Ένα ευχαριστώ στον Ολλανδό

Είμαι κατά της προσωπολατρείας το τονίζω, όμως σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση για ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο που από σήμερα αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από τον σύλλογο. Ο λόγος φυσικά για τον Dirk Kuyt.

Δεν έχει ούτε μισή ώρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην Fenerbahce για τα επόμενα 3 χρόνια. Η αλήθεια είναι πως στο άκουσμα της ένιωσα κάπως. Από την μία ο Ολλανδός κέρδισε κάθε οπαδό της ομάδας και η αγάπη προς το πρόσωπό του ήταν δεδομένη όλα αυτά τα χρόνια. Από την άλλη όμως ήταν κοινό μυστικό πως ο Kuyt θα αποτελούσε παρελθόν απ' την ομάδα, οπότε σε κανέναν δεν προξένησε έκπληξη το γεγονός της αποχώρησης του.

Αναμφίβολα, ο Kuyt δεν κέρδισε τους τίτλους που του άξιζαν τα 6 χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα. Κέρδισε όμως την αγάπη και τον σεβασμό κάθε κόκκινου οπαδού. Ο λόγος; Το πάθος που έβγαζε στο παιχνίδι του, η θέληση για νίκη και η αγάπη για τον σύλλογο. Μπορεί να μην έχει την απίστευτη τεχνική και την εκρηκτικότητα που έχουν άλλοι ποδοσφαιριστές, όμως ο Ολλανδός ήταν ΣΚΥΛΙ με όλη τη σημασία της λέξης!

Μιας και το άρθρο αυτό αποτελεί φόρο τιμής προς τον ιπτάμενο Ολλανδό, λέω να απαριθμήσω τις 4 καλύτερες στιγμές του(έτσι όπως τις είδα εγώ τουλάχιστον) με την κόκκινη φανέλα

Νο. 4: Το πρώτο τέρμα με τα κόκκινα. Ήταν 20 Σεπτέμβρη του 2006 όταν ο Kuyt σκόραρε το πρώτο του κόκκινο τέρμα σε ένα νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στη Newcastle. Τότε ήταν που ξεκίνησε η πολύ καλή σχέση του Dirky με τα αντίπαλα δίχτυα(συνολικά την πρώτη του σεζόν στην ομάδα πέτυχε 14 τέρματα).

Νο. 3: Το γκολ κόντρα στην Manchester United για το F.A. Cup. Ήταν 88ο λεπτό του αγώνα κι ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες έπειτα απ' το βολέ του Reina o Carroll πήρε την κεφαλία και η μπάλα έφτασε συστημένη στα πόδια του Kuyt. Αυτός χωρίς να το σκεφτεί κεραυνοβόλησε τον De Gea για να γράψει το 2-1 και να μας στείλει όλους στον 7ο ουρανό απ' την έκσταση. Ήταν μια απ' τις πιο έντονες στιγμές της σεζόν...

Νο. 2: Το χατ-τρικ κόντρα στην Manchester United. Ήταν ένα μαγικό απόγευμα Κυριακής. Στις 6 Μάρτη του 2011 ο Ολλανδός πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ με την κόκκινη φανέλα στο μεγαλύτερο ματς της χρονιάς. Τρομερή εμφάνιση απ' τον Kuyt που ήταν πανταχού παρών και με το πάθος και την αποφασιστικότητα του οδήγησε τους κόκκινους στον θρίαμβο. Στο τέλος όπως ήταν λογικό, πήρε την μπάλα του αγώνα σπίτι του!!!

Νο. 1: Ο πρώτος -και μοναδικός- τίτλος. Έξι χρόνια στην ομάδα και παρά την τρομερή προσφορά του μέχρι την 26η Φλεβάρη τίτλο δεν είχε πανηγυρίσει με τα κόκκινα. Όλα αυτά όμως μέχρι τον τελικό του Carling Cup. Μπήκε ως αλλαγή στην παράταση και στο 108' έκανε το 1-2 για την ομάδα μας. Εν τέλει, το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι όπου ο Kuyt σκόραρε και εκεί πανηγυρίζοντας τον πρώτο του τίτλο με την ομάδα. Η θέληση και η ενέργεια που έβγαλε κατά την είσοδό του βοήθησε και την ομάδα ολόκληρη!

Πλέον, ο Kuyt θα αγωνίζεται σε ξένες πολιτείες. Ότι κι αν γίνει όμως για εμένα θα είναι πάντα ένας από εμάς. Ένας κόκκινος! Σ' ευχαριστώ για ΟΛΑ Ολλανδέ και λυπάμαι που δεν θα κλείσεις την καριέρα σου σε εμάς...


Χρήστος Τσάλτας

Δημοσιεύτηκε:3/6/2012 17:16
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.