Σκιαγραφώντας τον Mkhitaryan...

Σύμφωνα με πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένου των Liverpool Echo και BBC, η Liverpool εντείνει τις προσπάθειες απόκτησης του Αρμένιου μέσου της Shaktar, Henrikh Mkhitaryan.

Όπως φαίνεται, ο Brendan Rodgers, έχει θέσει ως πρώτιστο στόχο την απόκτηση του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή αυτό το καλοκαίρι και έχει πάρει το πράσινο φως από τους ιδιοκτήτες του συλλόγου για να πάρουν τον 24χρονο στο λιμάνι.

Ο ποδοσφαιριστής κοστολογείται στο ποσό των 20εκ. λιρών όμως οι άνθρωποι της Liverpool δεν πτοούνται από την τιμή του και είναι αποφασισμένοι να κάνουν δικό τους τον Mkhitaryan.

Travian-το απόλυτο στρατηγικό παιχνίδι! 

Ο μέσος της Shaktar ολοκλήρωσε μια πολύ παραγωγική για τον ίδιο σεζόν στην οποία σκόραρε 25 γκολ σε 28 αγώνες κάτι αξιοθαύμαστο για ένα μέσο.

Αν η Liverpool αποκτήσει τελικά τον διεθνή Αρμένιο, θα ενισχύσει τις επιθετικές επιλογές του Rodgers, του οποίου η ομάδα εξαρτώταν αρκετά στον Luis Suarez για το σκοράρισμα την περασμένη σεζόν.

Θέση
Σε ένα από τα πιθανά σενάρια, θα δούμε τον Mkhitaryan να παίζει στο ρόλο του δεκαριού, πίσω από τον επιθετικό κινούμενος γύρω του, προσπαθώντας να δημιουργήσει παιχνίδι από τον άξονα, ή αν του δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσει ο ίδιος προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα με την ταχύτητά του.

Αν τελικά αποχωρήσει ο Luis Suarez, περιμένουμε να δούμε τους Coutinho και Mkhitaryan να φτιάχνουν παιχνίδι, δίνοντας μπαλιές... πάρε-βάλε στον/ους επιθετικούς.

Αν όμως εν τέλει μείνει ο Suarez, τότε θα έχουμε μια επίθεση "φωτιά". Οι Coutinho, Suarez, Mkhitaryan είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να βάλουν πολλά γκολ στην προσπάθεια των κόκκινων να επιστρέψουν (επιτέλους) στα σαλόνια του Champions League.

E-shop.gr

Τελειώματα



Όπως μπορείτε πεντακάθαρα να δείτε στο οπτικό υλικό, ο πρώτος σκόρερ του Ουκρανικού πρωταθλήματος είναι ένας κλασικός "δολοφόνος" και συνδυάζει τεχνική, εκρηκτικότητα και ντρίμπλα, ενώ δε φοβάται να τρέξει προς την αντίπαλη άμυνα είτε για να πάει για το γκολ, είτε για να δημιουργήσει προϋποθέσεις σκοραρίσματος για τους συμπαίχτες του.

Τοποθέτηση-Κίνηση

Ακόμα ένα σπουδαίο συστατικό του Mkhitaryan είναι ότι είναι ένας πολύ ιδιοφυής ποδοσφαιριστής, κάτι που φαίνεται από τις κινήσεις του. Οι εκρήξεις του από τη μεσαία γραμμή προς την περιοχή του αντιπάλου συχνά φέρνουν μπελάδες στην αντίπαλη άμυνα.

Σίγουρα θα μαρκάρεται πιο στενά στην Premier League και η αποτυχία του να σκοράρει στο θεσμό του Champions League(εκτός από τη Nordsjaelland), μπορεί να προκαλεί ανησυχία όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αρμένιος γνωρίζει που πρέπει να βρίσκεται και πότε.

Αν τελικά η Livepool δεν καταφέρει να αποκτήσει το μέσο της Shaktar, θα πρέπει να ψάξει για ένα ποδοσφαιριστή με πολύ ταλέντο, πλούσια τεχνική και τελειώματα παγκόσμιας κλάσης.
(Και επίσης να με αποζημιώσει για το χρόνο που ξόδεψα για αυτή την ανάλυση!)

Ελπίζουμε να αποκτηθεί και να πετύχει!



Σπύρος

Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.