μέρες που το νερό μπαίνει στ' αυλάκι σίγουρα θα υπάρξουν αρκετά σίριαλ για ποδοσφαιριστές. Ας ελπίσουμε μόνο πως δεν θα γίνουν τα λάθη του περσινού προγραμματισμού!


Χρήστος Τσάλτας
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.