Της ανέτρεψε....την ανατροπή!!!! (pics)

Το πρώτο της ντέρμπι τη φετινή σεζόν κέρδισε η Λίβερπουλ, που επικράτησε της Τότεναμ με 3-2 και μάλιστα με ανατροπή.

Οι Ρεντς στάθηκαν άτυχοι, καθώς έχασαν τον Πέπε Ρέινα, που υπέστη τραυματισμό στην προθέρμανση και παρατάχθηκαν με τον Μπραντ Τζόουνς κάτω από τα δοκάρια.

Το ματς ξεκίνησε με την Τότεναμ να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να έχει την κατοχή στο 62-38 υπέρ της. Ωστόσο η πρώτη τελική ήταν από πλευράς Λίβερπουλ, όταν ο Στάριτζ βγήκε σε πλάγια θέση στο 6ο λεπτό και σούταρε άστοχα.

Λίγα λεπτά μετά ο Κουτίνιο έβγαλε έξοχη κάθετη και πάλι για τον Στάριτζ, ο οποίος επιχείρησε να περάσει τον Γιορίς, όμως άνοιξε πολύ το κοντρόλ με αποτέλεσμα η ευκαιρία να πάει χαμένη. Στο 16' ήρθε και η στιγμή για τους φιλοξενούμενους να απειλήσουν, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ σταμάτησε στον Τζόουνς.

Και στο 21ο λεπτό ήρθε και το πρώτο τέρμα στην αναμέτρηση από τον συνήθη ύποπτο. Ο Κουτίνιο συνεργάστηκε ωραία με τον Ενρίκε, ο Ισπανός βρήκε τέλεια τον Σουάρεζ στην περιοχή και ο Ουρουγουανός με τέλειο άγγιγμα άνοιξε το σκορ.

Και εκεί που κανείς θα περίμενε να ανέβει η ψυχολογία των Ρεντς και να πιέσουν για το 2-0, οπισθοχώρησαν και έδωσαν το δικαίωμα στα Σπιρούνια να κάνουν φάσεις προς την εστία του Τζόουνς. Ο Σίγκουρντσον αρχικά προειδοποίησε στο 38', όταν από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ και ο Βερτόνχεν στην τελευταία φάση του ημιχρόνου εκμεταλλεύτηκε την σέντρα ακριβείας του Μπέιλ και έκανε το 1-1.

Όπως τέλειωσε το πρώτο μέρος έτσι άρχισε και το δεύτερο, με γκολ δηλαδή για την Τότεναμ. Ο Βερτόνχεν μετά από φάουλ του Μπέιλ και πάλι, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Τζόνσον και Άγκερ και με αριστερό σουτ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Λονδίνου.

Η ψυχολογία στους Κόκκινους έπεσε κατακόρυφα, Στάριτζ και Σουάρεζ δεν βρίσκονταν όπως συνήθως, όμως ήταν η ώρα της φανέλας να μιλήσει. Κακό γύρισμα του Γουόκερ προς τον Γιορίς στο 66', ο Ντάουνινγκ πίεσε, έκλεψε και σούταρε μέσα από τα πόδια του Ντόουσον για το 2-2.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι δύο ομάδες κοιτούσαν αρχικά την δική τους εστία και μετά την αντίπαλη, επικεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και ήταν σε ετοιμότητα να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε ευκαιρία στον επιθετικό τομέα. Και αυτή η ευκαιρία ήρθε για τους Ρεντς! Ο Σουάρεζ δέχθηκε από κακή απομάκρυνση του Ντεφόε την μπάλα εντός περιοχής και ανατράπηκε από τον Ασού Εκοτό! Ο Τζέραρντ ανέλαβε όπως αναμενόταν την εκτέλεση και δεν λάθεψε δίνοντας προβάδισμα για δεύτερη φορά στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς στο 82ο λεπτό.

Στα τελευταία 10 λεπτά ο Χέντερσον πέρασε στο ματς για να κρατήσει μπάλα και να βοηθήσει αμυντικά αντί του Στάριτζ που ήταν εμφανώς κουρασμένος. Τα Σπιρούνια δεν κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη φάση και η Λίβερπουλ έφυγε με το πολύτιμο αυτό 3ποντο που την κρατάει ζωντανή στο όνειρο της τετράδας.

Αποστόλης





Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.