Ήρθε η ώρα του Aspas

Μετά από πολύ καιρό τα ξαναλέμε. Συνέβησαν πάρα πολλά στην ομάδα μας όλο αυτό το διάστημα, με πιο βασικό απ'όλα την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League. Αυτό που περιμέναμε εδώ και χρόνια, δηλαδή, να αποκτήσουν νόημα οι Τρίτες-Τετάρτες, έχει πραγματοποιηθεί πια.

Αφήνουμε τους προλόγους, όμως και μπαίνουμε στο κύριο θέμα. Η Liverpool ολοκλήρωσε μια εξαιρετική σεζόν τερματίζοντας στην 2η θέση, ξεφεύγοντας από την μετριότητα των προηγούμενων ετών, βάζοντας τις βάσεις για μια ομάδα η οποία θα κυριαρχεί με το -ελκυστικό- ποδόσφαιρο που παίζει τα επόμενα χρόνια. Αυτό, φυσικά, είναι έργο Brendan Rodgers, ο οποίος αφού... μόνταρε την ομάδα για μία σεζόν, έδειξε τι μπορεί να κάνει την επόμενη. Το μέλλον του ανήκει...

Μπορεί το Mundial να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, δικαιολογημένα, όμως η Εθνική Αγγλίας αποκλείστηκε νωρίς. Οι Gerrard, Sterling, Sturridge, Henderson, Johnson επιστρέφουν νωρίς στο Melwood, όπως και ο Kolo Toure, εν αντιθέσει με τους Sakho, Coates και Suarez, που συνεχίζουν ακάθεκτοι. Βέβαια, για τον τελευταίο το Mundial ολοκληρώθηκε πρόωρα, μετά το δάγκωμα στον Chielini, με την τιμωρία του να είναι πολύ βαριά (9 αγωνιστικές τιμωρία και 4 μήνες αποχή από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα).

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν σενάρια στο Melwood που θέλουν τους "Reds" να σκέφτονται να αφήσουν τον Pistolero να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα (Real Madrid, Barcelona να είναι δύο από τις ομάδες που ενδιαφέρονται), ωστόσο αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες. Ο Suarez έχει συμβόλαιο σε ισχύ (και μάλιστα από τα καλύτερα συμβόλαια στην Αγγλία), λατρεύεται από τους Liverpudlians και επίσης -σημαντικό αυτό- η ομάδα τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο Champions League. Οπότε, θα ήταν... χαζό, εκ μέρους του, να φύγει.

Πάντως, αν στην ομάδα σκεφτούν να τον αφήσουν να φύγει, κάτι το οποίο θα "πλήξει" κυρίως τον ίδιο τον Suarez και λιγότερο την ομάδα, υπάρχουν λύσεις και μάλιστα εκ των έσω. Η πιο προσιτή στην παρούσα φάση είναι ο Iago Aspas. Ο Ισπανός εξτρέμ που έκανε πράγματα και θαύματα στην Celta Vigo, μπορεί να μην έδειξε έργο στην πρώτη του σεζόν στο Merseyside, όμως αυτό είναι κάτι που δικαιολογείται. Βλέπετε, ο νεαρός έφυγε για πρώτη φορά από την πατρίδα του και χρειαζόταν χρόνο για να προσαρμοστεί. Παράλληλα, έχοντας αρκετές μουρμούρες στο κεφάλι του, μετά την μέτρια (έως κακή) σεζόν που διένυσε, θα προσπαθήσει να «κλείσει τα στόματα» των επικριτών του και να δείξει πως μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Φέτος για αυτόν είναι η στιγμή να δείξει πως δεν είναι ένας παίκτης της σειράς και στην Liverpool μπορεί να το αποδείξει και με το παραπάνω. Ευκαιρίες οφείλει να πάρει και θα πάρει. Κανείς δεν περισσεύει, άλλωστε.

Στα μεταγραφικά, οι δύο πρώτοι στόχοι της ομάδας βρίσκονται σε καλό σημείο. Ο πρώτος, Rickie Lambert, έχει ήδη ανακοινωθεί, «γεμίζοντας» την γραμμή κρούσης των "Reds" ενόψει της νέας σεζόν, ενώ ο άλλος, Adam Lallana, βρίσκεται πολύ κοντά, ενώ πιέζει και την Southampton να τον αποδεσμεύσει για να φορέσει τα "κόκκινα". Οι δύο αυτές κινήσεις κάνουν ακόμα πιο ισχυρή την Liverpool στην Αγγλία, ωστόσο, χρειάζεται το κάτι παραπάνω σε άμυνα και κέντρο. Αυτό το κάτι παραπάνω δεν βρίσκεται αναγκαστικά στην Αγγλία. Παίκτες υπάρχουν και σε άλλα πρωταθλήματα (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία) που να μπορούν να κάνουν την διαφορά. Η νέα σεζόν θα βρει την Liverpool στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και οι "κόκκινοι" πρέπει να δείξουν πως η επιστροφή τους δεν ήταν απλά μια... φωτοβολίδα!

ΥΓ. Σημαντικό κομμάτι είναι και οι αποδεσμεύσεις. Σε περίπτωση που διατηρηθεί ο υπάρχον κορμός, τότε θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για μια Liverpool πολύ υψηλών προδιαγραφών!

Χρήστος Τσάλτας
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.