Για καλό ή για κακό?

Την Κυριακή η Λίβερπουλ βίωσε μία ντροπιαστική ήττα απέναντι στην  Όλντχαμ με   3-2 και αποκλείστηκε και από το FA Cup.

Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν από όλους μας αρνητικές ως αποτέλεσμα απογοήτευσης και οργής. Έγινε και πάλι φανερό ότι δεν χωράνε πολλοί πειραματισμοί και πως από τις δεύτερες επιλογές ελάχιστες μπορούν να σταθούν και ως πρώτες.

Δυστυχώς μία ομάδα σαν τη Λίβερπουλ, με ένα τεράστιο όνομα και ιστορία δεν μπορεί να αποκλείεται από την κάθε τυχούσα ομάδα στην ιστορικότερη διοργάνωση. Ωστόσο οι εκπλήξεις δεν παύουν να υπάρχουν και το να πέσεις θύμα τους δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το μεγάλο μειονέκτημα της υπόθεσης είναι παραπάνω από προφανές και είναι ο ίδιος ο αποκλεισμός. Ο Ρότζερς θέλησε να δώσει ευκαιρίες σε ορισμένους παίκτες επιλέγοντας ωστόσο τις λάθος θέσεις. Είναι πολύ προτιμότερο να θωρακίζεται η άμυνα και να δίνονται ευκαιρίες σε παίκτες που παίζουν πιο μπροστά, ιδιαίτερα σε παιχνίδια που δεν υπάρχει δεύτερος γύρος και πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να μην την πατήσεις, όπως και έγινε.

Οι επιλογές λοιπόν, των Κοάτες και Ρόμπινσον ήταν πέρα για πέρα λανθασμένες, ιδιαίτερα του δεύτερου που επέδειξε και απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στον Λουίς Σουάρες. Ο νεαρός δεν έχει πάρει ευκαιρίες φέτος και η επιλογή του στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν καθαρό ρίσκο. Από τη άλλη ο Ουρουγουανός άφησε πολλούς κενούς χώρους, τους οποίους οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Βέβαια θα πει κανείς πως αν δεν πάρουν ευκαιρίες απέναντι στην Όλντχαμ πότε θα πάρουν. Αν θες όμως πραγματικά να διεκδικήσεις έναν τίτλο το κάνεις από την αρχή και όχι όταν έρθουν τα δύσκολα.

Παρόλ'αυτά ως γνήσιοι οπαδοί των Ρεντς πρέπει πάντα να βλέπουμε τη θετική πλευρά στα δύσκολα και στη συγκεκριμένη περίπτωση ανοίγεται μια πόρτα για αυτοσυγκέντρωση και εστίαση στον στόχο που λέγεται 4αδα.

Πλέον λοιπόν, οι μόνες διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει η Λίβερπουλ είναι δύο: Η Πρέμιερ Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Όσον αφορά τη δεύτερη στην αρχή η Λίβερπουλ δεν φαινόταν και τόσο θετική, ωστόσο μετά και την πρόκριση δεν μπορεί να αφήσει μια ευκαιρία για διάκριση να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Τέλος, σχετικά με το πρωτάθλημα οι Ρεντς έχοντας τις ομάδες στις υψηλότερες θέσεις περισσότερο απασχολημένες, με εξαίρεση την Τότεναμ, οφείλουν να κάνουν ό,τι καλύτερο για να σκαρφαλώσουν ψηλότερα και να αποδείξουν τόσο στους αντίπαλους, όσο και στους δύσπιστους οπαδούς, πως η δουλειά που γίνεται δεν μπορεί να πάει στράφι.

                                                                                                                             Αποστόλης
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.