Μαγεία η Λίβερπουλ, μαγεία ο Κουτίνιο, μαγεία το Άνφιλντ!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

Σαρωτική ήταν η Λίβερπουλ στο φιλικό - πρόβα τζενεράλε - για την έναρξη της Premier League, που νίκησε μέσα σε αποθέωση με το εμφατικό 4-0 την Ντόρτμουντ και έδειξε πανέτοιμη για την αναμέτρηση με την Σαουθάμπτον την Κυριακή, 17 Αυγούστου στο Άνφιλντ. Θετικός ο Μανκίγιο. Ντεμπούτο με γκολ ο Λόβρεν. Εκπληκτικός ο Κουτίνιο, standing ovation από τον κόσμο!





Εξαιρετικό το τελευταίο δείγμα πριν την επίσημη πρώτη των κόκκινων στην μετά-Σουάρεζ εποχή. Πιάνοντας υψηλά επίπεδα ποδοσφαίρου, η Λίβερπουλ συνέτριψε την Μπορούσια Ντόρτμουντ με το επιβλητικό 4-0 και πάει... φορτσάτη στην εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος.

Το ματς

Εκπληκτική ήταν εκκίνηση για την ομάδα του Ρότζερς που μέσα σε 4 λεπτά πέτυχε 2 γκολ!



Στο 4' η Λίβερπουλ έγινε για πρώτη φορά απειλητική στον αγώνα με τον Λάνγκερακ να αποκρούει το σουτ του Στέρλινγκ. Ούτε ο Χέντερσον στην επόμενη φάση δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ. Αλλά στο 10' ο Κουτίνιο με εξαιρετική μεταβίβαση έσπασε την άμυνα των Γερμανών και ο Στάριτζ με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ για τους κόκκινους.

Μπλοκάροντας τελείως την Ντόρτμουντ, οι κόκκινοι σημείωσαν και δεύτερο γκολ! Στο 14' μετά από κόρνερ του Τζέραρντ ο Λόβρεν έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής και έκανε το 2-0 για την Λίβερπουλ που ξεκίνησε με δαιμονιώδη ρυθμό. Ιδανικό ντεμπούτο ο Λόβρεν με τη φανέλα των κόκκινων.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, Κουτίνιο και Στέρλινγκ απείλησαν περισσότερο την εστία του Λάνγκερακ, ο οποίος κρατούσε το 2-0. Η ομάδα του Ρότζερς είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, αύξησε την πίεση μετά το δεύτερο γκολ και εγκλώβισε την Ντόρτμουντ στα καρέ της.

Το πρώτο μέρος έφυγε, το δεύτερο ήρθε αλλά η διάθεση της Λίβερπουλ δεν είχε την παραμικρή μεταβολή. Με την είσοδο του Λούκας αντί του Τσαν, οι παίκτες του Ρότζερς πραγματοποίησαν εξαιρετικό ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο, που πριν περάσουν 5 λεπτά στην επανάληψη, σκόραραν και 3ο γκολ!

Στο ίδιο έργο θεατές οι παίκτες της Ντόρτμουντ, μετά από σειρά αμυντικών λαθών, κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Κουτίνιο που σχεδόν ανενόχλητος από τα πλάγια έκανε το 3-0 για τους κόκκινους που έδειχναν ασταμάτητοι.

Η πίεση των γηπεδούχων ήταν τόσο ασφυκτική που έκανε τους Γερμανούς να κάνουν λάθη... από το πουθενά και να κλείνονται στην περιοχή τους.

Δεν είχε σταματημό η Λίβερπουλ που στο 61', σε μια φάση που - αν και η μπάλα πέρασε την γραμμή και προηγουμένως υπήρχε οφσάιντ - ήταν η πραγματική αποθέωση της ομαδικότητας, Στέρλινγκ, Κουτίνιο και Στάριντζ συνδυάστηκαν υποδειγματικά με τον Χέντερσον εν τέλει να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-0, ολοκληρώνοντας τον σπουδαίο θρίαμβο.

Οι Γερμανοί φαίνεται να μην πατούσαν καθόλου καλά στα πόδια τους και αυτό φαινόταν όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στο τρανζίσιον παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση - που ομολογουμένως δεν ήταν άκρως επιτυχημένο.

Αν και ανέκτησε την κατοχή η Ντόρτμουντ στα τελευταία λεπτά, δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Μινιολέ. Η Λίβερπουλ, από την άλλη, έριξε τον ρυθμό και χάρισε στους οπαδούς της στιγμές απόλυτης αποθέωσης, καθώς σε κάθε πάσα ακουγόταν ένα "όλε" από σύσσωμο το Άνφιλντ.

Σχόλιο

Μαγεία. Απλά μαγεία η Λίβερπουλ. Χάρμα ιδέσθαι η σημερινή εμφάνιση με εκπληκτικό ποδόσφαιρο από όλους τους παίκτες του Ρότζερς. Οι κόκκινοι κατάφεραν να επιβάλλουν από νωρίς τον ρυθμό τους και χάρη σε ατομικές (αλλά και ομαδικές) ενέργειες πήρε αυτή την εντυπωσιακή νίκη.

Η Ντόρτμουντ, από την άλλη, ήταν σκιά του εαυτού της. Έδειξε ανέτοιμη (μόλις 3 μέρες πριν τον τελικό του Super Cup Γερμανίας κόντρα στην Μπάγερν), η άμυνα ήταν ασύνδετη και κυρίως έλειψαν οι αυτοματισμοί από την ομάδα του Κλοπ.



Συνθέσεις
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανκίγιο (Κέλι), Τζόνσον, Σκρτέλ, Λόβρεν, Τζέραρντ, Τσαν (Λούκας), Χέντερσον (Άλεν), Στέρλινγκ, Κουτίνιο (Ίμπε), Στάριτζ (Λάμπερτ)
Ντόρμουντ: Λάγκερακμ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Σμέλτσερ, Κελ, Μχιταριάν, Αουμπαμεγιάνγκ, Γιόσιτς, Ράμος

Liverpool 4-0 Borussia Dortmund (Highlights) από ourmatch
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.