Όσο πιο κυνικά, τόσο πιο καλά

Μπορεί η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Liverpool για τη νέα σεζόν να μην ήταν η καλύτερη δυνατή, ωστόσο, αυτό που θα μείνει στο τέλος -και αυτό που έχει σημασία- είναι οι 3 βαθμοί απέναντι στην Southampton, η οποία παρατάχθηκε εξαιρετικά στο Anfield, δημιουργώντας ουκ ολίγα προβλήματα στην ομάδα του Brendan Rodgers.

Το τελικό 2-1 μπορεί να ήρθε με τρόπο... κυνικό, όμως μόνο τέτοιο δεν ήταν το παιχνίδι των "Reds". Από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Rodgers έψαχναν το γκολ και όσο αυτό δεν ερχόταν, τόσο μεγάλωνε το άγχος...

Εν τέλει, μετά από μαγική πάσα του Henderson, ο οποίος, βάσει του τρόπου που παρατάσσεται η Liverpool, δείχνει να έχει επωμιστεί τον ρόλο που είχε ο Steven Gerrard κατά το παρελθόν, ο Sterling άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα των "κόκκινων" τη νέα σεζόν και έτσι έδωσε συνέχεια στο σερί της Liverpool, η οποία πετύχαινε γκολ στο πρώτο μέρος.

Στη συνέχεια, όμως, οι παίκτες του Koeman ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να κλείσουν στα καρέ της την Liverpool. Αυτό οφείλεται, πρώτον στο εξαιρετικό στήσιμο των "Άγιων" στο γήπεδο, με τον Ολλανδό τεχνικό να έχει βάλει με το... καλημέρα την σφραγίδα του, και δεύτερον στο γεγονός πως η Liverpool άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις νωρίς και να μην έχει φρεσκάδα στο παιχνίδι της, κάτι το οποίο δεν φάνηκε στο φιλικό με την Dortmund μια εβδομάδα νωρίτερα.

Κάπως έτσι ήρθε και η ισοπαλία, ωστόσο, για μία ακόμα φορά φάνηκε πως την τελευταία διετία η Liverpool έχει αλλάξει status ως ομάδα. Ενώ παλιότερα μόλις δεχόταν την ισοφάριση η ομάδα κατέρρεε, τώρα μπορεί να χρειάστηκε χρόνος, όμως βρήκε την λύση και σε αυτόν μεγάλο μερίδιο φέρει η αλλαγή του Rickie Lambert. Ο έμπειρος σέντερ φορ κατάφερε να... ανοίξει την άμυνα της Southampton με την παρουσία του και από δική του προσπάθεια προήλθε και η σέντρα του Manquillo για το 2-1 του Sturridge!

Η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά, όμως φάνηκαν τα κενά. Ο Sterling χρησιμοποιήθηκε ως δεύτερος επιθετικός, θέση την οποία είχε ο Suarez μέχρι τώρα. O νεαρός Άγγλος είναι εξαιρετικός, είναι φιλότιμος, όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η κανονική του θέση αυτή. Είναι κλασσικό εξτρέμ που θα παίξει στην γραμμή για να δημιουργήσει καταστάσεις για τους συμπαίκτες του. Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως η απόκτηση ενός επιθετικού είναι αναγκαία και θα "λύσει τα χέρια" του Rodgers ενόψει συνέχειας.

Παράλληλα, η απόκτηση των Moreno και Song -όπως όλα δείχνουν ο τελευταίος θα φοράει τα "κόκκινα" από φέτος- γεμίζουν ακόμα περισσότερο το ρόστερ και δίνουν την δυνατότητα στον τεχνικό της Liverpool να έχει ένα ρόστερ πολλών εναλλακτικών λύσεων.

Νίκες σαν αυτή απέναντι στην Southampton -και με τον τρόπο που ήρθε αυτή- χρειάζονται και για το κομμάτι της ψυχολογίας. Όταν η ομάδα καταφέρνει και επικρατεί ακόμα και στην κακή της μέρα, τότε το ηθικό τονώνεται. Άλλωστε, σε μια σεζόν που οι "Reds" θα έχουν να δώσουν κοντά στα 50 παιχνίδια, τέτοιες νίκες κάνουν καλό μια στο τόσο.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε πως η Southampton κέρδισε την Liverpool στο Anfield την περασμένη σεζόν...

Χρήστος Τσάλτας
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.