Ο ρόλος του αθλητικού ψυχολόγου στην ομάδα!

Με χαρά η Liverpool προχώρησε στην πρόσληψη του διάσημου αθλητικού ψυχολόγου Dr Steve Peters .Εργάζεται στο Anfield εδώ και 2 μήνες με τον Brendan Rodgers να τονίζει πως είναι όλοι ευγνώμον που υπάρχει στον σύλλογο ένας τέτοιος άνθρωπος.

''Φέραμε έναν άνθρωπο που είναι ειδικευμένος πάνω στον τομέα του, ένας από τους ηγέτες του κόσμου σε αυτό που κάνει.''


''Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που έχουμε έναν άνθρωπο σαν αυτόν. Εγώ το βλέπω σαν ένα μέρος της ανάπτυξης του παίκτη. Στο σύγχρονο παιχνίδι παίζει ρόλο η ψυχολογία του παίκτη. Κάνουμε πολλά πάνω στην τεχνική κατάρτιση, σωματική και τεχνική άσκηση και μερικές φορές αυτό επηρεάζει την ψυχική κατάσταση του παίκτη.''

''Δεν είναι μόνο για τους παίκτες αλλά και για όλο το προσωπικό. Είναι πάντα καλό να έχουμε κι άλλους ανθρώπους εκτός από έναν προπονητή για την καθοδήγηση της ομάδας. Έχω δίπλα μου τους βοηθούς μου , που είναι φανταστικοί, αλλά είναι ωραίο να έχεις και ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες και εμπειρίες, μια διαφορετική ματιά.''

''Στους συλλόγους πάντα χρησιμοποιούμε νευρολόγους. Πρέπει να τονίσω ότι δεν είναι ψυχολόγος αλλά νευρολόγος. ''τόνισε χαρακτηριστικά ο Brendan Rodgers.

Ο Dr Steve Peters εργάζεται ως αθλητικός ψυχίατρος και ψυχολόγος και είναι γνωστός για την δουλειά του στους Sir Chris Hoy και Victoria Pendleton ενώ στον σύλλογο του Merseyside εργάζεται εδώ και 2 μήνες.

*Μεταφρασμένο άρθρο απ'την Telegraph.

Πηγή: Telegraph
Δημοσιεύτηκε: 24/11/2012 12:05
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.